Inlägg från: barnpsykologen margit |Visa alla inlägg
  • barnpsykologen margit

    HJÄLP AKUT

    Hej igen!
    När du beskriver situationen med din son och hur exalterad han blir så visar du också att även du har lätt att bli upprörd och kanske går lite för långt i dina slutsatser.
    Inget av det du beskriver tyder på att er son inte skulle ha det bra hos er. Däremot är det ju ganska vanligt att barn och föräldrar liknar varandra i olika avseenden och det är ju inte något fel. Men det är ofta så att man har svårast att hantera det som är mest likt en själv. Du kan ju fundera på om det ligger något i det för er.
    Den hjälp er son behöver när han får sina känslogenombrott är att ni håller i honom och hindrar honom från att slå sig själv eller er. Håll om honom och trösta honom tills det går över. På sikt när han blir lite äldre kommer han att klara av sina känslor bättre, men än så länge behöver han mycket hjälp av just er. Absolut inte någon annan.
    Ofta inträffar sådana här utbrott när barnet är trött efter en lång dag på förskolan eller i samband med middagen. Försök hitta på lugna lekar. Sitt och läs med honom i knät osv så han får trappa ner inför kvällen.
    Lycka till!
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden HJÄLP AKUT