• missk79

    Vår son är allergisk – men svärföräldrarna har skaffat hund!

    Känner mig så trött, ledsen och besviken just nu. För cirka två år sedan konstaterades att vår 3,5-åring är allergisk mot pälsdjur, främst katt och häst eftersom han utsatts för det men om han träffar hundar lär han snart få utslag på pricktest även där. Sedan han blev allergisk har vi hittat ett nytt hem åt våra katter och jag har sålt min häst.
    Men samtidigt bestämde sig farmor och farfar för att skaffa hund! De bor nära och sonen har träffat dem mycket, han älskar verkligen att vara hos farmor. Hon har nyligen blivit pensionär och har pratat mycket om hur mycket tid hon får för barnbarnen nu. Och jag har väl sett framför mig hur hon skulle hämta barnen, 3,5 åringen och hans lillebror, på dagis åtminstone ibland.
    Men så kom alltså hunden. Nu verkar allt kretsa kring den. Det är svårt att få barnvakt numera. De erbjuder sig aldrig frivilligt att ta barnen, vilket de i och för sig aldrig gjort.... men det har varit lättare att få dem att ställa upp förr. Och om de kommer hit har de alltså hunden med sig. I kväll när jag skulle lägga sonen kliade han sig över hela överkroppen, det var längesedan det var så, så jag antar att det är hunden.

    Tog upp ämnet med min man ikväll, och han höll med mig, tyckte att det var "onödigt" av dem att skaffa hund. Men han verkar inte vilja säga något om det, i alla fall inte nu.

    Till saken hör att mormor är död och morfar bor 100 mil bort, det här är de enda barnvakter vi har... Och de verkar prioritera djur framför människor, jag fattar det bara inte. Det gör mig så ledsen och frustrerad.

  • Svar på tråden Vår son är allergisk – men svärföräldrarna har skaffat hund!
  • MaaxMaax

    Det är väll klart att de ska få skaffa hund om de vill? 
    Finns det inte allergitabletter som din son kan ta, eller måste man vara äldre för sådant? Det kan ju vara ett alternativ annars, om ni bestämt att han ska vara hos dem, eller de ska komma och hälsa på med hunden? 


    Veni Sancte Spiritus
  • Lady D Taylor

    Det är väl klart dom ska få  skaffa hund om dom vill. Dom kan väl inte leva genom er...
    Men tycker dock att dom kunde låta hunden stanna hemma, inte tar man väl med ett pälsdjur hem till en pälsallergiker. Det borde ni i alla fall prata med dem om.

  • missk79

    Bra fråga... idag var första gången som jag märkte att det började klia på sonen.

    Nog ska man väl kunna visa lite hänsyn. Hade de skaffat hund om barnen varit allergiska, om farfar velat ha hund men farmor var allergisk?

    Det är deras familj. De kan visa hänsyn!

  • tjockobbe

    De har full rätt att skaffa hund om de vill. Deras liv kretsar inte åt att passa upp på er. Faktiskt.

    Sen behöver de ju inte ha med hunden till er däremot vilket ni kan säga till dem. O hemma hos dem kan de ha hunden o barnet i olika rum om de ska passa honom nån gång.


    BF 6 oktober
  • Christi38

    Men om de ville ha en hund nu när de blivit pensionärer så är det väl inget konstigt med det...eller? Ska de låta bli skaffa hund för att då och då sitta barnvakt? Det är väl inte riktigt rättvist?

    Däremot tycker jag ni kan säga ifrån till att ta med hunden till er! Det är lite fräckt faktiskt.

  • MaaxMaax
    missk79 skrev 2013-02-24 22:33:44 följande:
    Bra fråga... idag var första gången som jag märkte att det började klia på sonen.

    Nog ska man väl kunna visa lite hänsyn. Hade de skaffat hund om barnen varit allergiska, om farfar velat ha hund men farmor var allergisk?

    Det är deras familj. De kan visa hänsyn!
    Fast det är väl inte riktigt samma sak om man skulle bo tillsammans dygnet runt, nu är det ju trots allt barnbarnet det gäller, inte partnern?
    Veni Sancte Spiritus - - - Blogg: stadiggrund.blogspot.se/
  • missk79

    Nej, okej... det var ingen klockren jämförelse... Men det är inte bara det här med allergin. hunden verkar ta all deras tid också! 3,5-årinegn har själv frågat dem om han får komma och sova över snart. Men nej det går inte för hunden är visst jobbig på nätterna. (vår son är inte särskilt jobbig på nätterna).
    Sonen lider av att inte få träffa farmor och farfar så mycket som de vill. Särskilt som farmor sa att hon skulle få sååååå mycket tid med barnbarnen när hon gick i pension.

    Vi bort bara 1,5 mil ifrån dem och har tidigare umgåtts mycket. Barnbarn är väl en del av familjen. Jag tycker visst man kan tänka på dem! Särskilt som de redan har massor av andra djur, som är utomhus, så hade de kunnat låta bli hunden.

  • Apopan

    Jag skulle varit glad för deras skull, det är ju supermysigt med hund, men självklart så måste de ju lämna hunden hemma när de kommer på besök. Samt se till att vara så hundhårsfria som möjligt.

    Sedan så får de ju vara beredda på att deras umgänge med barnbarnet kommer bli begränsat, men det är väl mest deras förlust än någon annans? Och kanske tycker dem att det är värt det.

    Nu skall iofs tilläggas att jag är van med att min son inte är särskilt priorietad bland några släktingar, mina föräldrar ids t.ex inte ens att hälsa på. Så en hund hit eller dit hade inte spelat någon roll. Men det känns ju säkert lite mer snopet för dig/er :/

Svar på tråden Vår son är allergisk – men svärföräldrarna har skaffat hund!