• Anonym (Ja.)
    Thu 7 Nov 2019 21:36
    1527 visningar
    24 svar
    24
    1527

    Tror ni att vi är på väg mot ett Orwell/Kontrollsamhälle?

    Ja det tror jag. Fast en stor del av befolkningen kommer tycka att det är en bra grej, så att alla har rätt värdegrund, rätt åsikter, läser rätt nyheter osv. Frihet inom hyfsat snäva ramar typ.

  • Anonym (Ja.)
    Thu 7 Nov 2019 23:43
    #14
    Anonym (M) skrev 2019-11-07 23:39:08 följande:
    Tror inte att det är så många som kommer tycka att det är bra. De flesta uppskattar nog yttrandefriheten och integriteten som vi har när vi får ha ett privatliv.
    Jag tror ganska många är beredda att inskränka yttrandefriheten en del. Så att man får säga och tycka vad man vill fast inom ramar. En åsiktskorridor. man skall helst hålla sig mitt i den och man får inte lämna den men det är ok att stryka längs ena eller andra väggen. 
  • Anonym (Ja.)
    Sat 9 Nov 2019 15:07
    #17
    Anonym (M) skrev 2019-11-08 22:46:34 följande:
    Fast då är det ju inte yttrandefrihet längre utan en diktatur ifall man inte får tycka eller säga vad man vill.
    Yttrandefrihet är vad man gör det till. Man kan frångå den egentliga betydelsen och säga "Ni har yttrandefrihet" och trots det reglera denna "yttrandefrihet". Man kan göra samma med demokrati. "Ni får rösta på A, B, C men inte D och absolut inte E då hamnar ni i NeoGulag".
    Anonym (***) skrev 2019-11-08 23:11:19 följande:
    Ja, många vill ha det  som  i Ungern t ex. 
    Njae. Ungern skapar en positiv bild för många svenskar av två anledningar: Ekonomin går bra och inga stora problem med muslimer/flyktingar/integration. (rent krasst).

    Kontrollen och de övriga inskränkningarna är något man är ok med att offra för det, men nog inget positivt i sig, åtminstone för få.

    Lite som en del SD-röstare som lägger väldig tyngd vid frågor gällande muslimer/flyktingar/integration/invandring. Då accepterar de övrig politik för att just de bitarna är så viktiga för den personen. Det är därför SD är så duktiga att få väljare ur vitt skilda grupper som utan de frågorna kan tycka väldigt olika varandra.  I ekonomiska frågor finns det SD-väljare som är närmast kommunister såväl som närmast anarkokapitalister.
     
Svar på tråden Tror ni att vi är på väg mot ett Orwell/Kontrollsamhälle?