• Äldre 25 Apr 16:43
    13352 visningar
    56 svar
    56
    13352

    Förlovning?

    Tjej01 skrev 2013-04-25 15:52:11 följande:

    Nja. Det håller jag inte med om.
    Fråga chans? Vi är redan ihop och det vet vi.

    Detta betyder väldigt mycket. Vi planerar att skaffa oss barn inom ett par år osv.
    Även om jag inte tänker fråga om vi ska gifta oss betyder det väldigt mycket. 

    Som sagt anser jag att förlovning och frieri är två skilda saker. 

            
    Men du kan ju inte hitta på en ny betydelse för ett vedertaget begrepp?

    När någon av parterna friar och den andra tackar ja, betyder detta att man är förlovade. man kan sen välja att vara förlovade i 1 månade eller hur länge man vill (fast det blir ju lite fånigt: "vi du gifta dig med mig?" "ja tack, om minst 25 år, men vi kan ju vara förlovade tills dess").

    Och sen håller jag med om att barn är ett starkare band än äktenskap mellan två personer.
  • Äldre 25 Apr 22:59
    #39
    etthjerta skrev 2013-04-25 21:15:12 följande:
    Jag förstår dig helt och fullt TS! Tycker precis som du och jag och min sambo ska också förlova oss i höst då vi åker utomlands :)
    För mig är det förlegat att man måste gifta sig om man förlovar sig. Det var så FÖRR ja men vi har väl kommit lite längre i utvecklingen idag än vad som gällde på 30-talet så nej,man måste inte gifta sig ett år efter man förlovat sig om du frågar mig. Man måste inte gifta sig alls! Och vadå fjortisvariant och fråga chans? Man är väl redan tillsammans och älskar varann,det är väl just DÄRFÖR som man vill förlova sig?

    Att förlova sig är väl ett jättefint sätt att visa omvärlden att man valt att satsa på sitt förhållande och visa sin kärlek för varandra öppet! Vill man ta sitt förhållande till nästa nivå men inte gifta sig så är ju en förlovning perfekt Glad

    Tycker dock inte att man ska förlova sig hux flux efter två månader typ bara för att man absolut måste vara förlovade. Vi har varit tillsammans i fyra år och det är först nu vi känner oss så pass säkra på att vi vill fortsätta vara tillsammans att vi väljer att förlova oss :)

    Hade dock inte valt att prata om det när massa andra är med. Ta det med honom när ni är själva istället och förklara hur du känner och din syn på förlovning.

    Lycka till och grattis TS! {#emotions_dlg.flower}
    30-talet?

    Tror du att Victoria och Daniel hade förlovat sig bara för att visa att de hör ihop, bröllop är inte viktigt? För kungligheter följer bröllopet traditionellt relativt tätt inpå förlovningen, för oss vanliga dödliga kan det dröja länge. Jag och maken hade 16 månader mellan förlovning och bröllop. Vi struntade i att man "ska" gifta sig inom ett år. Men det var ingen tvekan om att hans frieri innebar en förlovning på väg mot ett bröllop.
  • Äldre 26 Apr 11:20
    #41
    Tjej01 skrev 2013-04-26 10:25:26 följande:

    Ja men man får väl göra som man vill eller hur? 

    Jag vet flera som är förlovade och som inte har något bröllop planerat, men att de vill gifta sig en dag...
    men när vet dom inte. Vet också flera som har förlovat sig utan att gifta sig. 

    När man ingår äktenskap är det ju särskilda lagar som börjar gälla:
      www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Sven.../

    Därför kanske man endast vill förlova sig för att visa att man vill vara ihop livet ut...
    Det finns ju faktiskt många som låter bli att gifta sig pga det. 

       

          
       
    Självklart får man göra som man vill, om du eller han friar och den andre säger ja, så är ni förlovade och kan vara det livet ut, i princip. Mina föräldrar förlovade sig ungefär när jag blev till och gifte sig 1 månad före jag gifte mig...

    Vad jag ville säga var bara att ett frieri innebär att paret är förlovade (om den som friar får ja), det blir liksom lite fel att byta ringar och säga att man är förlovad och sedan vänta på ett frieri innan det blir bröllop. Om man är tvärsäker på att man aldrig vill gifta sig kan man ju "fria" på ett annat sätt: "vill du förlova dig med mig utan att vi någonsin gifter oss?" Då har man ju gjort klart var man står.
  • Äldre 26 Apr 14:08
    #44
    MissEofc skrev 2013-04-26 13:58:16 följande:
    Man ska inte skaffa barn innan gifemålet heller men det gör dom flesta ändå. Låt dom ha som DOM vill. Men jag skulle fråga ensam, inte med massa runt omkring :)
    Hörrödu, om man vill ha en framtid tillsammans kan man mycket väl skaffa barn innan man gifter sig. Men man kan fan inte fria när man redan är förlovade.
  • Äldre 26 Apr 16:43
    #47
    MissEofc skrev 2013-04-26 14:25:13 följande:
    Jag sa inte att det är fel att skaffa barn innan, jag är ogift med en dotter själv. Men förr var det ju så att man skulle vara gift annars fick man ju en horunge. Men nu för tiden struntar vi i det, varför ska inte ts få förlova sig utan giftermål då?
    Det får hon väl. Vem ska hindra henne? Dock är hon ju inte i egentlig mening förlovad då, eftersom en förlovning betyder att man ska gifta sig.

    Varför inte införa något nytt för dem som vill ha ring men inte gifta sig? "Kärleksring"?
  • Äldre 26 Apr 17:15
    #49
    MissEofc skrev 2013-04-26 17:11:47 följande:
    Ja vi får ta att släppa ut en kärleksring på marknaden! Eller nått
    Varför inte? Juvelerarna lär väl jubla, nu får de kränga ringar även till icke-giftaslystna! Man skulle kunna låta den vara tvåfärgad (tex) eller speciell på något annat sätt.
  • Äldre 30 Apr 10:45
    #55
    Tjej01 skrev 2013-04-29 00:29:46 följande:
    "Man kan inte fria om man redan är förlovade"....

    Watch me ;)  
    Den som frågar om förlovning har ju eg. redan friat. Men ni kan ju ha två frierier om ni vill, vad det nu ska vara bra för.
Svar på tråden Förlovning?