• Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

  • Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!
  • liv

    Krogar kan ju ha åldersgränser? Högre än 18 alltså. Det är ingen som protesterar mot det. Varför är det så svårt att fatta att resten av världen kanske inte avgudar era skrikande snoriga ungar? Ja jag har egna barn och jag tycker mycket om andras barn också.

  • Theonsmamma

    Om ungen somnar så lägger man hen i barnvagnen. Om det nu fanns parkering så måste man lägga ungen utanför eller bära tills armarna brister? Jag tror att man har barnvagn nära intill sig för stöldridmsk, barnvagnar är dyra och värdefulla för en mamma :)

    Jag tycker öht att det är bra med ett café som förbjuder barn, det är trots allt ETT café, inget att tjöta om... Finns flera för barnfamiljer :) skulle INTE vara okej om många cafeer gjorde så.

  • Cogito ergo sum

    Alla barn är inte ouppfostrade. Det gör mig fly förbannad att alla ska få lida.

  • Cogito ergo sum
    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-04 23:48:29 följande:
    Vad är fel? Att betalande gäster äntligen inte behöver sitta och fika bland bajsblöjor och skrikande barn?

    Visst, såna som du drabbas men du är säkert klok nog att fixa barnvakt för att få äta en god middag i lugn och ro emellanåt också.
    Äter du middag på fik? 
  • Cogito ergo sum
    ChaosMum skrev 2013-03-05 07:56:38 följande:
    Självklart kommer det fler.

    Men tänk då på de caféerna som verkligen har öppet för barn. Vad de kan profilera sig och tjäna ännu mer pengar!

    Har aldrig varit på café som har något förbud, vi har som sagt bara ett café i vår by.

    Det finns så mycket annat som är barnanpassat. Och anpassat till de allra flesta. Finns det också utomlands?
    Och får barn bete sig hur som helst i Dubai?
    Kan mycket lite om landet och det jag kan är från en bok av Karin Alfredsson får jag erkänna)
    Vilka barnanpassade kafeer? Bor i gbg har inte sett ett enda. De flesta har barnvagnsförbud och inte lämnar man sitt barn utanför och går in när det sover. Att skaffa barn betyder inte heller att man automatiskt ska förpassas till skit som macdonalds. Tycker det är korkat att ha sådana regler..däremot har man rätt att kräva att barn och föräldrar ska uppföra sig..skriker barnet ohämmat och inte sköter sig så gå ut.  Nej man byter inte blöja i lokal ( har aldrig sett detta fenomen) Man kan även ha sunt förnuft att plocka upp efter sig och sitt barn..de som inte kan det kanske man borde säga till att de inte  är välkomna men att alla ska få lida för några få är inte ok. Alla barn är inte skrikiga  eller springer runt.
  • Lenche

    Anonym till slut: ja det har jag. Vad vill du ha sagt med den frågan?

  • Dagdrömmaren

    Jag har aldrig stört mig på barn på ett café, brukar däremot störa mig på tonåringar/vuxna som utan hämningar skriker och bråkar högljut med varandra... Där finns ingen respekt för de andra besökande. 

    Fast jag har inget emot att barn förbjuds från ett café, barnfamiljer kan ju gå till andra ställen o fika. 

  • Flaminia

    Jag tycker det är synd att det måste gå så långt som till barnförbud eftersom det trots allt finns många vettiga föräldrar som håller koll på sina barn. De borde istället kasta ut de familjer där ungarna inte kan bete sig, precis som de gör med fulla människor som inte kan uppföra sig. Idag anses det självklart att hundägare bör ha koll på sina hundar, men ställer man krav på att föräldrar håller koll på sina ungar gapas det genast om diskriminering, för vissa anser tydligen att hela världen är deras ungars privata lekplats.

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!