• Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Äntligen har ett café/lunchrestaurang bestämt att ha barnförbud upp till 6 år! Jag tycker det är fantastiskt och hoppas många fler tar efter. Varken andra gäster eller personal ska behöva drabbas av ouppfostrade ungar och deras lata föräldrar när de går ut och fikar/äter.

    Visst håller ni med?
    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

  • Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!
  • jashrinah
    Mizzii skrev 2013-03-05 10:26:49 följande:
    Vilket trist Cafe med fullt av personer som avskyr barn....
    Tur det finns andra ställen där dom gillar barn men vist är kanske bra med ställen där barnhatare kan hålla sig gömda 
    ja vi barnhatare är verkligen hemska människor,mammor,pappor,barnskötare förlossningsersonal ,far och morföräldrar mm ... fruktansvärt att det finns hemska idioter som vill komma ut en stund och ta en kopp kaffe i lugn och ro och kunna föra en normal konversation utan barnskrik och stinkande blöjor medan lilla älsklingen med kolik är hemma med mormor ....
  • Maria 434

    Jag tycker det är genialiskt, kommer definitivt gå dit när jag fikar nästa gång.

    Jag fattar inte varför vissa är så upprörda och skriker diskriminering, är det så svårt att förstå att det faktiskt finna folk som vill sitta i lugn och ro och prata och fika?  

  • Regnig måndag
    jashrinah skrev 2013-03-05 10:24:28 följande:
    jag tänker också gå dit ! och ordentligt med dricks ska dem få med ! !  

    vad heter deras facebook sida ? :) 
    www.facebook.com/Nellyscafe1

    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • Regnig måndag
    Mizzii skrev 2013-03-05 10:26:49 följande:
    Vilket trist Cafe med fullt av personer som avskyr barn....
    Tur det finns andra ställen där dom gillar barn men vist är kanske bra med ställen där barnhatare kan hålla sig gömda 
    Finns det inga andra färger än svart och vitt i din värld?
    Inte ens den minsta lilla skiftning i grått?
    Jag har inte betalt för att vara snäll!
  • Dripknot

    Jag har själv ett barn men skulle utan att blinka slinka in på det där barnfria caféet för en god kopp kaffe i lugn och ro. Nu kan iofs mitt barn uppföra sig på fik ute, hon är ingen sjövild oregerlig liten pryl som inte lyssnar. Men jag respekterar andra som INTE vill ha andras barn inpå sig när de ska fika.

    Kan ju dra en parallell vid olika ting som är tillåtna från en viss ålder. Ska de små barnen som inte kvalar in åldersmässigt där också åberopa åldersdiskriminering?

    De caféer som tillåter barn är till antal mer än tillräckliga för de som har med sig sina barn. Så låt oss som vill vara ifred en stund ifrån skrikiga ungar vara det. Eller måste ni prompt ha med era barn överallt? Tar ni med dem in på toa när ni ska skicka bredband till reningsverket också?


    Det krävs inte mycket av en kille för att bli pappa, men det krävs en riktig man för att vara en far.
  • TommyAngelo
    Anonym skrev 2013-03-05 10:13:47 följande:
    Den restaurangägaren är en idiot. Rent ekonomiskt alltså. Så mycket pengar de kommer förora på att barnfamijerna inte kommer dit. 
    Det tror jag inte. Barnfamiljer är nog dessutom rätt krångliga kunder.
    Mr. Salieri sends his regards
  • Anonym
    Skepparen skrev 2013-03-05 10:21:15 följande:
    Det tror jag inte, jag var där och åt lunch igår och tänker gå dit med min fru och fika efter jobbet idag. Ett så hedervärt initiativ skall man hylla, och det var det tydligen fler som tyckte - det var smockfullt.
     Jag är själv restaurangägare och vi har valt helt motsatt apporach. Vi har en barnhörna med kritor, block och lite leksaker. Där kan föräldrar sitta och fika i lugn och ro. I en annan del av lokalen har vi andra bord så de som inte har barn kan sitta där. Vi har ökat vår omsättning med nästan det dubbla sen vi införde detta, och då hade vi ändå inte dåligt med kunder innan.

    Det vi såg var att de med barn och de utan barn bara överlappar under vissa tider på dagen, men nu fyller vi upp mycket bättre under hela öppettiden.
  • SupersurasunkSara
    Anonym (Sofia) skrev 2013-03-05 08:11:38 följande:
    jag har ett barn, och jag håller med, det är skönt, är skitjobbigt och gå på ett fik med barn som springer runt, 

    är helt ok med sådana fik så länge det fortfarande kommer finnas sådana som faktiskt tar emot barn, varför öppnar inte varje cafe en liten lekhörna istället? då hade det inte varit lika mycket spring överallt..... då hade det varit mest i hörnan....

    Alla cafeer vill inte ha barn även om de inte gått så långt som till förbud, men skulle de ha en barnhörna, med allt vad det innebär i form av extra städning, (sterilisering av leksaker tex) slitage etc så kostar det ofta mer än det smakar. Även de cafeer som HAR lekhörna besöks av puckona som låter barnen fara vind för våg och håller inte koll så att de inte är på andra barn osv.
  • SupersurasunkSara
    Mizzii skrev 2013-03-05 10:26:49 följande:
    Vilket trist Cafe med fullt av personer som avskyr barn....
    Tur det finns andra ställen där dom gillar barn men vist är kanske bra med ställen där barnhatare kan hålla sig gömda 

    Hade tänkt kommentera men inser att inlägget är så imbecillt att det inte förtjänar det.
  • Anonym (A)

    Nu är det visserligen inget som drabbar mig eftersom jag inte bor där eller nånsin kommer att gå dit för den delen..
    Men jag tycker att det är fel att "förbjuda" barn eftersom alla barn faktiskt är olika.. Jag har väldigt lugna och väluppfostrade barn och vi går och fikar ibland och tycker det är mysigt. Jag förstår deras tanke eftersom det finns lata föräldrar som låter sina barn löpa fritt och sånt har jag själv svårt för. Men att faktiskt förbjuda är ju att ta i tycker jag.
    Tänk istället om jag skulle säga att jag ville förbjuda en viss sorts människor för att de är stökigare än alla andra på min arbetsplats! JÄVLAR vilket liv det skulle bli!!! Men så kan man ju inte göra för ALLA e ju inte stökiga trots en majoritet..

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!