• Äldre 10 Apr 11:51
    6123 visningar
    1 svar
    1
    6123

    Candida hos baby!

    Har en son på åtta månader, för några veckor sedan i samband med förkylning fick han vad jag trodde var blåsor i munnen. Lät detta vara, men så exploderade det och nu är det i kinder och ända bak i halsen, som vita stora svampbeläggningar. På insidan av läpparna är det som en vit hinna.
    Inget han störs av alls vad jag förstår.
    Men sköterskan ordinerade vichy i första hand. Hjälpte ej. Blev läkarbesök. Efter snabbsänka som var normal och undersökning så talar han om för oss att detta inte är normalt alls. Det är inte möjligt att han ska kunna få detta eftersom han ej varit svårt sjuk eller ätit vissa mediciner.
    Frågade om jag har anledning att oroa mig, nej, inte så länge han verkar ok.
    Men vad är ok? Sänkan? Hans gnäll mest hela tiden som jag försöker skylla på tänder?
    Vad är anledningen? Jag är så rädd att det är något stort fel. Har rannsakat mig själv, men hittar inget som skulle kunna föra över det på honom från mig vid amningen heller, vet inte ens om det är möjligt.
    Vi väntar iaf på remiss från hudmottagningen i Falun, men jag ville ju att detta skall tas på allvar och så akut som möjligt eftersom dom inte vill medicinera honom.
    Hoppas du har något svar som kan lugna mig.


  • Svar på tråden Candida hos baby!
  • Äldre 14 Apr 08:19
    #1

    Hej!

    Jag förstår att det är jobbigt att vänta när man har fått remiss för att gå vidare med någonting man sökt för hos en läkare. Men, det är ju himla bra att en specialist får göra en bedömning. När en remiss skickas till en annan instans bedöms den av en läkare som tar ansvar för hur lång tid det kan gå innan patienten behöver få sin tid. På hudkliniken tar man ställning till om vidare utredning behöver göras och framför allt - ser till att man inte behandlar i onödan i alla fall.  

    Lycka till! / Eva 

Svar på tråden Candida hos baby!