Inlägg från: Anonym (Till slut!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

  • Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!
  • Anonym (Till slut!)
    Whitetrash86 skrev 2013-03-04 23:46:19 följande:
    Alltså egentligen är det ju hel fel. Men jag förstår dom. Jag har själv 2 barn (1år och 4år) men irriterar mig fortfarande på barn som springer runt hejdlöst och blir skitförbannad på föräldrar som skiter fan i vad deras ungar håller på det.
    Som dom säger så vill folk sitta och äta mat, inte få en känsla av att dom är på ett dagis. 

     Dock är det ju tråkigt för dom föräldrarna (som jag) som har lugna barn som snällt sitter tysta vid bordet. Ja, 1 åringen kanske inte är så jätte tyst just nu. Men det är inte en massa skrik och spring iaf.

    Och kan inte barnvagnar få plast så kan det inte och då ska man inte få komma in, så enkelt är det. Man måste ju kunna utrymma en lokal enkelt och smidigt och inte behöva springa runt eller över 40-11 vagnar.
     
    Vad är fel? Att betalande gäster äntligen inte behöver sitta och fika bland bajsblöjor och skrikande barn?

    Visst, såna som du drabbas men du är säkert klok nog att fixa barnvakt för att få äta en god middag i lugn och ro emellanåt också.
  • Anonym (Till slut!)
    lisaeriksson skrev 2013-03-05 05:46:43 följande:
    Usch diskriminering tycker jag!!! Isf behöver ju inte mamman o pappan heller gå då!
    Men det är bara min åsikt
    Man får väl hoppas att föräldrarna inte dumpar sina barn utanför lokalen och går in själva...
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (Dubai) skrev 2013-03-05 07:27:58 följande:
    Sverige blir mindre och mindre ett  familje eller barnvänligt land! Tråkigt!!

    Bor i Dubai och här är det så otroligt familjärt! Familjen betyder mycket och barn är mer eller mindre välkomna över allt! (inte uteställen och nattklubbar då)

    Man äter mycket ute med barnen, dom får små ritblock och pennor vid borden, får alltid något litet snacks innan maten för att inte tappa intresset och får maten serverad först!

    Personalen i många service yrken som på restauranger och cafér är väldigt gulliga mot barnen mm

    På flyplatsen får barnfamiljer gå före med trötta skrikiga barn vid passkontrollen, man får hjälp med väskor och annat och hjälp med att få ut det till bilen.

    På detta sätt minimerar man krockar mellan barnfamiljer och dom som inte har barn, man underlättar för barnen och det leder till att stressade föräldrar kan hantera situationer bättre och atmosfären blir lugnare! 

    När jag var i sverige senast, och landade på Arlanda, två handbage ,hög gravid och med en två åring, som sticker så fort an släpper ner henne som vilken normal 2 åring som helst, fick jag ingen som helst hjälp, inga lånevagnar, där jag kunde sätta dottern i, (min egen sulky som jag hade med mig fick jag tydligen inte vid gatten, pga någon dum policy) fick konka på ett sprattlande barn och två väskor plus mage heeela vägen till gaten i en annan terminal...var helt slut och med sammandragningar från hell! Vad hände med servicen Sverige och kännslan för att hjälpa till?

    Man ska ju inte byta blöja i närheten när folk sitter och äter eller låta barnen springa omkring och störa folk! 
    Men att förbjuda barn dvs barnfamiljer, är ju tråkigt! Underlätta för barnfamiljerna och ge barnen något att leka med/rita med så ökar dom ju sin kundkrets och får ett lugnare cafe! 

     
    Att dra in Dubai med sin kvinnoförnedring i diskussionen är lite väl magstarkt tycker jag.

    Klarar man inte av att hålla koll på ett barn på egen hand så undrar jag varför man skaffar ett andra.
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (fika) skrev 2013-03-05 08:13:20 följande:
    Det är för att de kan service i Dubai. Sverige är ett av de mest barnvänliga länder fortfarande (försök gå på restaurang i Tyskland med barn...) Det är servicen som är kass i Sverige, inte brist på barnvänligheten. 

    I övrigt tycker jag att det är ett underbart med barnfria fikaställen - det finns gott om andra fik där barn är välkomna. Barnlösa behöver också ha något ställe att gå på! 
    Så förnedrande kvinnosyn spelar ingen roll? Service? Ja, i Sverige får du service om du betalar för den, annars förväntas du vara kapabel att ta hand om ditt eget. Diskussionen är intressant anser jag.

    Du skrev att Sverige blir allt mindre barnvänligt och att det är bättre i Dubai, stämmer inte det alltså?

    Ja, absolut behövs barnfria ställen.
  • Anonym (Till slut!)
    ChaosMum skrev 2013-03-05 08:24:45 följande:
    VA???
    Petar i andras mat?
    Du skämtar?  Jösses..

    ***********
    Jag undrar rent spontant, får inte caféägaren be ett sällskap lämna lokalen om de inte kan sköta sig efter en tillsägelse?
    Isf löser man ju en del av problemen med ungar som far runt. Kan de inte stilla still får man lämna.
    Caféägaren får naturligtvis be sällskapet lämna lokalen men risken är stor att de då känner sig "kräänghtaaaa" och ställer till ett himla liv.

    Det var en tråd här på Fl tidigare om en morsa vars barn lekte sjöslag på en restaurang och förstörde för de andra gästerna och när de blev ombedda att gå så tyckte den morsan att det var dålig stil av restaurangen...

    www.familjeliv.se/Forum-4-362/m67399518.html
  • Anonym (Till slut!)
    viseversa skrev 2013-03-05 08:38:13 följande:
    Ja du men man får inte utesluta barn från cafeer. Det fick inte det omtalade cafeet heller göra så skylten dom satt upp med barnförbud fick plockas ner. Sen ja jag kan förstå att det är jobbigt med springande och skrikande barn absolut. men man kan inte heller dra alla över en kam. Just på detta cafe hade dom haft en massa problem med barn som sprang runt att dom tillsist tröttnade vilket jag absolut förstår. 
    Om de får eller inte får är inte klart än så du behöver inte påstå det. Förhoppningsvis får caféer och restauranger bestämma själva vilken typ av kunder som de vill ha.


  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-05 10:13:47 följande:
    Den restaurangägaren är en idiot. Rent ekonomiskt alltså. Så mycket pengar de kommer förora på att barnfamijerna inte kommer dit.

    Jag håller koll på mitt barn men jag hade aldrig gått till en sån restaurang (även utan barn).
    Ekonomiskt? Är det inte just barnfamiljerna som brukar beklaga sig över sin ansträngda ekonomi och tycka att förskolan skulle vara gratis och att de skulle få ännu fler förmåner än vad de har idag?

    Vad är "en sån restaurang"?
  • Anonym (Till slut!)
    Lenche skrev 2013-03-05 22:36:07 följande:
    Anonym: nä precis därför borde det finnas typ barnvagnsparkering utanför.
    Hört talas om sjal? Eller att låta barnet gå om det är gammalt nog?
  • Anonym (Till slut!)
    Happiness01 skrev 2013-03-06 07:32:26 följande:
    Barn? Det är alltså alla under 18 år.. Eller vart går gränsen?
    Om du läser ts så kan du se att gränsen går vid 6 år.
Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!