Inlägg från: Filippaa88 |Visa alla inlägg
  • Filippaa88

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej, jag har bf 31/12 men hoppas inte det gör något att jag hänger på ändå? =)

    Har också fått en massa kommentarer om magen (även om det "bara" än så länge är just magen som blivit väldigt stor och inte resten), men kan hålla med om att det är lite frustrerande ibland, även om de  menar väl..

    Vet inte hur det är med er men mitt illamående vill inte ge med sig, är i vecka 19 (första barnet) och mår fortfarande skit rent ut sagt. Tycker det är lite jobbigt att läsa överallt att "i andra trimestern börjar de flesta må mycket bättre, illamåendet och tröttheten börjar försvinna......"

    Oj oj vad rolig jag lät nu :P ursäkta menade inte att dra ner stämningen men behövde bara prata av mig kanske =)

  • Filippaa88

    vad skönt är kanske fel att säga, önskar ju att ingen ska må som jag, men känns bra att man inte är ensam. Mår förvisso inte illa varje dag längre, men när man gått ett par dagar utan illamående så börjar man tänka att nu kanske.... och sen när det kommer tillbaka med full kraft så blir man alldeles matt :/

    Hade också velat träna, har aldrig varit en riktig träningsmänniska men kände att promenader ska man väl orka med iallafall för välmåendets skull, men icke. Känns lite tufft när sambon frågar om vi ska gå en liten runda och man inte ens klarar av det.. precis som du säger kubic, blir alldeles matt i benen bara man tänker tanken på att röra sig. 

    Tack för era svar, känner mig redan lite lättare =) 

  • Filippaa88
    Smulan 82 skrev 2013-08-06 11:23:25 följande:
    På tal om dessa alla små söta magar fler som varit tvungna att ta ut navelpiercingen? Jag satte in en i plast men tålde den inte så jag blev h ett röd och det kliade som en tok så ut åkte den men så tänkte jag jag prövar o sätta i en annan i stål men jag lyckades inte få i den och tyckte att nä nu får den vara i en låda. Och ja jag tycker att min mage är sött stor och igår kom en annan gravid kvinna och satte sig och jag såg inte så gravid ut i gämförelse ;) idag skall jag och min syster på shoppingrunda i London och köpa doppresänter då vi har fått en hel del nya bebisar runt om kring oss skall bli mysigt bara jag orkar för jag har med helt matta ben och orkar inte så himla mycket. Jag hade mest illamående på kvällar i början av graviditeten men nu kan den komma när som hellst och mycket starkare och då är jag i v 18 nu så tror illamåendet kanske kommer och går. Jag längtar mest till hösten för jag gillar verkligen inte värme och mycket folk sedan jag blev gravid har väl aldrig riktigt gjort det men nu är det olidligt. Men syrran är lika dan så det kommer bli många pauser i London och bara se på folket med alltid kul :) Hoppas ni alla får en underbar dag och får se era små och känna dem. Förresten tror min lilla levde loppan inatt jag behövde kissa fem gånger på typ två timmar och det kändes som om den snurrade runt har aldrig känt så tydligt förr första gången var lite läskig men sedan vart det mysigare ( var orolig att det var något annat först)
    Jag tog ut min piercing häromdagen. Var lite tråkigt faktiskt, har haft den så länge och tror inte jag kommer göra om den sen, men tur var det nog att jag tog ut den som jag gjorde för nu ser hålet helt utdraget ut så om man hade väntat längre så hade den nog stöts bort och det hade ju inte blivit snyggt :)
  • Filippaa88
    Suckerpunch skrev 2013-08-07 11:01:18 följande:
    Hej! Har inte varit inne här på ett tag nu, men hur många har kännt rörelser i magen än? Jag är i vecka 17 (16+4) och jag har inte kännt något än. Känns jobbigt. Eftersom att jag varit gravid förut, gick då till vecka 23, så är jag ju på sätt och vis omföderska, och överallt får jag bara höra om att "om man har varit gravid tidigare kan man känna rörelser så tidigt som vecka 13 blablabla... " och jag vet att alla är olika, men jag blir ändå både otålig och orolig. Ska på rul nästa vecka, ska bli kul att i alla fall SE att det rör sig även om det inte känns. Är det någon mer som känner igen sig?
    Jag är nu i vecka 20 och har inte känt någonting. Var på RUL och då sa bm att min moderkaka låg så att den "dämpade" så att det kunde dröja innan man känner någonting... Kändes skönt att höra då väldigt många känner mycket vid den här tiden
  • Filippaa88

