• daqwert

    Gifta sig med muslim, råd och tips :)

    Hej allihopa! Är en Svensk kille som bestämt mig för att leva mitt liv med en muslimsk tjej. 

    Min tjejs familj har efter mycket om och men accepterat mig som icke muslim och vill nu att vi gifter oss,  då som om jag vore muslim inför släkten i Afghanistan, för att inte familjen här i Sverige ska förlora respekt och allt som hör till den del av kulturen.

    Dom vill såklart också att vi gifter oss borgerligt här i Sverige så vi är lagligt man och hustru innan vi flyttar ihop och lever med varandra. 

    Min tjej och jag har funderat på att ha ett kyrkligt bröllop om ett år, för min familjs skull, finns det möjlighet att gifta sig borgerligt nu ganska snabbt så vi kan flytta ihop för att sedan ha en vigsel i kyrkan senare när vi sparat ihop pengar och planerat för ett riktigt bröllop ? Alternativet att vänta är alltså inte okey eftersom tjejen bor hemma och vi vill flytta ihop så snart som möjligt.

    Min nästa fundering gäller presenten till hennes mamma, vanligtvis betalar jag pengar till henne, ett belopp som hon sätter godtyckligt, önskar få lite input här av muslimska kvinnor vad man kan tänkas ge i present samt hur mycket pengar det kan röra sig om samt om det finns "svenska presenter" som är direkt opassande att ge vid ett första möte, så man inte gör bort sig helt enkelt.

     

  • Svar på tråden Gifta sig med muslim, råd och tips :)
  • George 1

    Du talar bara om hennes familj och deras heder, men inget om flickan !
    Vill du och flickan leva under press och moral/heder som för oss i västvärlden är otänkbart ? 

  • Selfish Geene

    prata om huruvida ni ska könsstympa era barn eller inte.
    De flesta muslimer ser nog att deras söner får sin förhud bortskuren sådant kan vara smart att ta reda på innan du skaffar barn med henne

  • daqwert

    Tjejen är sk "försvenskad", lite märkligt ord men annars skulle hon inte vilja vara med en svensk kille in the first place.

     

  • Anonym (Dontdoit)

    Ge dig inte in i detta, INTE VÄRT BESVÄRET SÄGER JAG BARA.

    Sen kommer du whayna här på familjeliv när du bråkar med släkten om omskärelse, julafton, påsk, eid, slöja, griskött osv.

    INTE VÄRT BESVÄRET. 

  • Anonym (Dontdoit)
    daqwert skrev 2013-03-26 19:52:35 följande:
    Tjejen är sk "försvenskad", lite märkligt ord men annars skulle hon inte vilja vara med en svensk kille in the first place.

     
    Tjejen må vara försvenskad, men det är inte hennes släkt och i slutändan tar tjejen släkten före dig. Så du vet
  • yummi

    Grattis! :) Viktigt är att ni redan nu diskuterar omskärelse på eventuellt kommande barn. Var hård med att inte gå med på detta ts! Sedan bör ni även diskutera ifall ni ska ge barnen en muslimsk uppfostran eller inte, samt hur ni ska ta hänsyn till de muslimska mattraditionerna i ert hem bland annat. Allt för att undvika kommande konflikter och kulturkrockar.

    Min sambos familj är muslimer. De har dock inga krav på vad vi ska och inte ska göra. Vi lever nog som vilka par som helst. Vi har valt att inte omskära vår son pga. att jag tycker att det är ett onödigt ingrepp. Tack och lov så har aldrig sambons familj ens diskuterat omskärelse med oss. Jag kan tänka mig att det kan bli väldigt jobbigt i längden ifall din frus familj vill bestämma över ert gemensamma liv.

  • yummi

    Jag ser att du fått mest negativ respons ts. Ta åt dig av en del, men bli inte avskräckt. Diskutera så mycket som möjligt innan ni ingår äktenskap, så kommer färre konflikter uppstå.

    Jag vet många relationer som fungerar bra mellan svenskar och muslimer, samt de som fungerar uselt. Dvs. precis som vanliga äktenskap mellan två personer från samma kultur.

    Självklart kan fler konflikter uppstå i och med de olika kulturerna, därför råder jag er åter att diskutera er framtid innan ni ingår äktenskap.

  • George 1

    Blir ett livat äktenskap med svärmor svärfar mormor och gud vet jag !

    Jag hade kutat så fort min protes hade burit min kropp !

Svar på tråden Gifta sig med muslim, råd och tips :)