• Anonym (Till slut!)
    Äldre 4 Mar 23:38
    20469 visningar
    386 svar
    386
    20469

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

  • Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!
  • Anonym (Till slut!) Trådstartaren
    Äldre 5 Mar 06:25
    #11
    lisaeriksson skrev 2013-03-05 05:46:43 följande:
    Usch diskriminering tycker jag!!! Isf behöver ju inte mamman o pappan heller gå då!
    Men det är bara min åsikt
    Man får väl hoppas att föräldrarna inte dumpar sina barn utanför lokalen och går in själva...
  • sextio­talist
    Äldre 5 Mar 06:29
    #12
    lisaeriksson skrev 2013-03-05 05:46:43 följande:
    Usch diskriminering tycker jag!!! Isf behöver ju inte mamman o pappan heller gå då!
    Men det är bara min åsikt
    Som någon skrev, barnet blir ju större.
    Men det är inget som tvingar dig att gå dit, men däremot så kanske det fiket få en tillströmning av kunder som inte vill fika med skrikiga barn.  
  • Äldre 5 Mar 06:41
    #13

    Skitbra, tycker jag! Likväl som det finns åldersgräns på krogar, filmer och annat så kan man ju ha barnfritt på restaurang! Jag går ju inte och anmäler pensionärssimmet för diskriminering bara för att jag och mina fyra ungar inte får plaska runt i samma bassäng. Eller när de ser till att handikappade får en extra uppvärmd pool att bada i och de stänger badhuset, inte fasen står jag där och gapar över det!

    Det finns regler och åldersgränser på en massa saker i vårt samhälle, enda skillnaden är att detta är helt nytt och då MÅSTE ju förälder 2013 gapa och skrika över detta.

    Och för er som tycker det är tråkigt att inte just ni är välkomna på restaurangen; det finns andra ställen att äta på. T R O M I G.

  • Regnig måndag
    Äldre 5 Mar 06:48
    #14
    Whitetrash86 skrev 2013-03-04 23:53:13 följande:
    Det som är fel är att vissa inte ska få komma in. Oavsett anledning. Blir ju som 60- talet? När svarta inte fick komma in på "vita" café.

    Självklart skulle jag kunna skaffa barnvakt, men är det verkligen meningen att jag inte ska kunna gå ut och äta med hela familjen?
    Som sagt, det är bättre att föräldrar får upp ögonen för vad fan deras barn håller på med och lär dom att uppföra sig så att alla blir nöjda.
    För det finns ju inte som säger att barn över 6 helt plötsligt blir lugna och sitter fint när dom fått röjja runt i 5år.
    Nej det blir inte som Amerikansk söder a´la 50tal eftersom den rasismen genomsyrade hela samhället. (Det handlade om betydligt allvarligare saker än cafeer).
    Här gäller det ett fik. Småbarnfamiljer får inte komma in just där men trots allt finns det massor av andra ställen de kan gå till.

    Sen är det faktiskt så att man normalt inte släpar med småbarn överallt som det är redan nu, bio tex. Dags att inse att det inte är en rättighet att komma in överallt utan att ibland gäller vissa kriterier.

    Självklart kommer jag att fika där nästa gång jag är i stockholm.
    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • Anonym (Dubai­)
    Äldre 5 Mar 07:27
    #15

    Sverige blir mindre och mindre ett  familje eller barnvänligt land! Tråkigt!!

    Bor i Dubai och här är det så otroligt familjärt! Familjen betyder mycket och barn är mer eller mindre välkomna över allt! (inte uteställen och nattklubbar då)

    Man äter mycket ute med barnen, dom får små ritblock och pennor vid borden, får alltid något litet snacks innan maten för att inte tappa intresset och får maten serverad först!

    Personalen i många service yrken som på restauranger och cafér är väldigt gulliga mot barnen mm

    På flyplatsen får barnfamiljer gå före med trötta skrikiga barn vid passkontrollen, man får hjälp med väskor och annat och hjälp med att få ut det till bilen.

