• k girl
    Äldre 6 May 09:10
    1314 visningar
    26 svar
    26
    1314

    Eksem

    Jag har en ettårig dotter och en treårig son. Sonen utvecklade eksem när han var knappt ett år gammal, då i form av stora röda torra fläckar (och sedan tidigare hade han även atopiskt eksem på kinderna vintertid). Det har satt sig i böjvecken nu vid tre års ålder.

    Lillasyster utvecklade samma typ av eksemfläckar när hon var ett par veckor gammal och det satte sig i böjvecken innan hon var ett halvår gammal. Jag tycker att hennes eksem känns så extrema! BVC säger bara åt oss att smörja med hydrokortison och mjukgörande. Nu är vi inne på jag-vet-inte-vilken-tub-i-ordningen hydrokortison och andra tuben locobase repair, som vi smörjer med flera gånger per dag. Så fort det glöms bort en dag blossar eksemet upp. I skrivandets läge har hon ett vätskande eksem i ena knävecket och ett stort svårläkt sår i vecket fram på foten. Ska det vara så här? Är det bara att gilla läget och fortsätta smörja med hydrokortison?
     

  • Svar på tråden Eksem
  • k girl
    Äldre 6 May 09:14
    #1

    Vi har också testat med "naturlig" ekologisk kräm, den reagerade hon på med kraftig allergisk reaktion och inflammation i huden.

  • k girl
    Äldre 6 May 09:20
    #3

    Jag pratade med VC senast idag. Fick ingen tid av mottagningssköterskan. "BVC har börjat med de här så de får fortsätta". Hon skulle sätta upp mig på telefontid imorgon. Eftersom bvc bara har mottagning på  tisdagar = minst en vecka innan någon kan titta på eksemen.

  • k girl
    Äldre 6 May 09:28
    #5

    Närmaste barnmottagning har remisskrav... kan man ringa ändå?

  • k girl
    Äldre 6 May 09:29
    #6

    Närmaste är lika med femton mil. Nästa ligger närmare trettio mil härifrån.

  • k girl
    Äldre 6 May 10:05
    #9

    Vi har misstänkt födoämnesallergi ganska länge, men får inget gehör för det hos BVC heller. Har till och med fått höra "testa laktosfritt" av dem.  

    Jag  ringde barnmottagningen och fick prata med en sköterska där som absolut tyckte att vi minst skulle ha fått en inbokad tid hos bvc imorgon och helst att en läkare skulle kika på det också. Har ens bvc-sköterskorna föreskrivningsrätt på starkare steroider? Hon skulle i alla fall ringa och prata med dem, men sade ju också att de har remisskrav om någon ska titta på det hos dem.

  • k girl
    Äldre 6 May 10:44
    #12

    Jo, fast hon ammas ju utan problem. Bröstmjölken är det mest laktosrika livsmedel som finns.

  • k girl
    Äldre 6 May 17:51
    #20

    Ok, så här blev det. Barnmottagningen ringde vår bvc-sköterska och vi fick tid där imorgon bitti. Samtidigt fick jag en läkartid på sjukstugan i grannkommunen en och en halv timme bort (en timmes körtid) på grund av att hon hade eksem som vätskade och blivit sår. 

    Sköterskan jag pratade med på barnmottagningen hade rådgjort med barnläkare, som tyckte att vi skulle utesluta allt mjölkprotein ur kosten i två veckor. Om det blir bättre av det ska vi fortsätta utesluta mjölk i ytterligare två veckor. Sen, antar jag, att vi skulle göra en provokation.

    Medan jag väntade på besked från barnmottagningen ringde de upp från sjukstugan i grannkommunen. Jag beskrev problemet och fick en läkartid samma eftermiddag. Läkaren funderade lite på blodprover för att kolla allergier men skrev slutligen ut Locoid och något annat jag ska badda på de vätskande eksemen.

    Jag tror inte att det är laktosintolerans, vi har alltså funderat på om det kan vara mjölkproteinet hon reagerar på. Jag åt mjölkreducerat (dock ej helt mjölkfritt) på barnläkares inrådan när hon var under ett halvår gammal. 

  • k girl
    Äldre 6 May 19:44
    #26

    Ja, som sagt, det fick jag ju höra av vår BVC-sköterska och inte av sköterskan på barn direkt... Information i tredje hand. Det var inte helt klart om man säger så. Tyvärr.

    Jag tycker att vi har anledning att misstänka allergi då hon haft en del symtom från magen. Jag och min syster var båda multiallergiker, syrran hade bara hudsymptom och var liten. Och jo, de är ju tyvärr idioter även på vårt bvc. :(

Svar på tråden Eksem