• Äldre 22 Jan 14:37
    2297 visningar
    1 svar
    1
    2297

    Giftfria kläder

    Finns det något bra barnklädesmärke som sätter människan och miljön i fokus? Jag tänker först och främst på allt giftig plasttryck som barn får i sig cancerogena/hormonstörande ftalater ifrån.


    Promota din sida, skriv en artikel på fria-katalogen.se
  • Svar på tråden Giftfria kläder
  • Lena på Stadiu­m
    Äldre 23 Jan 10:53
    #1

    Hej,

    Vi kan inte säga rakt av hur andra varumärken jobbar, men de flesta svenska företag jobbar idag hårt med kemikaliefrågorna då reglerna har blivit hårdare i produktion. Alla företag måste följa REACH-listan där tydliga nivåer finns vad som är ok att använda. Alla kemikalier är inte farliga men just de som är farliga för miljö och hälsa har tydliga riktvärden som ej får överskridas.


    Regeringen har också gett Kemikalieinspektionen i uppdrag att ta fram tydliga dokument hur vi kan åstadkomma en giftfri vardag med textil och barn i fokus. Här finns de flesta svenska textilföretag med och arbetar mot samma mål. Vad gäller plasttryck och giftiga ftalater så gäller samma riktvärden även där.


    Vi på Stadium följer de riktvärden som finns och i många fall håller oss även under dessa i produktion när det gäller våra egna varumärken såsom Everest, SOC, Race Marine, Revolution mfl.


    Vänliga hälsningar,
    Lena
Svar på tråden Giftfria kläder