• Anonym
    Äldre 4 Mar 23:40
    20420 visningar
    386 svar
    386
    20420

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-04 23:38:53 följande:
    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-for.../
  • Anonym
    Äldre 5 Mar 08:15
    #34

    När jag gick hotell o restaurang så pratade vi just om det här med att ta med barn.
    Vår lärare sa typ såhr:
    Att på vissa ställen måste man respektera att barn helst inte är välkomna. Folk går ofta ut just för att få komma hemifrån och i många fall sina egna barn.
    Då vill man inte komma till ett ställe där andras barn härjar fritt.
    Idag finns det så många matställen som är anpassade till barnfamiljer dit dom med barn kan gå.
    Men nästan inga där man kan få ha barnfritt.

    Just då tänkte jag inte så mycket på vad han sagt men nu när jag har egna barn förstår jag honom.
    Jag kan själv tycka det är skitjobbigt med härjande ungar när jag är ute utan barn.
    Så jag försöker välja ett ställe där det troligtvis inte finns jättemånga barn          

  • Anonym
    Äldre 5 Mar 08:22
    #36

    Å vad löjligt! Alla barn springer inte runt överallt! Att folk retar sig på sånt här. Ät hemma i stället!

  • Anonym
    Äldre 5 Mar 10:13
    #61

    Den restaurangägaren är en idiot. Rent ekonomiskt alltså. Så mycket pengar de kommer förora på att barnfamijerna inte kommer dit.

    Jag håller koll på mitt barn men jag hade aldrig gått till en sån restaurang (även utan barn).

  • Anonym
    Äldre 5 Mar 11:34
    #77
    Skepparen skrev 2013-03-05 10:21:15 följande:
    Det tror jag inte, jag var där och åt lunch igår och tänker gå dit med min fru och fika efter jobbet idag. Ett så hedervärt initiativ skall man hylla, och det var det tydligen fler som tyckte - det var smockfullt.
     Jag är själv restaurangägare och vi har valt helt motsatt apporach. Vi har en barnhörna med kritor, block och lite leksaker. Där kan föräldrar sitta och fika i lugn och ro. I en annan del av lokalen har vi andra bord så de som inte har barn kan sitta där. Vi har ökat vår omsättning med nästan det dubbla sen vi införde detta, och då hade vi ändå inte dåligt med kunder innan.

    Det vi såg var att de med barn och de utan barn bara överlappar under vissa tider på dagen, men nu fyller vi upp mycket bättre under hela öppettiden.
  • Anonym
    Äldre 5 Mar 21:48
    #81
    Anonym (A) skrev 2013-03-05 21:43:39 följande:
    Nu är det visserligen inget som drabbar mig eftersom jag inte bor där eller nånsin kommer att gå dit för den delen..
    Men jag tycker att det är fel att "förbjuda" barn eftersom alla barn faktiskt är olika.. Jag har väldigt lugna och väluppfostrade barn och vi går och fikar ibland och tycker det är mysigt. Jag förstår deras tanke eftersom det finns lata föräldrar som låter sina barn löpa fritt och sånt har jag själv svårt för. Men att faktiskt förbjuda är ju att ta i tycker jag.
    Tänk istället om jag skulle säga att jag ville förbjuda en viss sorts människor för att de är stökigare än alla andra på min arbetsplats! JÄVLAR vilket liv det skulle bli!!! Men så kan man ju inte göra för ALLA e ju inte stökiga trots en majoritet..
    fast barn är ju inte en viss sorts människor , de är små ej  vuxna människor. 
  • Anonym
    Äldre 5 Mar 22:27
    #88
    Lenche skrev 2013-03-05 21:57:19 följande:
    Tycker det där med att barn skulle störa så hemskt mycket på kaféer och restauranger är rätt överdrivet. Jag är ute och äter och fikar mycket och det är väldigt sällan nåt barn har stört mig. Att barnvagnar tar plats kan jag förstå men det gör ju bilar och cyklar också så man får väl fixa nån form av parkering då. Men jag har som sagt inte haft problem med barn som stör.
    Hahaha ja visst. Bilar och cyklar tar också plats, och därför brukar man inte ta in dom på fik! Flört
  • Anonym
    Äldre 6 Mar 09:04
    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-04 23:38:53 följande:
    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-for.../
    ouppfostrade barn? Små barn har spring i benen det är normalt att barn leker och springer bara för att barnet inte orkar sitta still 1 timme så är inte barnet ouppsfostrat.
     Oj vad de kommer förlora kunder även om man inte har ett barn som springer så kanske man har en bebis mm Annas så kan man ju faktiskt tänka om och välkomna alla. Om man inte vill ha barn med föräldrar i samma rum som griniga människor som TS så kan man ordna ett rum där bara barnfamiljerna sitter och äter/fikar  mycket bättre ide tycker jag.
  • Anonym
    Äldre 6 Mar 09:36
    CMM skrev 2013-03-06 09:30:05 följande:
    Minns fortfarande en fika för ett antal år sedan med en gammal klasskompis och hennes väninna, en mamma med tvåårig dotter. Dottern tilläts springa omkring inne på serveringen och mamman och kompisen satt mest där och uttryckte beundrande hur söt ungen var. Gäster såg besvärade ut men ingen sa något, inte heller personalen.

    Själv sa jag ingenting om det utan höll god min. Tänkte att "hon måste väl fatta själv snart". Det gjorde hon inte. Det grämer mig än i dag att jag inte sa ifrån.
    Jag var och fikade med en väninna för att par år sedan, vi hade våra döttrar med oss, min dotter var vid det tillfället 4 år och väninnans dotter var 5 år.
    Min väninnas dotter började ganska snart att gå omkring för att sedan springa omkring mellan borden. Min dotter gjorde upprepade försök att glida av stolen för att ansluta till kamraten som sprang runt. Nu tillät jag henne inte att göra det utan hon var helt enkelt tvungen att sitta tills vi var färdiga.
    TROTS att min väninna tydligt hörde att jag sa till min dotter att man inte får springa runt för att man stör andra och det hör till att sitta ned då man fikar så lät hon 5 åriga dottern att fortsätta springa runt.

    Jaja, vad jag ville var att det hade knappast hjälpt om du sagt ifrån, det är väl en sådan förälder som setts tidigare i tråden som tycker att små barn får springa runt för att de har spring i benen.
  • Anonym
    Äldre 6 Mar 09:42

    Vad ger er mer rätt gå till ett cafe än en mamma med barn eller pappa med barn? varför ens gå och fika om ni har ont av barn samma dumma fråga som många ställer varför vill du som förälder gå och fika med erat barn och och ha det trevligt?
    Det är ju bara turiga gubbar och tanter som ska ha den rätten förstår ni inte det alla med barn är ni dumma i hudet cafe mm är bara till för sådana som Ts har budskap gått in nu?

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!