• rosor

    Förlovning?

    Tjej01 skrev 2013-04-25 15:48:44 följande:

    Jag har som sagt funderat mkt kring detta... jag tror inte att han skulle säga ja till att gifta sig då det känns lite plötsligt och för tidigt, däremot att göra det i det syfte som jag beskrev ovan.

    Giftermål är ju dessutom mycket mer än en symbolisk handling... så det är klart att man inte svarar ja på en sådan förfrågan hur som helst.

    Har funderat på att ta upp det på hans födelsedag. Förmodligen bör jag väl göra det individuellt med honom(så att vi får det klarlagt med varandra vad det skulle innebära), pinsamt att ta den diskussionen framför släkt/familj.
    Och sen typ föreslå att vi i såna fall kan köpa ringar i samband med min flytt eller i samband med resan till Göteborg.

    Jag tycker att förlovning och giftermål är två skilda ting, även om det inte är det traditionellt,  tycker att det bör vara det. Fråga om förlovning och senare eventuellt fråga om giftermål.
    Eftersom att vara förlovad är som sagt informellt, medan giftermål är formellt = två skilda ting. 

      
    Alltså, vad snackar du om egentligen? Själva grejen med förlovning är ju att man ska gifta sig, om inte just inom ett år så inom en ganska snar framtid. Så himla töntigt att fråga om någon vill vara förlovad med en utan att gifta sig. Man hör ju på namnet, man är lovad till någon. 

    Men så här är ju folk nuförtiden "jag får faktiskt vara förlovad om jag vill, jag behöver inte gifta mig om inte jag vill"  " Jag får faktiskt döpa mitt barn om jag vill, men ingen kan tvina mig att ha något kristet på dopet".

    Man ska ha men ändå inte, totalt meningslöst  i mina öron. Jag fattar ingenting. 
Svar på tråden Förlovning?