Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej! Är helt ny här!
    Så himla roligt att läsa det ni skriver, ni som är i vecka 20 som mig. Förra måndagen när jag var i v.19 (18+5) och var tillbaka på jobbet efter 4 veckors semester så kände jag sparkar för första gången "på riktigt". Har väl känt lite bubblor tidigare men inte varit helt säker på var det var.. men förra månaden när de små puttarna kom kring samma ställe, långt ner på magen så var jag helt säker på vad det var jag kände. Nu har det hållt i sig och jag har känt sparkar lite då och då nästan varje dag. Känner när jag sitter ner och ibland när jag ligger på rygg. Igår kväll sparkade bebis så mycket att även min fästman kunde känna de små kickarna utanpå magen. Underbart!!

    //Natalie

  • Natalie87

    Tack så mycket!
    Ni kanske redan har skrivit massor om ämnet.. men jag orkar inte leta igenom alla 245 sidor =)
    Bristningar! Trots att jag fick bristningar på bröst och armar när jag gick upp i vikt+blev tonårig så är jag ändå rätt o-sugen på att få bristningar på magen. Har hittils inte fått det, men är ju halva tiden kvar. Har sedan vecka 14 smörjt in magen med Cocoa Butter Stick från Body Store varje kväll, och nu sedan en vecka tillbaka även smörjt in magen med baby olja innan läggdags. Inbillar mig själv att magen växer på natten och att oljor och lotion ska hjälpa.
    debbie85, såg att du skrev lite om bristningar och att du fått dem redan i vecka 14. Hur är det med er andra? Har ni fått det än och tror ni det finns något som kan motverka? Känns ju som att alla som går upp i vikt drastiskt får bristningar, och då har det ju inte med hormoner att göra.. bara det att man blir större på kort tid. Och det är ju precis det man gör vid en graviditet, magen växer så snabbt att hudet spricker. Är det verkligen ingen idé att smörja sig med krämer som ska öka hudens elastisitet?

  • Natalie87
    Lunda skrev 2013-08-19 16:10:06 följande:
    Vad jag har läst mig till så kan man inte motverka bristningar genom att smörja in sig utan det är genetiskt. Får man dem så kommer de vare sig du smörjer eller inte. Jag vill ändå tro att man kan lindra genom att smörja. Det känns ju som att hud med mycket fukt inte får lika mycket bristningar som om man är väldigt torr. Smörjer med mandelolja en gång om dagen och hudlotion berikad med vitamin E en gång. 

    Ja, vad jag har läst så säger dem flesta så.. Men ändå känner jag att det BORDE göra en skillnad.. Får fortsätta smörja och se om det hjälper. Det skadar ju inte att försöka Glad Eftersom min mamma fick enormt mycket bristningar när hon väntade mig så borde jag också få det. Om jag inte får bristningar så är det i så fall tack vare krämer och oljor.
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-08-20 05:22:30 följande:
    Jag har en fråga om namn jag och min sambo vill döpa liten till chloe om det är en tjej det är ett franskt namn och Carl om det är en pojk. Men problemet är att familjen lägger sig i och säger att man inte kan ha ett utländskt namn? Eh varför inte undrar jag då det funkar väl lika bra i Sverige som England och när det kommer till Carl så heter min brorson det i andra namn så det gillar de inte heller. Men det är juh pojkens 2 namn så är det verkligen så farligt? Är jag ego nu ? De säger juh vilka namn vi inte får välja som de vill ha på en tjej men får vi inte ha Carl så kan vi väl säga tji vi fick en flicka innan er och välja samma namn om det nu skulle råka bli samma. Fast ingen chans om barnet är en tjej och namnet chloe passar henne för då vill jag verkligen ha det namnet. Och om det hade varit samma tilltalsnamn så förstår jag dem men det blir det juh inte i sådana fall. Och man kan väl inte äga ett namn innan man ens har ett barn? Alltså de har inte sagt flicknamnet för att vi inte skall ta det men vi vill juh som sagt ha chloe så ser inget problem! De döpte sin andra son efter våran far i 2 namn och det får jag inte heller ha fasten jag sa det innan de fick sin son så jag förstår inte varför de skall få " äga" namn till ofödda barn om inte jag fick det. Kanske är jag bara hormoniell och så är det vanligt syskon kärlek!

