• Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

  • Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!
  • Maria 434

    Jag fattar inte hur vissa här kan få total damp för att ETT fik inte ville ha små barn i lokalerna.
    Varför ska föräldrar med barn ha alla rättigheter men inga som helst skyldigheter och alltid vara de som skall visas hänsyn till men aldrig behöva visa någon tillbaka?
    Varför kan inte vi som kanske faktiskt vill sitta i lugn och ro få göra det ibland utan att vissa börja skriva diskriminering (!!!), stackars barn och den gamla klyschan "barn är barn" och ni är barnhatare som vill sitta i lugn och ro och fika?  

  • Anonym
    chrissandra skrev 2013-03-08 00:45:54 följande:
    Jag är uppriktigt intresserad av hur du kan tycka att det är diskriminering?

    Med risk för att upprepa mig så ÄR invandrare, blinda och hörselskadade OCKSÅ uteslutna om de inte fyllt 6 år. 
    Känns denna komentaren igen 
    utvecklingsstörning  De kan ju höras och ibland kan VISSA äta så det inte ser så härligt ut..

    ??????? Vad menar du med detta chrissandra 

    Idiot är om man angriper en vis grupp människor och häver ur sig en massa dumheter och kommer med påhopp som det inte finns någon grund till är du en av dom eller? 
  • CMM
    Anonym (diskriminering!!) skrev 2013-03-08 00:34:24 följande:
    Hoppas dessa cafeér går sämre nu! jag skulle iaf aldrig sätta min fot där ÄVEN om jag inte hade barnen med mig en dag...   
    Inga problem, var och en gör som den vill.

    Många tycks tänka tvärtom, och det är lika lite fel. 
    Om mina barn får barn innan de blivit myndiga har jag misslyckats som förälder.
  • Tonårsmamman1
    Denise87 skrev 2013-03-08 00:02:20 följande:
    ja men vad hindrar dig från att undvika att bli påkörd av en kundvagn och stå så att du störs av att någon springer runt och skriker? Vad hindrar dig från att gå en annan väg eller liknande? 

    Ja om jag går på  bio och grannen prasslar bredvid har jag egentligen fyra alternativ.

    1 byt plats
    2 be grannen vara tyst
    3 gå därifrån och se filmen hemma i stället
    4 sitta där och känna mig störd och väljer jag det sistnämnda så är det mitt problem.

    Ja barn är barn och ingen föds anpassad efter det samhälle den föds in i utan det krävs en viss process för att varje människa ska anpassa sig och lära sig vilka sociala regler som gäller i olika sammanhang, därför kan man förvänta sig att ett barn springer omkring eller skriker. Är det fortfarande otydligt för dig ? 

    Varför ska andra behöva anpassa sig efter barn som inte kan uppföra sig? Barn är barn och de vet inte hur de ska uppföra sig alltid - det ¨håller jag med om, det gör nog de flesta.  Men det är ju då föräldraransvaret träder in, man uppforstrar sina barn, så att de nästa gång i affären inte springer omkring med kundvagnen.

    Vad ger det för signaler till barnen om ingen tillrättarvisar dom när de uppför sig på det viset? Jo, att det är OK att göra som man vill. Det är dom ungarna som med största sannolikhet är dom som sitter med fötterna på sätet på bussen när de är tonåringar, eftersom deras föräldrar inte lärt dom visa hänsyn.
  • Skepparen
    Denise87 skrev 2013-03-07 22:54:47 följande:
    Tur att det inte är tillåtet att diskriminera barn eller vilken annan grupp av människor som helst på det sättet, hur fan skulle samhället se ut om vi började hålla på så? 
    Där har du fel. Kanske inte så konstigt att du har fel på den punkten när inte ens DO har koll på det enda lagrum han egentligen bör ha örnkoll på.

    Ålder är ingen giltig grund för diskriminering i Sverige. Kön, sexuell läggning, etnisk tillhöriget, yada yada etc är det men inte ålder.

    Därav blir tramset om "Åldersrasism" extra skrattretande. 
  • chrissandra

    Till Anonym som skrev inlägg 320 kl. 09.25 och inlägg 322 kl. 09.29!

    Det finns en funktion som heter "Visa endast", den är under avataren. Testa den och läsa vad jag skrivit innan du attackerar mig.

  • Skepparen
    Denise87 skrev 2013-03-08 00:02:20 följande:
    Ja barn är barn och ingen föds anpassad efter det samhälle den föds in i utan det krävs en viss process för att varje människa ska anpassa sig och lära sig vilka sociala regler som gäller i olika sammanhang, därför kan man förvänta sig att ett barn springer omkring eller skriker. Är det fortfarande otydligt för dig ? 
    Nej. Däremot bör man kunna förvänta sig att föräldrarna till ett barn som springer omkring och skriker genast tar tag i problemet för att underlätta för sina medmänniskor.

    Dina skrikande ungar är inte inte hela världens medelpunkt. Jag tycker att dina ungar är svinjobbiga när de gapar, springer omkring på fiket och beter sig. Det är du som utsätter dina medmänniskor för dina ouppfostrade ungar och det är DU som har ett problem att lösa. Inte de trettio andra gästerna på caféet som vill fika ifred.
     
  • Anonym (bonusmamma)

    Helt klart håller jag med. Men tycker de kan införa lite högre "åldersgräns" typ..upp till 10 år.

  • Anonym

    Men är inte barnförbud win-win för alla?
    Då vet man ju som förälder att barn är välkomna på de ställen som inte har förbud (som fortfarande kommer att vara många, eftersom cafeägarna vill tjäna pengar).

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!