    På detta sätt minimerar man krockar mellan barnfamiljer och dom som inte har barn, man underlättar för barnen och det leder till att stressade föräldrar kan hantera situationer bättre och atmosfären blir lugnare! 

    När jag var i sverige senast, och landade på Arlanda, två handbage ,hög gravid och med en två åring, som sticker så fort an släpper ner henne som vilken normal 2 åring som helst, fick jag ingen som helst hjälp, inga lånevagnar, där jag kunde sätta dottern i, (min egen sulky som jag hade med mig fick jag tydligen inte vid gatten, pga någon dum policy) fick konka på ett sprattlande barn och två väskor plus mage heeela vägen till gaten i en annan terminal...var helt slut och med sammandragningar från hell! Vad hände med servicen Sverige och kännslan för att hjälpa till?

    Man ska ju inte byta blöja i närheten när folk sitter och äter eller låta barnen springa omkring och störa folk! 
    Men att förbjuda barn dvs barnfamiljer, är ju tråkigt! Underlätta för barnfamiljerna och ge barnen något att leka med/rita med så ökar dom ju sin kundkrets och får ett lugnare cafe! 

     

  • Anonym (dubai­)
    Äldre 5 Mar 07:31
    #16

    Fast jag bryr mig ju inte om enstaka restauranger har barnförbud, grejjen är väl sen när alla andra restauranger och cafér gör likadant, då finns det ingenstans att gå förutom till snabbmatskedjorna! 

  • Äldre 5 Mar 07:32
    #17
    Anonym (Dubai) skrev 2013-03-05 07:27:58 följande:
    Sverige blir mindre och mindre ett  familje eller barnvänligt land! Tråkigt!!

     
    För att det erbjuds ett barnfritt café?

    Vi snackar inte om ett café i obygden som där jag bor. Utan ett café i Stockholm.
  • CMM
    Äldre 5 Mar 07:32
    #18

    Har själv två små barn men tycker fortfarande idén är briljant. Har full förståelse för att folk vill kunna gå på fik utan att bli störda av små barn med myror i byxorna.

    Dessutom finns väl hundratals andra fik att gå till om man nu har ungar med sig - men nej, här ska det åberopas kränkning och diskriminering och whatnot på gammalt fint svenskt manér. Fy faen.


    Om mina barn får barn innan de blivit myndiga har jag misslyckats som förälder.
  • Äldre 5 Mar 07:39
    #19

    Det är väl knappast så att detta är det ENDA fiket som finns? Isf kan jag förstå hojtandet om diskriminering, men inte annars.

    Tyvärr är många föräldrar slapparslen och det går till slut ut över andra som sköter sig.
    Se bara på invandrarna, inte tusan är det ALLA som missköter sig, men det är de som syns och till slut får alla invandrare ta skit för det.

    Förvisso kan jag tycka att det bästa vore om personalen sa till att de får lämna lokalen om de inte kan se till att deras barn sitter där de ska och inte gapar och skriker.

    Ett barn som gör sig illa och skriker och blir tröstad, skriker en kort stund = inte störande i mina öron, en bebis som påkallar uppmärksamhet pga hunger eller annat och får det den behöver slutar skrika = inte störande.

    Det är de banen som ränner runt bland bord och stolar, tjoar (även om det är av glädje) nonstop och har föräldrar som lugnt sitter och läser tidningen/pratar med en kompis och inte säger ifrån, det är DE som stör mig som fan.
    Men jag kan förstå att personalen inte vill vara jobbiga och obekväma och säga till. Då får chefen gå in och säga ifrån. Även om det är jobbigt.

    Om personerna inte ser till att få tyst på sina barn så bör de avvisas från lokalen med orden att de stör övriga gäster.

    Kanske kan en skylt med orden:
    Här vill vi gärna ha lugn och ro, så vänligen sitt still på era stolar och skrik inte, sitta uppe         

           
        

  • Äldre 5 Mar 07:51
    #20

    Fast dom fick ju inte förbjuda barn så skylten om barnförbud togs bort. 

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!