• EmmaoPer

    Äggdonation i Polen

    Hej, finns det någon som har gjort äggdonation i Polen? Vilken klinik? Känner någon till Invicta i Gdansk? Skulle vara mycket tacksam för svar om ni vet ngt. Tror ni att det kan vara någon skillnad på olika kliniker i olika länder?

  • Svar på tråden Äggdonation i Polen
  • 81linneaa

    Hej!

    Jag har inte gjort någon i Polen men funderar på att göra en till sommaren och Invicta känns som ett  bra val. Vi har tidigare gjort ett försök i Tjeckien som slutatde i ett missfall. Jag skickade ett mail idag så får vi se om dom svarar! Har ni kommit vidare i era funderingar?


    Man orkar det man måste
  • EmmaoPer

    Hej! Vi har bestämt oss för att göra ett vanligt IVF försök till först. Jag har varit i kontakt med kliniken i polen via mejl å de är bra på att svara men jag känner mig lite osäker på om de inte är så ärliga på kötider. har läst många inlägg som säger att kötiderna för ÅD i polen är väldigt långa då tjejerna inte får något betalt. Jag är rädd att de luras och säger det går fort bara för att man ska åka dit på ett besök. Känns helt ondögit å åka dit om de dröjer längre än vad man tänkt sig. Såg ett inlägg om en tjej som skrev att de var bra på att svara på mejl i början men sen under väntetiden på äggdonator så svarar de inte på mejl, känns lite fräckt tycker jag.

    Vi tänkte oss ett sista ivf snart och sen ÄD kanske till sommaren, om det nu behövs men man måste redan börja forska så att man har en backup-plan.

    Men om du åker till polen så snälla uppdatera mig och berätta hur du tyckte att det var och hur länge man måste vänta på ägg.

    Var du inte nöjd med kliniken i Tjeckien? Vilken var det? Jag har mejlat med en klinik där också. Jag har försökt att få kontakt med reprofit två gånger men de svarar inte mig, det är en läkare som svarar att hans assistent ska skicka info till mig men hon verkar glömma mig.

    Var du gravid länge innan du fick missfall? Beklagar verkligen att det inte gick vägen. Rynkar på näsan vet du vad som kan ha orsakt missfallet, har de gjort någon undersökning osv, har de kollat immunologin, vet du om de gör detta i Tjeckien? 

  • 81linneaa

    Hmm det lät ju inte så bra.. Får höra med dom och se vad som säger. Känns det inte bra så åker vi till Tjeckien igen. Jo vi var nöjda med kliniken. Vi var på Unica men dom är nästan dubbelt så dyra så man försöker ju hitta något billigare :) Dom var verkligen jättehjälpsamma och gulliga under hela processen! Immunitet har jag inte undersökt men enligt vår ivf läkare är det väääldigt ovanligt och vi kommer inte göra några extra tester.

    Det var redan i v 6 jag fick mf men man blir såklart ledsen ändå, man trodde liksom inte det var sant :/

    Låter klokt att göra ett till IVF! Jag håller tummarna och uppdaterar dig om vi väljer Polen!


    Man orkar det man måste
  • EmmaoPer

    Är det ivf läkare här i sverige som säger att immunitet är ovanligt? Min livf äkare i sverige verkar inte ens ha hört talas om det, i vart fall så säger dem att det inte går att göra ngt åt. Trots detta finns det ju massa forskning utomlands som säger att det kan vara ett problem. Menar du att din ivf läkare sa att de inte kommer att göra några extra tester?

    Unica har jag inte kontaktat ännu ska kolla upp detta, det låter ju bra att du var nöjd! 

    Jag fick missfall efter en vecka och blev helt knäckt, klart man blir när man har längtat efter att bli gravid också funkar det inte. Tycker v 6 är sent och skulle nog inte klara av det, då har man ju hunnit ställa in sig en del på baby. Bättre lycka nästa gång önskar jag dig! 

  • volbabe
    EmmaoPer skrev 2013-02-16 10:43:15 följande:
    Ngn? Glad
    Hej sök på Invimed Polen de är jätteduktiga och pratar bra engelska också
  • EmmaoPer

    Har mejlat till dem men fick inget svar tyvärr, tack för tipset. Har du gjort ÅD där?

  • 81linneaa

    Ja det var min läkare på Sahlgrenska som sa det. Han menade på att det nästan alltid är fel på embryot vid ett missfall och att det inte var livsdugligt :( sen finns det säkert en uppsjö med andra faktorer oxå men det orkar jag inte ens sätta mig in i. Och han ville inte göra fler testet heller.. Jättetråkigt att höra om ditt missfall :( det är så ledsamt och orättvist..


