• Anonym (ts)

    nyttig billig frukost?

    Jag har börjat räkna kalorier för att få stopp på vikten men det är svårt att hitta bra frukost tycker jag. Vad ska man äta som man håller sig mätt på, som är lågt i kalorier och som inte kostar skjortan? Jag är ganska petig i maten och äter inte gröt tyvärr, jag har provat flera gånger för jag vet ju att det är en perfekt frukost men jag får kväljningar av detRynkar på näsan Mannagrynsgröt är gott men med socker och kanel kan jag inte tänka mig att det blir speciellt kalorisnålt... Kan inte äta kokt ägg heller (för ägg ska också vara bra har jag hört) , äggröra går bra men det känns också onyttigt... och vad är ett rimligt kaloriintag till frukost? Jag borde enligt en uträkning på internet äta strax under 1800 kcal för att hålla vikten och därmed ca 1300 kcal för att tappa vikt (per dag alltså!). Jag tycker det är jättesvårt att hitta mat som håller sig inom den begränsningen!

    Så frukost tips för en fattig, kräsen, stillasittande student skulle uppskattas Solig

  • Svar på tråden nyttig billig frukost?
  • Karinso

    Det finns ju mer eller mindre strikt LCHF. Jag åt den strikta i 4 månader, men anser mig inte längre överviktig (~167 cm till ~59 kg) så idag slinker det ner mer eller mindre onyttiga saker ibland, men har upptäckt att jag lätt hamnar i gamla beteendemönster, tyvärr

  • Anonym (gott och nyttigt)
    Anonym (suck) skrev 2013-05-09 15:30:57 följande:
    Som du ser, allt blir till glukos!
    Snälla du läs vad som står. Det blir inte enbart glukos.,
  • kvinna 34

    hemmagjord musli på det man har hemma havregryn , russin ev lite frukter som man torkat in  och nötter, om man har det .

  • Wilma45
    Anonym (gott och nyttigt) skrev 2013-05-09 08:15:05 följande:
    Nu var det inte fet mat som Ts var ute efter. Att börja dagen med 10 gram fett per 100 gram yoghurt stämmer inte överens med vad hon efterfrågade som jag uppfattar det.

    Men hon hade väl problem med vikten, eller hur?
    Då är yoghurten perfekt. Gärna med äggröra som omväxling och så lite bröd som möjligt! 
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Wilma45 skrev 2013-05-09 15:39:39 följande:

    Men hon hade väl problem med vikten, eller hur?
    Då är yoghurten perfekt. Gärna med äggröra som omväxling och så lite bröd som möjligt! 
    Ts äter 1300 kcal per dag. Det är poängen i tråden.
  • SpanskaFlugan
    prinsessanadia skrev 2013-05-09 14:59:32 följande:
    Surdegsbröd är ju inte "nyttigt". De innehåller ju typ 100 kalorier per skiva. Släng sedan på att du ska ha smör på samt ost (två skivor på varje macka), så är du uppe i närmare 450 kalorier. Ska man sedan äta fil och flingor samt äggröra och grönsaker så är man nog uppe i ca 700 kalorier. Då får hon ju i princip leva på salladsblad resten av dagen. 
    Nu var det dock ingen som sa att att hon skulle äta ALLT det där till frukost... Det var ett gäng olika förslag. 
  • prinsessanadia
    Anonym (suck) skrev 2013-05-09 15:25:18 följande:
    Är du helt hundra på det? Jag har faktiskt inte stött på en endaste LCHF-förespråkare som sagt att man det finns en massa saker som man aldrig får äta. Så det stämmer inte.

    Problemet med resonemanget "det är ok att äta godis när man vill gå ned i vikt, bara man äter lite!" är att YTTERST få överviktiga människor (som med största sannolikhet är gravt sockerberoende) klarar av det. Ställ fram en godisskål och säg "Här! ät en" till en överviktig person och se hur det slutar.
    Jag är inte helt hundra på någonting. Men det är det jag läst när jag läst om LCHF. Att man får inte äta ris, pasta, potatis, frukt och en hel del grönsaker, inget som det kan vara socker i så som bakverk, godis, osv. För mig låter det som ganska många saker man inte "får" äta. Är det inte det som är själva grejen med LCHF, att man ska utesluta allt socker?

    Jag vet inte om jag räknar mig som sockerberoende men innan jag började räkna kalorier åt jag godis och bakverk varje dag. Dock i måttliga mängder. Det jag gjort nu är att jag inte äter sånt varje dag, och när jag äter det så vräker jag inte i mig, och har heller aldrig gjort. Kan ju dock vara därför jag inte heller är direkt överviktig.  
  • Anonym (Smal till sommar)
    Anonym (suck) skrev 2013-05-09 15:18:27 följande:
    Oavsett om man äter fruktos, laktos, sackaros (socker), maltos eller någon annan kolhydrat så bryts alla ned till exakt samma sockerart i kroppen: glukos. Cellerna kan inte direkt "favorisera" glukos som kommer ifrån frukter.
    Jo, det är visst skillnad på olika sockerarter. De utlöser nämligen olika mängd insulin från bukspottskörteln.
    Ex. har det visat sig att fruktos är nästan dubbelt så fettbildande som sackaros. Så jo, det har visst betydelse.
Svar på tråden nyttig billig frukost?