• Äldre 5 Jan 19:12
    63542 visningar
    115 svar
    115
    63542

    När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?

    Den 29 december 2012 födde jag min vackra dotter som somnade in i magen i v 33.. Sorgen och saknaden efter henne är grymt stor och hon finns i mina tankar hela tiden. Det var vårat första barn och nu vill jag bara "göra" en ny.. Känns som att jag är helt galen som ens kan tänka på att vilja ha ett syskon till våran lilla flicka efter att det bara gått en vecka. . Så jag undrar.. ni änglamammor , hur långt efter att ni förlorat erat barn blev ni gravida igen? Hur länge hade ni avslag och när vet man när mensen kommit igång igen?

  • Svar på tråden När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?
  • Äldre 5 Jan 19:52
    #3

    Elwen hur långt efter blev du gravid efter avslaget hade slutat? jag har haft avslag i en vecka nu och är sååå desperat att bli gravid igen!

  • Äldre 5 Jan 22:21
    #5

    Tack för svar! är tacksam om fler vill berätta.. usch har sån saknad efter min dotter och en längtan efter ett syskon till henne :(

  • Äldre 6 Jan 13:01
    #7

    åh nej vad tråkigt för dig :( hoppas att det tar sig för dig snart! Det är så tomt och man vill bara ha ett barn NU :( .. jag födde normalt och väntar bara på att avslaget ska sluta och mensen ska komma igång. Man har så mycket tankar och känns som man är helt galen som ens vill ha ett till barn så här fort efter. Men tror det kommer hjälpa än att läka, samtidigt som den nya graviditeten kommer vara plågsam.

  • Äldre 6 Jan 15:29
    #10
    Karolina75 skrev 2013-01-06 13:30:43 följande:
    Vill börja med att beklaga sorgen! Vi förlorade vår dotter i v. 30+6 den 29 november. Började tänka som du redan under förlossningen. Nu har jag köpt hem ägglossningstest och väntar och väntar... Kan inte tänka på annat och det finns ju risk att det blir en lång väntan... Skulle jag bli gravid är jag dessutom ganska säker på att desperationen över att bli gravid skulle övergå i en extremt påtaglig rädsla att förlora barnet... Hur lång tid tog det för dig att bli gravid sist? För mig tog det ett år... Lycka till!

    Känns skönt att jag inte är ensam om att ha dessa tankar på ett syskon till våran dotter så här kort efter allt. I början av min graviditet så var jag rädd att jag skulle mista mitt barn, då exakt samma sak hände med min mamma med hennes första barn. Och så hände det mig med! Så nu kommer den kommande graviditeten att vara ännu plågsammare, jag kommer vara livrädd! . Jag blev gravid på första försöket.. så jag hoppas att det går lika fort denna gången också, men det är ju inte säkert.
  • Äldre 6 Jan 15:38
    #11
    Insanejane77 skrev 2013-01-06 13:43:57 följande:
    Ja det var fruktansvärt och det vet du ju precis hur det var, tyvärr Jättebra att du födde vaginalt, det gör att du kan hoppa upp igen på hästen så fort du känner dig redo. INGEN annan kan säga vad som är rätt eller fel för just dig. Jag hade velat försöka direkt inom den 6 månaders perioden men fick vänta då jag inte ville riskera att min livmoder brast. Du är inte galen! Varför är det fel att vilja ha det barn man inte fick? Och varför är det fel att vilja skynda sig att ta emot det? Om man är redo så varför ska man vänta om man inte måste rent fysiskt? Jag kände nästan en starkare vilja att bli gravid efter att min dotter dog än innan för min längtan har vuxit sig än starkare. När man kommit så långt i graviditeten som vi hade så är man så otroligt redo att bli mamma, man värker efter sitt barn och när barnet inte klarar sig är man lämnad med all denna kärlek och ingen att ge den till. Det är vidunderligt svårt! Det är ju så att nu vet man vad som kan hända och man är skräckslagen och livrädd att scenariot ska upprepas igen. Den här ångesten kan man nog bara övervinna genom att lyckas leverera ett levande barn till världen, det känns som det enda som kan få en att läka. Hur kan det vara galet?

    Det är sant det du säger. Jag sa till min sambo när jag var gravid att jag redan ville ha ett syskon till våran lilla flicka, och det ska hon få också. Man har så himla mycket tankar som snurrar runt så man vet inte vart man ska ta vägen. Jag känner mig så himla tom och när jag ser min mage som inte finns där längre så bryter jag ihop, vill bara ha en bebis NU!
  • Äldre 7 Jan 00:33
    #14
    mami1 skrev 2013-01-07 00:04:46 följande:
    Längtar jag med efter ett syskon til min ängel. Mitt avslag tog slut efter  7 veckor så väntar nu på att jag ska få min ägglossning. testar med ägglossnings test så får se hur de går. Gjorde ett urakut kejsarsnitt läkarna sa att ja kunde börja med att försöka få barn när ja ville.   helt normalt att vilja ha ett till barn lycka till! 

    Jag har haft avslag i 10 dagar nu.. hoppas jag inte behöver ha det i flera veckor :/ känns jätte jobbigt att behöva vänta flera veckor om det nu blir så.. Längtan efter ett barn är så stor nu när vi förlorat vår lilla flicka!
  • Äldre 7 Jan 00:38
    #15
    msmalin skrev 2013-01-07 00:14:58 följande:
    Hej. Här är ännu en som tyvärr vet vad du går igenom. 22maj 2012 förlorade vi vår dotter i magen v38+5. Jag blev gravid ganska snabbt. Bebisen i magen är beräknad till 20maj 2013. Mycket blandade känslor. Men jag och min man var helt säkra att vi trots fyra barn innan våran ängel ville ha ett syskon till henne och de andra. Beklagar din oerhörda sorg.

    Beklagar :( usch vad hemskt att detta har hänt så himla många.. men det känns skönt att man inte är ensam. Får du nu göra så många kontroller du vill under denna graviditeten?
  • Äldre 7 Jan 21:57
    #20

    man är livrädd att det ska hända igen! Rynkar på näsan .. jag kommer inte vilja gå på samma bvc som jag gjorde , utan på en privat bm mottagning och göra ctg kontroller, fler ultraljud osv. Fattar inte varför inte ctg kontroller ingår i rutinkontrollerna som man gör hos sin bm..? på så sätt kanske man hade upptäckt i tid att något inte stod rätt till? .. dom lyssnar ju bara på hjärtat i nån minut hos bm.. klart att det låter bra under den korta stunden :s ..! usch man är så arg och har så mycket tankar!! .. på onsdag ska vi bestämma vilken kista våran prinsessa ska få Gråter

  • Äldre 7 Jan 22:41
    #23
    Placebo skrev 2013-01-07 22:10:24 följande:
    Vet inte riktigt om jag kan titulera mig änglamamma då vi tvingades avbryta i v 20 pga svåra sjukdomar. Men för att svara på din fråga så blev jag gravid 2 månader senare. Plussade 3 månader efter avbrytandet.
    Hade avslag i ca 2 veckor och mensen kom lika punktligt som innan graviditeten. 
    kommer mensen igång bara några dagar efter avslaget, eller hur funkar det? är väl olika för alla antar jag.
Svar på tråden När blev ni gravida igen efter att ha förlorat erat änglabarn?