• Äldre 6 Apr 18:54
    23122 visningar
    67 svar
    67
    23122

    Fsk vill dela på tvillingar!

    Förskolan där våra 3,5 års enäggstvillingar går, informerade i kapprummet att dom tänker dela på dom efter sommaren. Detta utan att diskutera det med oss först. Hur hade ni reagerat? Har inte ens tänkt tanken att dela på dom nu så det känns väldigt konstigt. Kan dom verkligen bestämma det över huvudet på oss föräldrar?


  • Svar på tråden Fsk vill dela på tvillingar!
  • Äldre 6 Apr 18:57
    #1

    Hände på vår förskola i julas. Föräldrarna totalvägrade, hade möte med förskolechefen och nu går de fortfarande på samma avdelning. Tror faktiskt ni har rätt att vara delaktiga i beslut som kan påverka era barn, men jag är osäker.


    Linnea 080310 & Elisabeth 100922
  • Äldre 6 Apr 18:58
    #2

    :o jag hade blivit galen, kolla upp era rättigheter.. Så kan dom väll inte få göra utan vettig anledning och i överenskommelse med er föräldrar ! Hemskt .,
    Lycka till ! Kram

  • Äldre 6 Apr 19:00
    #3

    jag hade aldrig gått med på att dela på tvillingar, stå på er!

  • Äldre 6 Apr 19:02
    #4

    Jag hade protesterat högljutt eller bytt dagis. Det finns väl olika forskning, vissa säger att de mår bra av att delas vissa säger att de mår bättre tillsammans (jag är inte insatt eller påläst). Men jag tycker de är för små, mina tvillingar är tre år och fyra månader och de skulle inte må bra av att vara isär.
    Kanske skillnad i skolan men även där är det väl lärarens uppgift att se till att ingen hamnar i skymundan eller hamnar efter.

  • Tuffen
    Äldre 6 Apr 19:11
    #5

    Det bestämmer väl inte förskolan??? Fråga dem på vilka grunder de vill dela på dem. Tala med förskolerektorn!!! 

  • Äldre 6 Apr 19:12
    #6

    Men det finns väl en anledning till detta? Jag tvivlar ju på att de gör det annars......

  • cj2
    Äldre 6 Apr 19:14
    #7

    Jag och min syster delades i sjuan. Hade nog velat det i kanske sexan men aldrig på dagis! Och det blir ju besvärligare för er med hämtning och lämning med om ni ska till två olika avdelningar..

  • mandel­blomma
    Äldre 6 Apr 19:14
    #8

    Fast det bestämmer såklart inte förskolan alls.
    De kan råda er men absolut inte tvinga er att dela på dem. Nej jag hade aldrig gått med på det, har läst mycket att tvillingar inte alls mår s¨bra alla gånger att delas som små.
    Det är lite som att ta en bebis från sin mamma för tidigt.
    De behöver varandra och jag på¨visar styrkan de får av varandra i stället för att fokusera på det där med egna individer och att det är nödvändigt för att de ska utvecklas själva.
    Det kan man absolut göra ändå, trots att de går på samma avdelning!

  • Äldre 6 Apr 19:40
    #9

    Först och främst skulle jag kolla varför de tycker som de gör! Kanske finns det skäl?

    Jag har erfarenhet av ett tvillingpar för flera år sedan som föräldrarna vägrade dela på. Den ena tvilling X var väldigt omhändertagande åt sitt syskon Y; torkade på toan, klädde på, tolkade (de hade bott i Sverige sedan födseln men bara X kunde tala svenska), skar maten osv. X fick inte ha några egna vänner då Y blev arg om syskonet lekte med någon annan. "Tur" var dock att den Y sov på dagen varav X då sökte mycket kontakt med andra

    Vi försökte ha olika grupper, sätta dem vid olika bord, aktivera på olika håll - men det var svårt! Föräldrarna tyckte det var enormt gulligt att Y var så omhändertagen så de berömde X enormt och påpekade hur viktigt det var att denne tog hand om Y.

    Varken X eller Y utvecklade sin fulla potential! X hämmades av Y och Y fick så mycket hjälp att denne aldrig behövde anstränga sig och lära sig.

  • Äldre 6 Apr 19:42
    #10

    Förskolan ska utgå från barnens bästa och vad är det i detta fall är svårt att avgöra. Vad är det som gör att de vill dela dem åt? Tar den ena mer plats än den andra så de vill att de ska bli mer självständiga och få rätt att vara lika delaktiga? Vad grundar de sitt beslut på? Verkar konstigt om de bara från ingenstans bestämmer sig för att dela på dem. 

Svar på tråden Fsk vill dela på tvillingar!