• Äldre 10 Apr 09:29
    29227 visningar
    29 svar
    29
    29227

    När började era små att åla eller krypa?

    Min lilla grabb på 7 1/2 månad visar inget intresse till att vilja börja krypa eller åla. Tycker inte jättemycket om att ligga på mage på golvet så jag vet inte vad man "ska" göra..? Inget kanske, det kommer väl när det kommer. Mina 2 andra kröp/ålade runt 6-7 månaders ålder. Här är det bara kul att sitta och leka, vilket han är jätteduktig på. Stadig som tusan. Skrattande   

    Hur ser det ut för er andra småbarnsföräldrar?
     


    En tredje...
  • Svar på tråden När började era små att åla eller krypa?
  • KLAJSH­UH
    Äldre 10 Apr 09:43
    #1

    Min började åla runt 8,5-9 månaders ålder. Nu är han 10,5 månad och ålar fortfarande. Kryper inget på knäna. Har precis börjat försöka sätta sig upp från mage. (Går sådär). Mycket frustration och gnäll...

    Han går när man håller honom i händerna, går med gåvagn (fast det är inte så kul) och började kunna gå försiktigt längs med möbler för nån vecka sen.

    Tror inte han kommer krypa på knäna utan börja gå direkt istället. : )

  • Äldre 10 Apr 09:57
    #2

    Åla/hasa sig runt vid 5 månm, kröp vid 7 mån.

  • A82
    Äldre 10 Apr 10:02
    #3

    Det har varit helt olika.
    Men runt 7-8 månader. Min andra var tidig. Hon gick själv vid 6 månader medan nr 4 var 13 månader. Liten, nr 5 ålade vi 7 månader har nu börjat sätta sej själv och är jätteduktig på det men försöken att stå på 4 går inte lika bra. Är 8 månader.

  • ELLEoC­lara
    Äldre 10 Apr 10:38
    #4

    Ålade aldrig.


    Kröp strax före 11 månaders ålder.

  • k girl
    Äldre 10 Apr 10:42
    #5

    Min första ålade aldrig. Han började ta sig fram genom att sätta sig upp och lägga sig ner och rulla och lite sådant när han var runt tio månader, sedan började han krypa vid elva månader.

    Min andra började åla vid 8,5 månader och hasa på rumpan vid 9,5 månader. Hon började krypa vid ett års ålder. Sedan hon var 13 månader varierar hon mellan att gå, hasa på rumpan och krypa.  

  • Äldre 10 Apr 10:55
    #6

    Ålade gjorde sonen aldrig. Kröp gjorde han vid 11 månader. Han såg ingen poäng med att ta sig fram innan dess. Han var så himla nöjd med att sitta på rumpan och plocka med sina grejer. Det var en lugn och skön period... Flört

  • Äldre 10 Apr 11:05
    #7

    Ålade aldrig. Minstingen började krypa på sin ettårsdag, innan dess var han mycket nöjd med att bara sitta Glad

  • Äldre 10 Apr 13:14
    #8

    Min son var 6 mån o 3 dgr när han började dra sig fram med en armen, ställde sig upp och kröp innan 8 månader. Vi fick aldrig gå och hålla honom i händerna utan han gick runt bordet och soffan. På sin 11 månaders dag bara han reste sig och gick!! Han har inte varit still sedan han var 6 månader, innan det sprattlade han med benen HELA tiden, för er som tycker att det tar för lång tid njut lite av att de sitter ned och bara leker, det har aldrig min son gjort, han är 19 mån nu och har fortfarande lika mycket energi, lås på alla lådor och skåp men nu är han stark nog att dra upp dem ändå!! Hos oss är det full rulle hela tiden men det passar oss han passar in med sin pappa o mamma och han är en glad kille som är väldigt framåt och nyfiken på livet, det hoppas jag han får med sig hela livet.

  • Äldre 10 Apr 15:25
    #9

    Det kan nog vara väldigt olika. Min son började nog åla lite vid fem och en halv månad, men han jollrade först mycket senare. Min kompis son började åla vid åtta månader, men han hade pincettgrepp vid sex månader istället. Är de upptagna med en viss sak har de liksom inte tid till annat just då, tror jag.

  • Äldre 10 Apr 16:51
    #10

    Äldsta började krypa när han var ganska precis 9 månader. Satt fastcementerad på sin rumpa innan dess . Lillebror började krypa vid 7 månader, ålade någon månad innan. 

Svar på tråden När började era små att åla eller krypa?