• Anonym (??)

    Allergisk?

    Hej min dotter på 14 mån har varit lös i magen till och från sen i mitten av november. Vissa gånger så har avföringen varit så pass lös så det har runnit utanför blöjan. Vi har varit i kontakt med vård centralen och fick rådet att sluta med mjölk till henne. Och vi börjar se en bättring i hennes avföring nu när vi har slutat med mjölken är det så då att hon är laktosintollerant?

  • Svar på tråden Allergisk?
  • Allergiexperten

    Hej! Lös avföring kan ha många orsaker och en orsak är fullkornsvälling och för mycket mjölkdrickande. Dottern är troligtvis inte laktosintolerant eftersom detta sällan visar sig före 5-6 års ålder. Däremot kan hon vara känslig för laktosen i mjölk och detta gör att hon får lös avföring. En annan orsak till lös avföring kan vara att barnet haft magsjuka och därefter fått en obalans i magslemhinnan.
    Rådet du fått att ta bort mjölk är bra, det ger magen tid att återfå normal funktion. När du sen återinför mjölk och eventuellt välling så börja med små portioner.
      Mår barnet bra och växer bra behöver du inte vara orolig men om viktkurvan inte ser bra ut eller om barnet är onöjt och inte verkar må bra tycker jag barnläkare ska bedöma dottern. 
    vänliga hälsningar Anitha  

Svar på tråden Allergisk?