• Äldre 22 Jan 12:01
    50350 visningar
    72 svar
    72
    50350

    Varför går jag inte ner i vikt?

    Jag blir helt knäpp och hoppas att någon som vet kan hjälpa mig. Efter nyår började jag banta. Med det innebär det för mig att jag äter betydligt mindre portioner än vad jag tidigare gjort. Såhär kan en dag se ut i matväg:

    Frukost: En halv portion havregrynsgröt eller två ägg
    Lunch: Omelett eller kött/fisk/kyckling med sallad eller grönsaker och i bland lite bulgur eller potatis
    Mellis: Frukt eller avocado
    Middag: Olika sallader, tonfisk el. grekisk, kyckling, lax eller kött med en lätt sås.

    I och med att portionerna är så små så ligger mitt kaloriintag mellan 800 och 1200 kcal dagligen. Jag dricker varmt citronvatten ett par gånger i veckan och jag tränar ca 4 gånger i veckan. Då löper jag eller gymmar. I bland powerwalkar, simmar eller cyklar jag. Varje vardag går jag ut med min grannes hund på en lätt promenad vid lunch. Jag äter inget godis, läsk mm. Alkohol har jag bestämt att max ta två glas torrt vitt vin, jämförelsevis med förut då det lätt blev 1 flaska och kanske mer när det var fest. 

    Första veckan rasade jag ner, 2,2 kilo försvann direkt. Sen dess har ingenting hänt förutom att jag har gått UPP 7 hekto. Jag fattar inte hur det är möjligt och jag vet inte vad mer jag kan göra för att sätta fart på detta.

    Till saken hör att jag går en utredning kring ifall jag har IBS eller liknande, går på toa och gör tvåan kanske två gånger i veckan. Jag är dessutom väldigt stressad i allmänhet för tillfället pga en grej som händer i mitt förhållande. Kan något av detta spela in? 

    Jag är 162 cm lång och startade på 74,2 kilo. Mitt första mål är 65.

    Vad fan är problemet!? Är det fysiskt omöjligt för mig att gå ner i vikt?!  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-05 21:11
    Jahapp nu har det gått över en månad sen tråden startades, och jag valde att mäta midja, lår, rumpa, överarm för drygt en månad sen. Nu var det då dags. Vågen visar på exakt samma sak som för en månad sen, 70,0 kilo. Efter denna tråd startades gick jag ner till 70 blankt, och sen till och med till 69,8. Nu väger jag alltså 70. Jag mätte mig och mina lår hade minskat två centimeter, rumpan hade blivit två centimeter större. Utöver det INGEN skillnad alls.

    I går bara grät jag och grät jag. Min kille försökte trösta och sa att jag ju kunde ha mina "smalbyxor" nu och att det visst hade hänt massor, han säger att det syns jättemycket. Men hur är det fysiskt möjligt? Det är det inte!!

    Hela dagen i går och i dag har jag varit så ledsen, känner mig jättemisslyckad trots att jag varit så duktig. Har fruktansvärd ångest nu, får jättemycket ångest efter jag har ätit och när jag går från gymmet för att jag känner att jag borde stannat längre. Det blir moment 22, för utan ångesten skulle jag förmodligen skita i det här och vara glad ändå. Men jag VILL träna, och min ångest gör att jag gör det, ändå mår jag inte bra av det. Det enda jag vill är att gå ner i vikt så att VÅGEN och MÅTTBANDET säger det, ingen annan.

    Jag vet inte vad jag ska göra längre, börjat med några receptfria piller från apoteket som reducerar fett och kolhydrat-intaget. Sitter och funderar på laxermedel, efedrin, fettsugning, bulimi ja FAN vet allt.

    Vet inte längre vad jag ska ta mig till, känner mig ätstörd utan att göra något fel.

  • Svar på tråden Varför går jag inte ner i vikt?
  • Philip­pa
    Äldre 22 Jan 13:02
    #1

    Du äter för lite.. din kropp har gått in i svälläge...

  • Miss Piggy
    Äldre 22 Jan 13:03
    #2

    Hur länge har du hållit på?

  • Äldre 22 Jan 13:07
    #3

    Nu är jag ingen expert alls, men gissar också att du äter för lite.. Man rasar i vikt i början men sen reagerar kroppen på det snåla kaloriintaget och går i svält. Äter du mer när du tränar tex?

  • Äldre 22 Jan 13:11
    #4

    Jag har också kämpat med vikten. Har militant disciplin. Men äter normal mat, har barn och vi äter tillsammans. Äter små portioner. Inget fusk. Går ner 300 gram i veckan bara.... Behöver går ner 3kg på ett par veckor.... Helt omöjligt. Däremot motionerar jag för lite. 30-40 minuter om dagen bara (promenad). Åt spaghetti och köttfärssås igår, 100 gram pasta och det är fullkorn. Enligt I form är en portion 150-175 gram. Det är sååå frustrerande att kampen är så hård.

  • Miss Piggy
    Äldre 22 Jan 13:12
    #5

    Hur kroppen reagerar vid ett reducerat kaloriintag varierar ju till viss del, men fortsätter du så här så kommer du att gå ner i vikt med all sannolikhet. Frågan är kanske om du kommer orka träna och utföra de dagliga sysslorna (jobb, plugg ex) med så lite energi under en längre period?

    Du beskriver att du går på toaletten väldigt sällan, jag tror du har ditt svar där. De vätejoner som används av de kolbaserade näringsämnen vi intar väger väldigt lite i jämförelse med vad som blir "över", alltså det som åker ut i toaletten... Din kropp kanske också samlar på sig vatten eftersom du tränar.

  • Miss Piggy
    Äldre 22 Jan 13:14
    #6

    Sedan beror det också på VAD man äter.

    En kalori in ÄR INTE = en kalori ut !

  • Äldre 22 Jan 13:14
    #7

    Ät 2000 kcal om dagen, ät protein, det mättar. Styrketräna men se till att vila mellan passen. Drick vatten, vatten, vatten! Du går inte ner i vikt för att du äter alldeles för lite.

  • Äldre 22 Jan 13:16
    #8

    Jag går ner i vikt om jag äter ca 1200 kcal per dag och tränar två gånger i veckan. Äter jag 800 - 1000 kcal per dag och tränar 3-4 gånger per vecka, ja då händer inget alls på vågen. Det är som om kroppen låser sig vid kombinationen lite mat och mycket motion.

    Så prova att antingen äta lite mer eller träna mindre, det gäller att hitta rätt nivå för just dig.

  • Äldre 22 Jan 13:23
    #9
    Miss Piggy skrev 2013-01-22 13:14:12 följande:
    Sedan beror det också på VAD man äter. En kalori in ÄR INTE = en kalori ut !

    Så resonerar jag också, jag tror det är sundare att stoppa mig full med kalorier från grönsaker och fruk och rena produkter, än fikabröd och godis.... Det borde göra skillnad, skulle jag tro...
  • Äldre 22 Jan 13:33
    #10

    Som ovan, kroppen ställer om och håller i kilona, du har satt den i svältläge. Men om du håller på och tränar så kommer du att gå ner i vikt. glöm inte att äta dig mätt på nyttiga saker. Ät gärna rent kött utan sås! En rejäl biff, sallad och vatten så får du energi att träna

Svar på tråden Varför går jag inte ner i vikt?