• Äldre 22 Jan 21:35
    5419 visningar
    46 svar
    46
    5419

    Mysko blödningar!! Gravid/icke gravid?

    Jag fick mens på dagen då den skulle komma. Blev en blodfläck i trosan.. Sedan avtog det blev liksom inget men småblödde. testade negativt. Sedan försvann den helt och fick mitt plus och är nu i vecka 20.

  • Äldre 23 Jan 18:43
    #17
    Guldlock80 skrev 2013-01-22 22:15:46 följande:
    Det var nåt liknande som du beskriver som jag trodde att jag hade/har, Siilje. Blödningarna har ju kommit ungefär då jag beräknat mensen. Jag vet ju att man kan få en typ "falsk" mens, fast man är gravid. Då jag var gravid förra gången fick jag nästan varje månad en blodblandad flytning vid tiden för mens, dock aldrig en sån blödning som jag haft nu. Jaja, antar att det bara är att avvakta och se vad som händer, inte så mycket annat att göra... Hoppas det blir bra för dig hur det än blir då, MattssonE! Men förstår att det känns konstigt med tanke på att du har p-medel. Ibland vill naturen mer än vad vi är beredda på...



    Ja så kan det vara. Tänkte precis som du att nu kommer mensen. Jag hade klar blödning som liksom bara blev en skvätt för att sedan ebba ut i blodblandad flytningar i flera dagar. Trodde nästan att jag haft min mens då den försvann för jag testade negativt. Men anade ändå "oråd" och tog ett till test B-) jag håller tummarna för dig. Hoppas på att det är samma som jag hade. Det jobbigaste är att man måste vänta och se.
  • Äldre 23 Jan 20:04
    #20
    MattssonE skrev 2013-01-23 19:59:43 följande:
    Ska för säkerhetsskull ta ett nytt test om en vecka eller så, då det ändå känns lite lustigt i kroppen. 



    Gör så. Ibland känner man ju det bara på sig
  • Äldre 24 Jan 08:59
    #23
    Guldlock80 skrev 2013-01-23 21:00:05 följande:
    [quote=68506604][quote-nick]Siilje Ja så kan det vara. Tänkte precis som du att nu kommer mensen. Jag hade klar blödning som liksom bara blev en skvätt för att sedan ebba ut i blodblandad flytningar i flera dagar. Trodde nästan att jag haft min mens då den försvann för jag testade negativt. Men anade ändå "oråd" och tog ett till test B-) jag håller tummarna för dig. Hoppas på att det är samma som jag hade. Det jobbigaste är att man måste vänta och se.[/ Fast jag har mer än bara blodblandade flytningar. Just nu så får jag till och från blödningar som liknar mens, dock aldrig att det är liksom "ihållande" och inte så att jag fyller upp en binda. Då jag har mens fyller jag upp en binda med en tampong i! Så det är stooor skillnad på mängden, och det är därför jag reagerar. Men nu är jag nästan inställd på att det är en konstig mens bara. Gör ett test om några veckor om jag fortsätter känna av grav.symptomen. Man vet ju aldrig... Så, fortsättning följer. Gör ett till test om ett tag för säkerhets skull, MattssonE! Bra ändå att du fick det besked som du ville ha, än så länge.



    Håller tummarna.
  • Äldre 24 Jan 11:47
    #25
    mamii2010 skrev 2013-01-23 20:03:57 följande:
    Siilje hur mkt blödde du om jag får fråga. Samt vad fick dig att ana oråd. När fick du plus?



    Jag blödde ganska mycket första skvätten eller vad man skall säga. Fyllde en binda på förmiddagen sedan mindre på kvällen. Typ blodflygning. Sedan blev det inget mer än blodblandade flytningar. Första dagen en binda sedan nästa dag blodig flygning som blev mindre dag för dag. Tänkte liksom att det kommer väll igång igen. Men det blev mindre dag för dag. Testade minus på mvc och barnmorskan sa att jag nog hade lite hormoner denna gång därav liten blödning. Vet faktiskt inte vad det var som gick mig att testa igen. Det bara kändes så det blev iaf plus. Hade lite ont i brösten o den har molvärken. Hoppas att det går vägen för dig
  • Äldre 24 Jan 11:50
    #26
    Guldlock80 skrev 2013-01-24 09:57:48 följande:
    Tack!

