Inlägg från: pralinen86 |Visa alla inlägg
  • pralinen86

    FEEDBACK personligbrev(till lokalvårdare)

    Jag föreslår att du börjar ditt brev med en liten presentation av dig själv. Vad du heter, din ålder, vad du gör för tillfället... Sedan kan du fortsätta med varför du söker jobbet och varför du skulle passa för just den tjänsten. Är det en tjänst som lokalvårdare på ett "fint" städföretag eller bara en "enkel" tjänst som städare. Att prata om företagets "kvalité" kan kännas lite fjäskigt om det till exempel är som lokalvårdare på ett dagis. Däremot kanske det passar bättre om det handlar om ett professionellt städföretag.
    Även om du inte har så mycket arbetslivserfarenhet kan du få med vilka egenskaper du har som är fördelaktiga för tjänsten. Har du kanske sysslat med någon idrott? "Inom fotbollen har jag lärt mig vikten av att samarbeta samtidigt som.. blablabla..." "Som person är jag noggrann vilket bland annat visar sig genom..."

  • pralinen86
    Fidelis ad urnam skrev 2013-02-06 20:36:52 följande:
    Det personliga brevet ska vara kort och trycka på vad som är viktigt. Vad gör att du passar som lokalvårdare? Vad kan du ge till arbetsgivaren?
    Det viktigaste är ju att det är intressant, men jag brukar tänka att det ska vara max ett A4.
  • pralinen86
    Fidelis ad urnam skrev 2013-02-06 20:45:23 följande:


    Intressant ja. Men inte för personligt och långdraget.
    Vi hade en föreläsning med rekryterare från Sandvik och polisen och de var rörande överens om att de inte vill läsa om någons katter, barn eller respektive. De lade kanske 20 sekunder per ansökan och läste bara första stycket.
    Absolut, man kanske kan nämna sin familj, men det behövs inte mer än så. Däremot har jag gått igenom otaliga ansökningar som jag lagt åt sidan direkt för att det helt enkelt är ett för kort personligt brev. Orkar man inte lägga ner tid på att skriva ett bra och intressant personligt brev säger det mycket om personen.
    Men själv har jag fått jobb tack vare mina intressen, så de kan vara värda att nämna. Jag fick jobb som lagerarbetare med motiveringen "Du har ju hund och var intresserad av naturen, det brukar vara bra människor. Har du möjlighet att börja jobba idag?"
  • pralinen86

    Givetvis är ett foto ett plus. Men absolut inget "jag tar kort på mig själv med mobilen och plutar med läpparna", då är det bättre utan.

  • pralinen86
    Iwashere skrev 2013-02-06 21:38:08 följande:
    Haha, jag är inte den typen av personen som putar med läpparna och tar foton. Men jag har ingen kamera tillgänglig eller småbilder på mig själv... :/
    Haha! Man vet aldrig. Jag har sett många jobbansökningar med såna bilder.
Svar på tråden FEEDBACK personligbrev(till lokalvårdare)