    Hoppas det går bra att gå med i denna tråden.. "Härärjagtrorjag": jag använde också amningsnapp första månaden ungefär, då vår dotter pga gulsot hade svårt att få bra tag. Efter några veckor kunde man sakta men säkert börja dra ner på nappen och vips så klarade hon sig utan. Har den alltid med i väskan ifall ifall men har inte behövt använda den på några veckor nu (Lily är snart 8 veckor). Men utan den hade jag inte kunnat amma :)

  • Filippaa88
    härärjag trorjag skrev 2014-02-16 17:57:23 följande:

    Min lilla tjej blir 2 veckor idag, helt fantastiskt :) använder fortfarande amningsnapp då hon inte tar tag annars och då jag fått sår har jag inte bråkat om det.. Igår fick vi spendera hela dagen på gynakuten då jag kände mig bra dålig.. Crp på 97 men de var osäkra på var infektionen satt så fick antibiotika i 10 dagar


    Ps usch inte kul med akuten och att bli sjuk, hoppas det går om snart igen!
  • Filippaa88
    malin634 skrev 2014-02-21 07:39:26 följande:

    Jag badade också. Helt underbart va det. Värkarna var lätta att ta då. Men jag fick kliva ur badet för att bebisens hjärt ljud gick ner så himla mkt. Badet gav bättre smärtstillning än lustgasen.!



    Jag har hört så mycket dåligt om bad men efter att ha läst era inlägg blir det nog till att tänka om om det skulle bli fler förlossningar. Hade också lustgas men det funkade inte alls tyckte jag, antingen gjorde jag fel eller tog den inte, så när krystvärkarna kom så sket jag i den istället, orkade inte lägga energi på det..

    Vaknade av att vattnet gick vid 02, ringde till förlossningen som sa att jag skulle gå och lägga mig igen då jag inte fått sammandragningar än och så bokade de en tid 8.30 morgonen efter. Men svärmor propsade på så vi åkte in ändå, och tur va väl det för sen gick det snabbt och kl 8 var hon ute :)
  • Filippaa88
    Cecilia13 skrev 2014-03-12 12:04:46 följande:

    Hur vet man att de har ont i magen? Finns det något annat tecken än att de är ledsna? Ibland skriker vår lilla tjej även om hon nyss ätit och har ny blöja, det ända som kan hjälpa då är att gå runt med henne. Det kanske är magont helt enkelt.


    De kan tex dra upp knäna mot magen eller tvärtom sträcka dem rakt ut. Har hört att man kan förebygga magont genom att försöka rapa dem mer än 1 gång, ta upp dem på axeln lite då och då.. Vet inte om det stämmer dock men kanske värt ett försök..
  • Filippaa88
    Filippaa88 skrev 2014-03-12 13:18:02 följande:
    De kan tex dra upp knäna mot magen eller tvärtom sträcka dem rakt ut. Har hört att man kan förebygga magont genom att försöka rapa dem mer än 1 gång, ta upp dem på axeln lite då och då.. Vet inte om det stämmer dock men kanske värt ett försök..
    Sträcka benen rakt ut alltså :) Det kanske även kan va att hon vill ha närhet, ibland när min lilla blir gnällig räcker det också med att gå runt med henne i famnen lite
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014