    Vaknade med illamående idag som hållt i sig under morgonen och förmiddagen. Fick även kraftiga liksom "ilningar" på sidorna ner mot ljumskarna. Små typ "vattniga" blödningar fortfarande. Frossa.

    Om det inte är en graviditet så spelar verkligen kroppen mig ett spratt!!   



    Ja.. Just det att du blöder till o från också. Frossa hade jag också i början. Och stickningar av smärta i äggstockarrna. har du när skall du ha din mens?
  • Äldre 25 Jan 06:57
    #30
    MattssonE skrev 2013-01-24 18:01:15 följande:
    Sen har jag en liten fundering kring mitt test som visade negativt... Det stod på testet att man ska ta det vid utebliven mens, alltså runt tiden då man förväntar sin mens... jag ska inte ha min mens förrän om några veckor, kan det ha visat negativt för att jag tog testet för tidigt? eller kan det bero på att jag stoppat i mig massa vätska under dagen innan jag tog testet? Är det bäst att testa på morgonen?



    Det visar negativt om du är gravid och tar det för tidigt. Hormonhalten är inte stark nog i början. Jag tog mitt runt beräknad mens och utan att kissat på 4 timmar. Men det visade ju negativt. Hade ju blödning också. Testade mig ca 5 dagar senare och det blev positivt. Hade liksom "kännt det på mig" sedan några dagar efter ägglossning. Låter otroligt jag vet men så var det min förra graviditeten med. Jag tror tom jag kännande när ägget fäste. så fast det är för tidigt tror jag man kan bara veta
  • Äldre 27 Jan 06:14
    #33
    Guldlock80 skrev 2013-01-25 10:22:20 följande:
    haha Vad lustigt, för det var ju precis så där som jag också kände förra gånIbgen jag blev gravid, att jag kände av själva befruktningen, och precis samma känsla fick jag den här gången också! Så därför var jag helt bombsäker på att jag blivit gravid, och med graviditetssymptomen på det. Tills nu då, när jag haft dom här blödningarna. Nu är jag ganska säker på att det nog är mens ändå... fast ändå inte helt säker för jag tycker att det är mycket som inte stämmer...

    Men visst är det ganska häftigt att man kan känna av själva befruktningen?!  



    Ja det är verkligen fascinerande det där hoppas att din kropp inte spelat dig ett spratt denna gången!
  • Äldre 27 Jan 06:17
    #34
    MattssonE skrev 2013-01-25 11:45:05 följande:
    Okej, då ska jag testa om ca en vecka igen , på morgonen :) 

    Så kände jag också! Att nu har något hänt här. och jag kollade när min sista mens var och när min ägglossning skulle varit och såg att den passade in på samma dagar som jag började känna mig "gravid" eller vad man ska säga.  



    Oj,oj förstår att det känns förvirrande när man inte ens planerat barn. Bara att hålla ut och se.
  • Äldre 29 Jan 17:17
    #36
    Guldlock80 skrev 2013-01-27 21:52:01 följande:
    Det verkar tyvärr som det, att det bara var falskt alarm. Blödningarna har alltmer börjat likna mens och nu är jag helt säker på att det är det. Sjukt konstigt bara att det tog så lång tid, har ju haft det i 8 dagar nu. Min teori är att kroppen börjat återställa sig igen nu efter att jag tog ut spiralen i november och att det därför blivit lite knas med hormonerna den här månaden. Alla graviditetssymptom (som fortfarande finns kvar) måste vara pga mensen helt enkelt.

    Tråkigt, men det är bara att ta nya tag!  



    Det var tråkigt att höra. Men nu får rumla runt i sänghalmen lite till lycka till!
  • Äldre 30 Jan 12:36
    #38
    Guldlock80 skrev 2013-01-29 22:37:20 följande:
    hehe Ja, vi får göra det.

