• Anonym
    Äldre 8 Mar 21:36
    10930 visningar
    50 svar
    50
    10930

    lämna en skrikande bebis

    Har en bebis själv som är så skrikig när hen är övertrött. Jag kan gå ut och samla mig ett par minuter och sedan tillbaka och fortsätta trösta och försöka söva. Svårt att vara ifrån hen när hen är så ledsen tycker jag, det skär i hjärtat :( Hur känner du?

  • Anonym
    Äldre 8 Mar 21:50
    #7
    Anonym (11) skrev 2013-03-08 21:39:14 följande:
    För det första kan du aldrig veta med säkerhet varför din bebis skriker. Kanske har hen faktiskt ont nånstans. Kanske kliar det på kroppen. Etc. För det andra är det inte så bara att vara övertrött och arg. Bebisar överlag har svårt att komma till ro när de hunnit bli övertrötta och vem som helst skulle ju bli arg av att vara supertrött men inte kunna komma till ro och somna. Dessutom må riktigt uruselt över att vara arg som ett bi och inte veta vad man ska göra av med alla jobbiga känslor inombords. Så nej, det är inte ok att lämna en skrikande bebis. Annat än i nödfall om man är så utmattad att man börjar få tankar på att skada bebisen. Hur utmattad är du måste jag därför fråga?



    Men det är väl klart man ska kunna gå ifrån och samla nya krafter? Viktigt att hålla sig lugn! Efter några timmar med en arg och ledsen bebis så är man slut i huvudet. Det rekommenderade min BVC och dem ska man kunna lita på?
  • Anonym
    Äldre 8 Mar 21:57
    #10
    Notperfect skrev 2013-03-08 21:54:21 följande:
    Man kan inte med säkerhet veta men nog känner jag mitt barn så pass att jag kan utesluta om han är sjuk. Min son har haft flera perioder då han helt enkelt varken vill eller kan komma till ro. Då är han ledsen och skriker som om någon försökte mörda honom. När man står timma ut och timma in och kämpar för att lugna och trösta så kommer man till slut till en punkt då man är redo att slita av sig håret. Då är det bättre att barnet får skrika i sin ensamhet i en eller två minuter så att man kan gå undan och andas ut.

    Gör man inte det så kommer barnet att bli mer stressat av att föräldern är stressad.



    Tack. Man känner när man är på gränsen till att bli tokig. Då kan ett par minuter göra gott för både föräldern och bebis
  • Anonym
    Äldre 8 Mar 23:02
    #22

    Hur gammal är bebisen? Har bebisen kolik tror du? Mitt barn lugnade ner sig när man hade honom i sjalen pa kvällen - blev kanske en bra ställning och mysigt.

    Om du har kollat att allt är ok, visst kan du lämna ett litet tag. Det är ju viktigt att du är i balans och t ex inte blir sa upprörd att du skakar barnet etc (menar inte att du skulle det men det händer ju trots allt flera utbrända mammor).

    Pappan, nagon ur din familj eller t om en kompis kan ju komma en stund och lösa av dig. När min kompis fick sitt första barn som hade kolik, tog jag över ibland sa mamman kunde ga och duscha etc

    Jag tror du själv känner vad som är rätt, hur du vill göra. Man lär ju sig höra pa barnets skrik om det är akut eller om man kan ga och ta en macka Flört

  • Anonym
    Äldre 31 Mar 21:54
    #43
    Occam skrev 2013-03-31 21:46:07 följande:
    Men tagga ned, många av er! Att bebisen kommer att ta skada, lära sig att världen är en ensam plats och så vidare av att bli lämnad ensam i NÅGRA MINUTER - det är bara teorier och gissningar! Och, den här hängivenheten att till varje pris - oasett om det hjälper eller ej - oavbrutet vagga och vyssja ett för tillfället tröstlöst barn bottnar snarast i till omsorg sublimerad maktlöshet och självhävdelse ...
    Nej, det är inte bara teorier och gissningar. Googla kortisolpåslag och återkom sen.
  • Anonym
    Äldre 1 Apr 09:48
    #49
    Anonym (moroten) skrev 2013-04-01 09:28:02 följande:
    På 70-talet och tidigare skulle man ju bara amma var fjärde timme och därimellan fick barnen skrika bäst de ville. En del av dem som gjorde så måste ju ha lämnat barnet ibland tror jag. Blev folk som växte upp så skadade?
    Jo, det tror jag faktiskt. Min mamma (för pappa hade inte mycket kontakt med sina småbarn alls) följde råden och lät mig skrika själv i spjälsängen mellan amningarna. Hon trodde inte att det kunde skada mig och hon ville att jag skulle ge upp och sluta vara så skrikig. Hon har många gånger berättat att mina storasyskon och t.o.m. katten reagerade och ville få henne att gå in till mig och ta upp mig. Jag har alltid haft en enorm separationsångest och jag var ett osynligt barn, som inte vände mig till till andra människor när jag egentligen behövde hjälp. 

    Jag tror inte att det skadar om man låter barn skrika ibland, men om det är en metod man har så är jag rätt säker på att det lämnar spår. 

    Jag har många jämnåriga vänner med dålig självkänsla och separationsångest. Vi är ca 40 år.  
Svar på tråden lämna en skrikande bebis