Inlägg från: sp4rk4 |Visa alla inlägg
  • sp4rk4

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej! Jag hoppar in i tråden här lite... Jag är gravid i 24+2 idag (bf 5 januari) och funderar om det är någon annan som känner sparkar över hela magen? Står att livmodern ska sträcka sig tre cm ovanför naveln men jag kan känna tydliga sparkar upp mot revbenen samtidigt som väldigt långt nere mot underlivet. Någon annan som upplever samma sak?

  • sp4rk4

    Hej igen och tack för era svar. Kul tråd föresten. Känns kul att läsa om andra som är i samma sits så att säga :D

    Är jag den enda som inte köpt en endaste pinal och bett alla köpgalna nära och kära att komma med babygrejerna när jag kommer hem med bebbe (om allt går som det ska)?

    Självklart måste jag införskaffa vissa saker innan man åker till bb men men..

    Jag har 14 mil till bb och oroar mig inte över avståndet då jag är inställd på oerhörd smärta iaf ett dygn (jämför med mig mors förlossning som tydligen brukar stämma ganska bra).

  • sp4rk4
    Suckerpunch skrev 2013-10-02 08:36:25 följande:

    Såg precis på aftonbladet att alla gravida bör vaccineras mot inflensan, innan har de sagt att man inte behövde om man blev vaccinerad 2009 mot svininfluensan, men nu bör man alltså vaccineras i alla fall. Uuuuh jag är skiträdd för sprutor :(


    Men tror du verkligen att det är nödvändigt? Känner mig väääldigt skeptisk till alla vacciner. Tog inte mot svininfluensan heller. Känner mig nästan mer rädd för själva vaccinet än för sjukdomen den ska hålla borta. Är dock inte alls insatt i frågan för gravida...
  • sp4rk4
    tinis skrev 2013-10-02 11:03:00 följande:

    Jag är också lite skeptiskt mot sprutorna men dom sa precis på p3 Nyheter att det är Socialstyrelsen som gåt tut med rekommendationen. Tror dock att det är bra att fråga sin BM om det. Jag ska dit nästa vecka så frågar då. Tänker också att man ska få hem information om det, oavsett om man är gravid eller inte


    Men var det inte socialstyrelsen som gick ut med svininfluensavaccinrekommendationen också? Det visade ju iaf sig att den rekommendationen inte var nå vidare..
  • sp4rk4

    Angående trångboddhet så bor jag, min sambo och hund i ett pyttelitet gammalt 1800-tals hus. Finns ingen som helst förvaring för varken kläder eller städutrustning så det gäller att vara kreativ. Sovrummet är 2m x 3m så det finns inte så många alternativ på möblering.

    Vi ska så småningom bygga ett nytt hus men planerat att bo här tills det finns ekonomi för nybygge. Vi trivs trots allt.

    Jag tror det handlar om att inte låsa sig vid att saker och ting "måste" vara på ett visst sätt utan helt enkelt ha ett öppet sinne.

    För övrigt har jag varit en av de här personerna som inte köpt eller tagit emot en endaste babypryl men har nu smått varit med på ett litet hörn och beställt en pyjamas till ungen. V. 31+1 idag och sakta men säkert tror jag att jag mognar i allt det här med att vara gravid.

  • sp4rk4

    Jag har inte fått några bristningar ännu men är också inställd på att de kommer förr eller senare. Jag har sedan tidigare små, små på höfterna, antagligen från tonåren. Alla jag känner som fått bristningar har också haft det sen tidigare så misstänker att det är en tidsfråga.

    Har dock inte gått upp så mycket ännu (7kg) men huden på magen känns otroligt stram, nästan obehagligt.

  • sp4rk4

    Upptäckte precis att jag fått ett åderbråck på vaden. Har använt stödstrumpor dagligen sen vecka 12 då jag upptäckte att fötterna började bli blåa och blodkärlen väldigt fyllda samt att jag blev informerad om att jag har jättedåliga gener när det kommer till just åderbråck.

    Har väl nånstans gått och trott att jag skulle klara mig eftersom jag så flitigt använder stödstrumporna. Men icke!

    Någon annan som fått samma?

  • sp4rk4

    Angående husdjur så tror jag att en stor rädsla spred sig då för några år sedan när en katt hade krupit in i barnvagnen och "myst" med barnet, på så sätt hade barnet kvävts då katten lagt sig över ansiktet. 

    Vi har själv hund och jag tror att jag kommer vara på min vakt mot vår hund trots att han aldrig visat tecken på att inte gilla barn, vill snarare slicka dem i ansiktet.  

    Överlag tror jag inte att man kan lita på ett djur till 100% någon gång.  

    Men som midsommarflickan ovan poängterar så har vi nog alla våra rädslor.  

  • sp4rk4

    Hej allihopa! Och grattis till de som fått sina bebisar redan, skönt att höra att allt ändå gått bra i slutändan.

    Har förstått att en del haft problem med foglossning här och har lite funderingar. Är i v 34+4 idag och har sedan någon vecka haft ont i mina "musben" som jag kallar det. Alltså mellan benen i själva skelettet. Mestadels när jag varit i stillhet som jag känner av det och endast då jag är i rörelse, har dock inte varit en smärta, mera som en ömhet. Idag fick jag dock en hiskelig smärta på liknande ställe när jag var och handlade. Ville nästan grina för varje steg jag var tvungen att ta, nu när jag sitter still känner jag bara att det ömmar.

    Är det någon som känner igen sig i detta? Borde väl vara foglossning? Kändes bara konstigt att det kom så otroligt plötsligt...

  • sp4rk4

    Hej hej allihopa!

    Vecka 36+5 idag och jag börjar fundera om jag måste packa den där omtalade väskan...

    Iförrgår sov jag för ovanlighetens skull utan trosor, på morgonen gick jag upp och i duschen, efteråt upptäcker jag brunröda blodfläckar på lakanet i sängen. Allt var dock som vanligt i övrigt.

    Har haft mensliknande värk speciellt på morgnarna hela veckan. Och nu, ända sen igår morse har det hållit i sig. Det kommer och går på ett diffust sätt + sammandragningar som känns lite jobbiga. De gör inte otroligt ont men ändå så pass att de inte är lätta att somna ifrån. Har inte fått många minuters sömn inatt.

    Enligt Google kan det ju dock hålla på så här i flera flera veckor.....

    Hoppas ni andra mår bra trots alla omständigheter :)

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014