• Äldre 20 Jan 14:55
    16659 visningar
    1 svar
    1
    16659

    Kulturkrock

    Hej!
    Du beskriver en kulturkrock mellan dig och dina föräldrar  som blivit starkare än den vanliga generationskrocken som finns mellan de flesta föräldrar och ungdomar här i Sverige utan att föräldrarna har sin bakgrund i ett annat land.
    Det jag menar är att du för en dubbel kamp, dels att dina föräldrar har synnerligen stränga principer på hur man ska leva och som inte riktigt är anpassade för livet i Sverige idag, dels att du nu är vuxen själv och ska hitta ett levnadssätt som passar i din generation men där det ändå är viktigt för dig att ha goda relationer till dina föräldrar.
    Du har redan brutit med deras principer och förväntningar och varit ärlig med det.
    Du är dessutom myndig sedan två år tillbaka och räknas därmed inte som ett barn.
    Även som vuxen och myndig vill man ha goda relationer med sina föräldrar, men man måste inte lyda dem till punkt och pricka och man måste inte berätta allt för dem.
    Jag tycker att du ska försöka hitta din egen väg i livet, kanske flytta hemifrån och bli självständig på det viset, och ta med dig det du tycker om av dina föräldrars principer men skapa också dina egna.
    I det vuxna livet får du då ta konsekvenserna av vad du bestämmer själv. Inte genom att springa hem till mamma och pappa och se om de blir arga eller glada. Du måste välja hur beroende du vill fortsätta att vara av dem. Du kommer aldrig att kunna ändra på deras grundläggande värderingar i dessa frågor. Det är något man tror går när man är tonåring. Men när man är vuxen måste man välja själv. Väljer du då att leva på ett sätt du vet de blir arga för så ska du hantera det genom att hålla inne med det och tala om så mycket som de kan ta emot.
    Det är ett sätt att vara vuxen på och det är väl det du vill bli?
    Lycka till med livet och föräldrarna.
    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden Kulturkrock