• Äldre 6 May 18:01
    1315 visningar
    26 svar
    26
    1315

    Eksem

    Ett så litet barn kan som sagt inte vara primärt laktosintolerant, då skulle de dö. Om det ändå skulle bli bättre med laktosfri kost så är det antingen mjölkproteinallergi eller celiaki, då båda dessa orsakar sekundär laktosintolerans, som ett symptom.

    Jag tycker det låter konstigt att ni ska provocera redan efter 4 veckor. 4 veckor ska man göra uppehåll för att alls kunna vara säker på att se en förbättring, det räcker inte med två. Sedan brukar man inte provocera förrän efter åtminstone ytterligare någon eller ett par månader! Det tar lång tid för hela kroppen och kroppens system att läka och återhämta sig, det går liksom inte bara på någon vecka... så att provocera efter bara 4 veckor kommer inte ge någon som helst fingervisning om allergi eller inte allergi!

  • Äldre 6 May 18:04
    #22

    Vi fick förresten locoid utskrivet till dotterns eksem bara förra veckan!

  • Äldre 6 May 18:39
    #25
    Dr Mupp skrev 2013-05-06 18:17:41 följande:
    BVC och VC är idioter. 

    Vi var där för några år sen. Vi smörjde och smörjde och smörjde. Kämpade för att få allergiprover men både BVC och VC sa att det inte kunde vara allergi. Tillsist fick jag nog och sa till läkaren på VC att jag tänker inte lämna rummet om du inte skriver en remiss till allergiläkaren på barn. Han skrev remiss. På barn togs sen prover. Självklart allergisk. Då mot ägg. Sen dess har allergierna bara blivit fler och fler. När det som triggat eksemt tagits bort har eksemet snabbt försvunnit med hjälp av Elocon (klass 3 kortison).

    Att dutta med hydorkotison och mjukgörare gör ingen skillnad på eksem. Det kan göra skillnad på torr hud, men på eksem behövs allergiutredning och starkare grejer.

    Laktosintolerans ger inte eksem, det ger endast symtom från magen.  
Svar på tråden Eksem