• Eisa
    Äldre 28 Apr 08:46
    15927 visningar
    21 svar
    21
    15927

    Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!

    Du skulle vara perfekt som hjälp i hemsjukvården. Du får gå lite promenader i solskenet och ta enstaka besök, vilket gör mycket för oss andra. 

    Sjukvårdsrådgivning innebär förvisso att man pratar med en person i taget och det är lugnt i rummet i övrigt. Men man har samtidigt press på sig att klara ett visst antal samtal per timme. Dessutom ger det jobbet upphov till mycket grubblerier. "Gjorde jag rätt?" eftersom det är så svårt att bedöma på telefon. Tror dessutom du blir inspelad.
    Vet inte exakt vad som stressar dig därför lägger jag fram både för- och nackdelar. De flesta sjuksköterskor, enligt min erfarenhet, är rädda för att sitta i rådgivning eftersom det är så lätt att bedöma fel OCH svårt att mota patienter som ringer 5 gånger per dag och kräver läkartid. Man hamnar i kläm mellan patientens vilja och läkarens vilja många gånger. Blir en syndabock. 

    Vaccination kan kanske vara lugnt. Min erfarenhet av vaccination är under hösten-vintern där det står långa köer av 65-plussare och vill ha influensavaccin. Löpande band och ganska stressigt. Men det finns ju andra typer av vaccinationer och hur det är att jobba på t.ex vaccinationsmottagning (som bara sysslar med det) vet jag inte.
    Det som är stressande med vaccinationer är att folk kan utveckla livshotande reaktioner. Man måste alltid vara beredd att ingripa med livsuppehållande åtgärder. Hela tiden tänket att personen kan få en allvarlig reaktion.   

    Nej kom till hemsjukvården och gör max 3 besök per dag eller nåt.       

  • Eisa
    Äldre 28 Apr 09:02
    #7
    Mittlinjen skrev 2013-04-28 08:56:24 följande:
    Alla Ssk jobb är stressiga, du kanske ska titta efter något administrativt inom vården
    Det finns ett som inte är stressigt: skolsköterska. I alla fall inte på vissa ställen.
Svar på tråden Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!