    Hej!
    Jag och min sambo bestämde så snart vi hade namnförslag att vi inte ska gå och berätta det för folk. Jag VISSTE att folk ska lägga sig i och komma med sina åsikter. Vi älskar de namn vi kommit fram till och oavsätt vad folk säger så tänker vi döpa våra barn till det vi valt. Gjorde såklart misstaget att berätta för ett par vänner och såklart var det en person som hade åsikt om båda namnen. Efter det är vi väldigt stränga med att inte säga till folk. Vi gillar namnen och om barnet ser ut som det namn vi valt så blir det så!
    I din sits så säger jag som dig. Nej man kan absolut inte "äga" ett amn, och om något så är det jättebra att ha ett internationellt namn, så länge inte namnet betyder något konstigt på svenska. Man får trots allt tänka på barnet också som ska ha namnet. Det enda jobbiga är när någon ofrivilligt äger ett namn, att man har ett namn som man verkligen älskar... men någon man avskyr råkar heta så! Haha
    Jag tycker definitivt ni ska döpa liten till Chloe eller Carl!! Lyssna inte på andra! Så snart bebisen kommer så kommer de acceptera och lära sig att tycka om namnen.
  • Natalie87
    martinajulia skrev 2013-08-20 10:13:59 följande:
    I söndags slog äntligen appen över till 50 %. 140 av 280 dagar. Tänk att man redan har varit gravid så länge och ändå har så lång tid kvar. Tycker det går extremt långsamt nu faktiskt. Men försöker njuta av det ist, går omkring i mina tighta toppar som visar upp den fina magen :) 

    Kollade upp det där med gravidyoga, något som jag varit rejält sugen på att börja med. Har totalt tappat intresset för allt som har med träning att göra men lugn och harmonisk yoga hade jag sett fram emot, skönt att sträcka ut kroppen också, känner mig rätt stel och klumpig nu för tiden. Tyvärr gick den kursen när jag jobbar och tyvärr var den också på tok för dyr :( Är lite ledsen över det men funderar ist på att köpa ett klippkort till badhuset för att simma lite. Tycker dock att badhus är rätt äckliga men vill nog gå på babysim sen så det kanske är lika bra att vänja sig :) 

    Men isf måste jag hitta en snygg baddräkt som passar magen. Har inte använt baddräkt sen jag var liten så jag vet knappt vad det finns för utbud. Bikini i badhuset går iaf bort för min del! 
    Min app säger 50% idag! Blir såklart glad, men är rätt säker på att det inte är 50% riktigt än. Min mamma gick över 2 veckor med mig och mina syskon så jag lär ju göra det också!

    Jag har också kollat på gravidyoga.. men hittar inget bra! Alla pass går på så dåliga tider. Får fortsätta leta för jag vill verkligen gå på det. Åtminstonet ett par gånger så man lär sig ett par övningar som man sedan kan göra hemma. Simning blir det nog för mig också, och är i samma sits som dig - måste hitta en badräkt! Haha vart kan man hitta en snygg träningsbadräkt för gravida?
  • Natalie87
    tinis skrev 2013-08-21 10:49:25 följande:
    Vecka 21 idag! Vad tiden springer Flört Jag har gått upp typ 2,5 kilo varav 1,5 kilo typ sista veckan Förvånad Herregud vad det händer grejer därinne nu. Magen går inte att dölja längre och jag är sååå trött hehe Men ska inte klaga, om en och en halv vecka börjar skolan. Sista året har varit tufft med både 100% skola o 75% jobb, är lite nervös inför hur det ska bli nu faktiskt...

    På tal om namn, självklart ska man få namnge sina barn vad man vill oavsett vad andra tycker eller om det finns andra som heter lika i närheten. Annat är dumheter!
    Jag hade en hel lista med så fina namn men nu tycker jag inte att något av dom känns helt bra. Det ända som jag kan tänka mig nu är Freja, om bm har rätt i att det blir en flicka Glad

    Hoppas ni har det bra!

    Har fortfarande inte känt ngr sparkar men hoppas att dom är på gång. I appen så står det "Nu kan du kanske känna regelrätta sparkar,," Så jag är väl det lilla undantaget som får känna det lite senare
    Jag är också i vecka 21 just idag! Så jag antar att du också har BF 7/1? =)
    Vilken tur du har.. Jag kollade vågen imorse och har gått upp hela 8 kilo. Vilket är såå märkligt egentligen för jag tränar ca 5 dagar i veckan + promenader till från jobbet + promenader med hunden.. och jag har inte lagt på mig någon stans förutom kring magen, och magen är inte ens särskilt stor för att vara i månad 5 liksom Förvånad Känns så konstigt att redan ha gått upp så mycket på vågen utan att man ser det? Berättade för sambon att jag hade gått upp så mycket men han trodde mig inte och sa att det måste vara fel på vågen.. Haha
  • Natalie87

    tinis skrev 2013-08-21 12:17:11 följande:
    Japp BF 7/1 :) Blev framflyttad på RUL så det är en dag närmare än vi trodde haha
    Jag förstår inte riktigt hur kroppen tänker med vikten o det. Jag har iofs ngr extra kilon från början men nu tycker folk att jag ser smalare ut. Hörde nånstans att om man är överviktig så tar bebisen lite av det fettet man redan har. Jag äter som förut , det slinker ner lite läsk o godis ibland , vardsgtränar men inget mer. Inget som syns på vågen Ta i trä*
    Haha skön sambo Solig Vatten väger ju ganska mycket faktiskt!
    vilja89 skrev 2013-08-21 11:46:38 följande:
    Jag är likadan, har också bara kulan. Och visst, den kanske inte är liten, men den väger knappast ca 7 kg. Mina bröst har iofs blivit enorma(re), men samma där. Det kan inte bidra till så mycket viktökning. Har inte gått upp någon annanstans som syns iaf. :/
    annadenise skrev 2013-08-21 12:17:53 följande:

    Jag välkomnar v. 21 idag..wiiieee:)



    Vi fick ett helt annat datum på RUL! Själva hade vi räknat ut att BF skulle vara 30/12 haha men 7/1 känns lite bättre faktiskt GladVilja89 & tinis ja visst är det märkligt det där med vikten! Jag har alltid varit lite större (kring 75 kilo de senaste åren) men jag lyckades gå ner 6 kilo för drygt 8 månader sen, så det känns så sjukt att jag redan gått upp de 6 kilon + 2 till, trots att det inte syns. 

    Kan ju vara så som du säger tinis för när jag var på RUL så sa hon att jag hade ganska mycket fostervatten. Får väl skylla/hoppas på att det är det som är största anledningen till viktuppgången! =D

    Grattis annadenise, då är vi tre st med BF 7/1 =D Får se om någon av oss faktiskt föder just då :)
  • Natalie87
    mariafii skrev 2013-08-21 13:54:24 följande:
    Jag har hört att vissa går upp mer i början och att det sedan kan stanna av lite så kanske kan vara så för oss
    Ja så kan det ju faktiskt vara! Att kroppen får en chock av alla hormoner och allt nytt så man går upp en del, men sen kanske bara går upp barnets vikt. Vi får se =)
    annadenise skrev 2013-08-21 14:09:18 följande:
    Natalie87: Ja vist är det kul, alla vi 3 som har bf 7: jan. Jag vet inte riktigt om det stämmer för min del, för i så fall var min ägglossning väldigt sen den månaden (mens 23:e mars och ägglossning någon gång mellan 17-21) april enligt uträkning med bf datum,kan det stämma undrar jag?)

    kan ju iof vara möjligt eftersom att jag slutade äta p-piller efter 10 år, och de kanske gjorde att ägglosningen blev lite sen?  Sen plussade jag 30 april. tycker de verkar lite konstigt.... Först fick jag bf 31 dec av bm, sen på kub testet vart jag flyttat 3 dagar, och fick bf 3 jan, och på rul i v. 17 vart jag flyttad ytterligare 4 dagar, och fick nytt bf 7 jan. Man får väl ta det med en nypa salt. Däremot vore det så kul att veta på ett ungefär vilken tidpunkt man vart gravid:)

    Jag har 2 kompisar som fött på dagen för bf men det är nog ganska ovanligt tror jag...
    Samma här! Jag räknade själv ut det till BF 30/12 och tyckte det var märkligt när jag på kub blev förskjuten till 7:e Januari.. men tänkte att antingen så har jag tänkt fel eller så kanske bebisen var liten och därför trodde bm att den var yngre. Aja =) det är kul att ha ett datum men då min mamma gick över tiden 2 veckor med mig och mina syskon och jag har hittils ärvt hennes graviditet helt så är jag ganska inställd på att jag också kommer gå över =)
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-08-21 14:47:01 följande:
    Jag är också 21 veckor idag med bf 7/1 idag sa en vän till mig att flickor brukar komma förtidigt och pojkar går över tiden om man generaliserar har ni hört något om det? Bara nyfiken vet juh att lillan kommer när hon är redo. Var hos sjukgymnasten idag och dessvärre får jag inte träna just nu för att liggamenten är inflammerade och irriterade och hon ser inte hur jag ens skall kunna försöka gå till baka till jobbet då hon tycker läkaren resonerade konstigt så vi får väl se vill juh helst inte bli sjukskriven redan nu och inte få jobba alls fram till förlossningen så skall höra med min chef om det finns något annat jag kan få göra istället än att ha mina patienter.
    Va roligt att du också har bf 7 januari! Det med könen vet jag inte riktigt, har inte så många jag kan jämföra.
    Mindre roligt att du har inflamerade ligament =( Jag tror jag har haft väldigt tur, har inte kännt av någonting av graviditeten, inget illamående, överdrivet trött eller annat.. håller tummarna att det håller i sig.
  • Natalie87

    Nu har vi också köpt vagn =D! Barnens Hus i konkurs = Brio Happy Classic, sittdel & hårdlift, babyskydd (bilbarnstol) och en bärdele för 7500! Skulle gått på ca 9800 ordinarie pris! Och det var tur att vi gick på första dagen av utförsäljningen för det var väldigt utplockat redan, men vi lyckades få precis det vi ville ha! Skrattande

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014