    Igår  på eftermiddagen fick jag världens smärtor i nedre delen av magen (typ som jättestark mensvärk), mest bara på ena sidan och det strålade ut mot ljumskarna. På det ganska stora blödningar. Tänkte direkt att det var missfall. Då jag kom hem efter att ha hämtat dottern på förskolan hade jag så ont att jag knappt kunde stå på benen, det kändes som att benen domnade av av smärtan. Kunde inte laga mat eller nåt, så jag var tvungen att ringa mina föräldrar och be om hjälp (är ensam för tillfället med dottern). Min mor (som är en mycket erfaren barnmorska) trodde att det kunde vara utomkvedshavandeskap, så hon tyckte vi skulle åka in o kolla upp det. Väl på plats fick jag däremot diagnostiserat att det troligtvis rörde sig om en s.k "dysfunktionell blödning". Något som kan uppstå efter att man tagit ut en spiral, precis som i mitt fall. Är tydligen så att kroppen då kan hoppa över ÄL och att mensen typ "byggs på" inne i kroppen men inte riktigt kommer ut som den ska utan bara i små stötar. Till slut blir det som "översvämning" och allt kommer ut på en och samma gång istället, det är därför man får sådan smärta som jag fick för att det blir liksom för mycket. Ungefär så förstod jag det.

    Eller så kunde det vara ett missfall, och då är det ju inte så mycket och göra åt, kroppen sköter det ju själv. Men mest troligt var det tydligen denna "dysfunktionella blödning".

    Så så var det med. Då har man "outat" för päronen också då, att vi ligger i produktion. Inte vad jag riktigt ville, men hade inte så mycket val. haha       



    åh vad otäckt med sådan smärta att man inte kan stå. Tur att det fanns hjälp och att du är okej nu vaddet än var.
  • Äldre 30 Jan 16:19
    #39

    Ps.. Inte så kul att "outas" men vad skönt att mammor finns ändå <3

  • Äldre 1 Feb 17:17
    #45
    Ella82 skrev 2013-02-01 10:44:50 följande:
    Hej guldlock80 Nej jag tror inte att jag är gravid.. Tog ett test dagen efter min blödning.... Och det var neg. Så gravid är jag Nog tyvärr inte... Brösten har dock växt en hel kupstorlek :) och det stör inte mig alls.. Hade jag varit gravid hade jag väl haft några symptom? Eller? Det enda jag känt är huvudvärk nästan jämt, ont i nederdelen av rygg och ont i äggstockarna (eller ja, där dom sitter i alla fall), större bröst, är sjukt sugen på salami och senap. Men allt detta är garanterat pga PMS eller nått...har även varit väldigt lätt irriterad (PMS) hihi härom dagen blev Jag sååå sjukt itrriterad i trafiken så jag satt bara framför ratten och svor en massa a la tourettes (inget illa menat). Brukar ha lite små värk i äggstockarna innan mens, kanske inte så här mycket. Men inget är väl det samma från mens till mens. ???? > Men det skulle inte kunna vara så att du är gravid då? Jag menar eftersom du inte fått någon riktig mens, mer än en sparsam blödning i en dag. Har du tagit nåt test? 

    [/quote]

    Man behöver inte ha så mycket symptom. Jag blödde tidigt i graviditeten..på bim och plussade sent.
  • Äldre 1 Feb 17:19
    #46
    Guldlock80 skrev 2013-02-01 10:10:59 följande:
    Nu har jag fått klart besked via blodprov: jag var gravid. Men det blev såklart missfall. Nu ska de bara följa upp det och se så att hormonhalten sjunker och att kroppen drivit ut allt på egen hand. Annars kan det vara tecken på utomkvedshavandeskap och då måste det följas upp. 

    Känns skönt att ha fått det bekräftat faktiskt. Att mina graviditetssymptom var riktiga och inte några inbillningar bara, och att min kropp inte bara varit helt "störd" utan att det faktiskt berott på missfall. Så nu är det bara att ta nya tag! :)  



    Så ledsamt att höra. Hoppas att du snart blir gravid på nytt.
Svar på tråden Mysko blödningar!! Gravid/icke gravid?