• Äldre 23 Jan 17:18
    5565 visningar
    14 svar
    14
    5565

    Ha förskoleplats utan att nyttja den?

    Jag vet att man kan betala för en tom plats utan att nyttja den däremot vet jag inte hur lång tid det är. Det är tidsbegränsat till ungefär 2-3 månader men som sagt exakt hur länge vet jag inte tyvärr.

  • Äldre 23 Jan 17:36
    #4

    I Göteborg får man betala för en tom plats i början eftersom faktiskt arbetsgivaren har rätt att flytta fram din arbetsstart en månad från det datumet du önskar återgå i tjänst... Men som sagt, hur lång tid det är du kan låta platsen stå tom är jag inte säker på!

  • Äldre 23 Jan 17:41
    #7

    Så här står det om detta på Göteborgs stads hemsida:

    Vid barns oanmälda frånvaro får platsen behållas i två månader. Därefter avslutas placeringen med omedelbar verkan. Vid anmäld frånvaro överstigande två månader görs en individuell bedömning om platsen får behållas.




  • Äldre 23 Jan 18:40
    #11

    Skam den som ger sig! Jag hittade det du söker...

    Följande text hittade jag:

    9 Nyttjande av plats

    9.1 Förskola ska erbjudas i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier eller barnets eget behov.

    9.2 Verksamheterna bedrivs mellan kl. 06.30 och 18.30. Beslut om enheternas öppettider fastställs emellertid utifrån föräldrarnas/vårdnadshavarnas önskemål om den dagliga vistelsetiden för respektive barn.

    9.3 När en plats stått outnyttjad i en månad kan denna skriftligen sägas upp av ansvarig förvaltning/anordnare. Uppsägning sker därefter med iakttagande av en månads uppsägningstid.

    Hittade det på följande länk: www.stockholm.se/PageFiles/284375/Regler_för_intagning_och_plats_i_förskolan_och_pedagogisk_omsorg_i_Stockholms_stad.pdf




Svar på tråden Ha förskoleplats utan att nyttja den?