• etthje­rta
    Äldre 25 Apr 21:15
    13334 visningar
    56 svar
    56
    13334

    Förlovning?

    Jag förstår dig helt och fullt TS! Tycker precis som du och jag och min sambo ska också förlova oss i höst då vi åker utomlands :)
    För mig är det förlegat att man måste gifta sig om man förlovar sig. Det var så FÖRR ja men vi har väl kommit lite längre i utvecklingen idag än vad som gällde på 30-talet så nej,man måste inte gifta sig ett år efter man förlovat sig om du frågar mig. Man måste inte gifta sig alls! Och vadå fjortisvariant och fråga chans? Man är väl redan tillsammans och älskar varann,det är väl just DÄRFÖR som man vill förlova sig?

    Att förlova sig är väl ett jättefint sätt att visa omvärlden att man valt att satsa på sitt förhållande och visa sin kärlek för varandra öppet! Vill man ta sitt förhållande till nästa nivå men inte gifta sig så är ju en förlovning perfekt Glad

    Tycker dock inte att man ska förlova sig hux flux efter två månader typ bara för att man absolut måste vara förlovade. Vi har varit tillsammans i fyra år och det är först nu vi känner oss så pass säkra på att vi vill fortsätta vara tillsammans att vi väljer att förlova oss :)

    Hade dock inte valt att prata om det när massa andra är med. Ta det med honom när ni är själva istället och förklara hur du känner och din syn på förlovning.

    Lycka till och grattis TS! {#emotions_dlg.flower}

  • etthje­rta
    Äldre 26 Apr 21:19
    #52
    Voluptuous Shalimar skrev 2013-04-25 22:59:39 följande:
    30-talet?

    Tror du att Victoria och Daniel hade förlovat sig bara för att visa att de hör ihop, bröllop är inte viktigt? För kungligheter följer bröllopet traditionellt relativt tätt inpå förlovningen, för oss vanliga dödliga kan det dröja länge. Jag och maken hade 16 månader mellan förlovning och bröllop. Vi struntade i att man "ska" gifta sig inom ett år. Men det var ingen tvekan om att hans frieri innebar en förlovning på väg mot ett bröllop.
    Nej men nu är inte jag en stackars kronprinsessa av Sverige som måste följa normen utan en vanlig tjej som kanske aldrig nånsin vill gifta mig men ändå visa omvärlden att vi valt varandra. Och nej,ingen av oss har friat till den andre,vi har diskuterat saken och bestämt tillsammans att vi vill bära varandras ringar så jaa,vi vet var vi står.

    Jag vet också att man är för-lovad och egentligen ska gifta sig inom en snar framtid men om man inte vill det då? Ska man aldrig nånsin få ha på sig en ring för det? Som sagt, jag vet att normen är så men jag tycker det är lite förlegat.

    Respekterar er som tycker att man ska gifta sig inom ett år efter förlovning men ni verkar inte kunna respektera att alla inte vill göra det.


Svar på tråden Förlovning?