• telgebo

    Familjen Annorlunda

    Prattråd för oss som följer programmet Familjen Annorlunda på måndagar kl 20 i TV 4.

    Såg att det inte fanns nån tråd för oss så jag startar en nu.


    Min lycka dotter född okt 11 3450 g och 50 cm total kärlek
  • Svar på tråden Familjen Annorlunda
  • Typiskt
    Trissan skrev 2013-02-13 22:22:04 följande:
    vet inte vad det står då jag inte är plus-medlem.

    Micke håller med. Han hade heller aldrig kunnat tänka sig att han skulle leva i en familj med åtta barn. Själv hade han planerat allt i detalj – han skulle få två barn, en pojke och en flicka. Men så träffade han Madeleine som redan hade tre barn.


    – Det var verkligen ingenting som hindrade mig. Tvärtom ville jag bara vinna barnens förtroende och att de skulle acceptera mig
    i familjen. Sedan kom det fem barn till. Det bara blev, säger Micke och skrattar.

  • Trissan
    Typiskt skrev 2013-02-13 22:27:33 följande:

    Micke håller med. Han hade heller aldrig kunnat tänka sig att han skulle leva i en familj med åtta barn. Själv hade han planerat allt i detalj – han skulle få två barn, en pojke och en flicka. Men så träffade han Madeleine som redan hade tre barn.


    – Det var verkligen ingenting som hindrade mig. Tvärtom ville jag bara vinna barnens förtroende och att de skulle acceptera mig
    i familjen. Sedan kom det fem barn till. Det bara blev, säger Micke och skrattar.


    4. Kallar dom två som inte är Mickes barn honom för pappa? Och är han likadan mot dom som mot sina egna? Hur ofta träffar de sin egen pappa? Alla barnen kallar Micke för pappa, alla förutom Oliver som åker till sin pappa varannan vecka. Alla de andra barnen bor hos oss hela tiden.

    Källa: minbebis.com/blogg/barbamamman/svar-pa-fragestunden/

    det är enbart de två äldsta barnen som inte är Mickes. Slut på diskussionen  
  • MoaElis
    Viktoria123 skrev 2013-02-13 22:17:27 följande:
    Skulle va kul om man kunde se tidigare säsonger någonstans. Men antar att Det inte går..?
    På tv4 play går det, man måste dock betala för att se dom.
  • mikroE
    dehexan skrev 2013-02-13 14:52:27 följande:
    Jag har full förståelse för att de äldre barnen i alla familjer knorrar lite och så uppenbart visar att de tycker det är trist med alla dessa familjesaker som ALLA ska delta i för visst förstår ju var och en att de är konstruerade för programmets skull.
    Tonåringar tycker sällan det är roligt med yngre syskon oavsett hur många de är och jag blir ofta seriöst förvånad när jag märker att folk här i tråden på allvar tror att det är deras riktiga vardag till punkt och pricka vi får se.

    Självklart förekommer det säkert att alla gör saker ihop men hallå, åka och golfa, shoppa kläder med ALLA eller andra helt galna saker.
    Minns säsongen då fam i Falköping "lät" sina barn hoppa i sofforna på Ikea och denna tråd fullständigt föll samman av hat.
    Och så var det så enkelt som att tvteamet bad barnen hoppa runt i samråd med Ikeapersonal. Föräldrarna tyckte detta var mycket pinsamt men tv ville det och då fick det blir så.

    Tv är tv och de vill ha tittarsiffror och familjerna får aldrig vara med och tycka till när det klipps ihop till helt galna situationer ibland.
    Och vi fånar sitter i soffan och "går på " allt.

    Det finns tusen sätt som barn kan fara illa av och få men för livet av, och det gäller ensambarn, likväl de som är födda i större som mindre syskonskaror.
    Det finns skitföräldrar i alla familjer och alla samhällsklasser oavsett antal barn.

    För mig är det en fröjd att se de här tre familjerna i årets säsong,  och visst har jag mina favoriter bland deltagarna som är extra roligt att se 
    Visst förstår alla att det är 'bra TV' att barnen hoppar i sofforna men man har ju ändå ett ansvar inför vilket intryck man ger av sin familj. Jag skulle tex inte ställa upp på att låta mina barn göra så på TV och jag är rätt säker på att om TV är nog intresserad av att ha med en familj så kan de gå med på sådana krav. Sverige är knappast nedlusat med familjer med 8+ barn som vill vara med på TV men jag antar att det är viktigt för vissa av dessa familjer att synas så de faktiskt kan rucka på en del principer. I annat fall kanske de faktiskt låter barnen fara runt i affärer och då lär de väl knappast tycka det är konstigt på TV.

    Det jag fattar allra minst är möbelföretaget som tycker att att barn som hoppar i soffor är god reklam för deras kedja, jag är inte en anhängare av all reklam är god reklam så jag tycker även detta är tveksamt.
  • Typiskt
    TessLi skrev 2013-02-13 23:00:25 följande:
    Jag känner Madde och Micke rätt så bra. En fin familj! :)
  • lovekids030407
    dehexan skrev 2013-02-13 13:45:49 följande:
    Har just kollat veckans avsnitt på play.

    Vilken härlig minisemester fam Algesons hade och tur med vädret också så de både kunde bada och leka i skogen.
    Och så fina värderingar de har.

    Jag tycker det är härligt att se värmen och kärleken som alla familjer har. Och det genom alla säsongerna. Det finns en jargong hos vissa som jag förstår stör många tittare men jag ser att jargongen är kärleksfull.
    Och jag tror personligen att om man har valt den här livsstilen, storfamilj, så är det för att man "har det i sig" och det vi andra anser vara jobbigt är inte det i deras ögon.

    Alla har vi ju olika värden och prioriteringar i livet.

    Jag blir glad över att se dem alla, på olika sätt för de är så olika alla familjerna och har olika livsstilar.

    Och jag beundrar arbetet de lägger ner för att fostra alla de små individerna.

    Visst finns det saker som jag inte skulle göra och saker som jag kan känna "hoppsan" över men det får ju stå för dem precis som mina egna göromål får stå för mig.

    Tack tv 4 för denna programserie och tack alla familjer som är med och låter oss ta del av deras liv 
    möjligt viss ingen som vet vart dom var på sin semester? skulle vari kul att åkt dit med familjen:)
  • Fanny b
    lovekids030407 skrev 2013-02-13 23:09:45 följande:
    möjligt viss ingen som vet vart dom var på sin semester? skulle vari kul att åkt dit med familjen:)

    Jag tror de åkte till Kilbergen i Örebro. Jag googlade på namnet och fann att man kan boka stugor där.
Svar på tråden Familjen Annorlunda