Inlägg från: En blå giraff |Visa alla inlägg
  • En blå giraff

    Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!

    Psykiatrin kan ju vara extremt lugnt är min erfarenhet. Annars tror jag också på t.ex. nattjobb inom kommunen. Det är då inte många utryckningar per natt i de kommuner jag vet iallafall. Man sitter mest. Dock så måste man ju kunna agera om något väl händer men du har ju erfarenheten så det bör du väl kunna. 

  • En blå giraff
    Pernilla 909 skrev 2013-05-03 14:46:07 följande:
    Äldreboende?

    Har adrig jobbat där själv men under utbildningen var det många som hade praktik inom kommunen och som upplevde det väldigt långsamt.
    Ja på demensboende är det inte stressigt. Däremot är man ju arbetsledare för en hel grupp med undersköterskor vilket kan vara psykosocialt påfrestande med mycket tjafs och så. Man är väldigt ensam också. Så det beror på vilken sorts stress man tål. Man kan nog ta hur lång tid på sig som helst om man ska lägga om ett sår eller så som ssk på demensboende, men man måste nog kunna ta en del kritik och kunna ta obekväma beslut. Man ska ju styra omvårdnaden och bestämma lite hur USK ska jobba med omvårdnaden och man är inte alltid poppis då.
  • En blå giraff
    Sykepleie skrev 2013-05-03 20:23:28 följande:
    En blå giraff: Arbetsledare för undersköterskorna är man som sjuksköterska vart man än jobbar...
    Jo men på äldreboende är det riktigt tight samarbeta som kan vara toppen om det är en bra personalgrupp. Är det inte så, med många bittra USK som mest vill klaga på SSK så är det inte kul. Jag har upplevt båda varianterna. Om personalen inte kommer överens med "sin" sjuksköterska kan man bli väldigt ensam och påpassad.
Svar på tråden Tips på lugnt sjuksköterskejobbefter utmattningsdepression?!