    Man orkar det man måste
  • Lillan37
    Hej, jag är ny på forumet och har några frågor till er. Jag är nu efter en massa förundersökningar... och den enda chansen för mig är ivf med hjälp av äggdonation. Jag tror att jag kommer att välja en behandling på en polsk klinik i Gdynia eller Warszawa, har någon av er nån erfarenhet med kliniken Invimed? Tack för svar :)
  • Lillan37

    1.     Hej igen, känner mig lite desperat, så jag skriver igen..


     



    Har någon av er behandlats på Invimed i Polen? Jag undrar hur de hanterar patienter från andra länder. På sidan skriver de att de har människor som kan språket, hur ser det ut i verkligheten? Har någon av er behandlas på denna klinik? Tyvärr är det enda alternativet för mig äggdonation. Mina äggstockar har slutat att fungera.

  • Jojo1977
    Hej Lillan,
    Även jag har funderat på att
     
    starta med behandlingen på till exempel Invimed i Polen. Jag har en vän i Polen, som har tagit reda på, hur processen för behandling av patienter från andra länder fungerar. Tydligen finns det inga problem med språket, under hela behandlingen finns en svensktalande koordinator närvarande.   Det räcker att åka till Polen 2 gånger, det första besöket är ett endagsbesök. Det andra ska vara 3-4 dagar långt. Kliniker i Warszawa och Gdynia specialiserar sig på behandling av patienter från Skandinavien. Jag vet inte ännu inte vilken jag ska välja. Som tur är, så finns det bekväma förbindelser till båda från Stockholm. 

     

  • Jojo1977

    1.      Just det glömde skriva, att min väninna som bor i Polen, hon som tipsade mig om kliniken Invimed i Warszawa. Tack vare dem, blev hon en mamma för andra gången och det var inte enkelt eftersom hon redan är 42 år. Vi ska hälsa på henne snart och kommer förmodligen att boka ett besök för att se hur det ser ut på plats. 

  • Lillan37

    Tack så mycket för ditt svar Jojo1977! Va kul att höra att allt gick så bra för din väninna : ). Skriv gärna mer efter ert besök i Polen på Invimed, när hade ni tänkt flyga ner dit?
    Vår enda chans är som sagt IVF med äggdonation. Jag hade 2 misslyckade IVF :(, min läkare gav mig information att det inte kommer lyckas med mina egna ägg... Vi vill försöka igen i juni eller juli.....Jag börjar mer och mer rikta in mig på en behandling på Invimed fast i Gdynia.

  • Jojo1977

    1. Hej Lillan, Jag är tillbaks efter mitt första besök på Invimed kliniken i Warszawa, vi har beslutat oss att påbörja behandlingen i Polen. Jag är positivt överraskad, före vår ankomst var vi i kontakt med en koordinator som talar svenska. Vi pratade med henne även på kliniken,även nu har vi fortfarande kontakt. Det hjälper oss i samband med kontakt med läkare. Än så länge bedömer jag InviMed mycket bra. Jag var tidigare i Tjeckien men här är det definitivt mycket bättre. De har ett mer individuellt förhållningssätt känns det som.
    Hälsningar


     

  • Lillan37
    Hej igen, va spännande! Berätta gärna mer, om dina intryck osv. 

    Vet du hur många ägg från en äggdonator som kliniken Invimed i Gdynia erbjuder eller allmänt Invimed? Jag tror att vi kommer att bestämma oss för ivf äd där, jag har läst en hel del bra recensioner och nu även din, dessutom verkar det ju inte finns nåra språkbarriärer. Jag har redan alla undersökningsresultat redo och vill boka tid för en konsultation så snart som möjligt. mvh
  • Bling Bling

    Hej jag har varit på Invimed i warsawa 2015 och för ett par dagar sedan
    Har bara positivt att säga om dom . Inga köer sköterska som pratar svenska.Smabba svar mm.
    2015 var vi nere och gjorde allt så det blev bara en resa,blev något längre.
    Men hade familjen med och hade en mini semester.

  • Fröken lillasyster
    Fröken lillasyster skrev 2018-04-01 21:20:31 följande:

    Gammal tråd men vore kul att veta hur det gick för er? Blev det invigde och hur upplevde ni dem?


    Invimed ska det såklart stå!
Svar på tråden Äggdonation i Polen