• Kroken

    Vilket mobilabonnemang har din 13-14-åring?

    Min dotter fyller 14 år om några månader. Hon har i dagsläget ett kontantkort i sin telefon. Det fungerar dock inte så bra då hon gör av med alla pengar ganska fort och vill ha nya. Jag är hård och säger nej. Då ringer hon pappa som inte orkar med tjafs och tjat och som ger henne pengar. Varje gång säger han att det är sista gången hon får mer pengar till mobilen men så blir det samma visa nästa gång igen, tyvärr.

    Jag har sagt att vi laddar en gång i månaden, vid barnbidraget ungefär, och tar det slut får hon spara ihop pengar själv och ladda. Hon har Comviq och jag har laddat med 195:-/mån. Dessa är dock slut efter ca. 2 veckor. Hon vill helst att jag ska ladda med 295:-. Tänkte nu byta till ett abonnemang där det inte går att gå över den summan som är satt. Då kan jag inte ladda mer och hon får vänta tills nästa månad.
    Jag vill att hon ska inse hur mycket det kostar att ringa/surfa/sms:a för. I nuläget gör hon inte det och tycker att det är väl bara för mig att ladda på lite till på hennes mobil.

    Men jag vet inte vilket abonnemang jag ska välja? Vad har era barn i samma ålder?

  • Svar på tråden Vilket mobilabonnemang har din 13-14-åring?
  • fläta

    195 spänn hos Comviq ger väl mindre än 300 sms? Eller tänker jag fel?

  • Kroken
    hannis skrev 2013-02-03 14:47:42 följande:
    Kan du inte bara säga nej när hon ber om mer pengar då?
    Jag säger ju nej. Hon går då till sin pappa och ber om mer. Vi har kommit överens om att hon inte ska få mer men han orkar inte med när hon ber/tjatar om mer utan ger henne mer. Tyvärr är det jag som får ta smällen av dottern som blir arg och pappan som blir arg när hon ber om mer. Hon träffar bara pappa varannan helg.
  • mirrebusan

    nu är min dotter 9år men hon har tele 2 rubbet. 349 i månaden så kan hon ringa, sms o mms hur mycket hon vill

  • Kroken
    fläta skrev 2013-02-03 14:53:16 följande:
    195 spänn hos Comviq ger väl mindre än 300 sms? Eller tänker jag fel?
    5000 sms ingår i 195:- Comviq kompis.
  • fläta
    Kroken skrev 2013-02-03 14:54:44 följande:
    5000 sms ingår i 195:- Comviq kompis.
    Aha. Tyckte att 300 sms för en flyhänt snart 14-åring lät otillräckligt.
  • msmalin

    Vi har telenor. Men bara 99:- i månaden. Men han ringer gratis till oss. Surfar gratis. Vet inte om han smsar gratis. (vi har familje abonnemang).

  • Dina08

    Min har familjedeal med surf och familj fritt på Telenor. Hon betalar själv allt utom surf från sin månadspeng ( det blir ca 150 . Jag drar det innan hon får sin månadspeng. Hon slösar aldrig och använder app för gratis meddelanden.

Svar på tråden Vilket mobilabonnemang har din 13-14-åring?