• Anonym (ts)
    Äldre 9 May 07:58
    38041 visningar
    354 svar
    354
    38041

    nyttig billig frukost?

    Jag har börjat räkna kalorier för att få stopp på vikten men det är svårt att hitta bra frukost tycker jag. Vad ska man äta som man håller sig mätt på, som är lågt i kalorier och som inte kostar skjortan? Jag är ganska petig i maten och äter inte gröt tyvärr, jag har provat flera gånger för jag vet ju att det är en perfekt frukost men jag får kväljningar av detRynkar på näsan Mannagrynsgröt är gott men med socker och kanel kan jag inte tänka mig att det blir speciellt kalorisnålt... Kan inte äta kokt ägg heller (för ägg ska också vara bra har jag hört) , äggröra går bra men det känns också onyttigt... och vad är ett rimligt kaloriintag till frukost? Jag borde enligt en uträkning på internet äta strax under 1800 kcal för att hålla vikten och därmed ca 1300 kcal för att tappa vikt (per dag alltså!). Jag tycker det är jättesvårt att hitta mat som håller sig inom den begränsningen!

    Så frukost tips för en fattig, kräsen, stillasittande student skulle uppskattas Solig

  • Svar på tråden nyttig billig frukost?
  • Anonym (simpl­e)
    Äldre 10 May 18:43

    Varför inte göra det lätt och billigt = 2 rostade skivor bröd med ett lager bregott på. Lite juice till.

  • Äldre 10 May 18:51

    Simple: För att det innehåller typ 300 kalorier och man håller sig mätt i en kvart?

  • Anonym (Kamee­lia)
    Äldre 10 May 19:10

    Kaffe och mjölk

  • Äldre 10 May 19:15

    Om du gillar grönsaker kan du göra en god smörgås med en massa grönsaker på (grovt bröd så klart). Grönsaker som pålägg är billigt och fettsnålt.

  • Anonym (gott och nyttig­t)
    Äldre 10 May 19:19
    Jungblom skrev 2013-05-10 13:46:15 följande:
    Det där är inte riktigt sant, alla har råd att äta 500 gram frukt och grönsaker varje dag.

    Ex är morot (5 -7 kr per kg), broccoli (2 kg för 15 -20 kronor), Vitkål (7-9 kr per kg), Äpple ( 8 -25 kr kg), Bananer (17 -25 kr per kg) ect. Det finns massor med billiga grönsaker och frukter så att man inte kan äta frukt och grönsaker på ett halvkilo varje dag handlar med om kräsenhet och lathet än ekonomi.


    Ts har 2 barn också. Så även om man äter billiga frukter och grönsaker för i snitt 10 kronor/kilo (billigare är svårare) så blir det minst 400 kronor per månad. 400 kronor är mycket för många studenter.
  • Äldre 10 May 19:20
    Anonym (AS) skrev 2013-05-10 13:14:28 följande:

    Visa mig källa på att 1 dl pulver till 1 l vatten har samma fuktion som 1 dl pulver till 2 dl vatten.

    90% av alla proteinpulver blandas med max 3 dl vatten. Jag kan visa hur många källor som helst på detta eller så kan du ju googla alla tillverkare och försäljare, där INGEN rekommenderar 1 l vatten till 1 dl pulver. 

    Doseringsrekommendation: 30 g (1 dl) blandas med 2-3 dl vatten eller minimjölk i en shaker. Skaka tills allt pulver löst sig. Intag 1-3 portioner/dag mellan måltider. (detta står i princip på alla olika protienpulver)

    Men ser att du är samma person som i nästa inlägg ger tips på att använda sig utav sötningsmedel...... så ja, det är nog inte värt att ens ta striden med såna rikspuckon =)      
    Men doseringen är väl bara en fingervisning för hur man får en shake som är hyfsat lättdrucken och som de flesta orkar få i sig. Man vill inte ha en jättetjock shake och kanske inte för tunn heller, de flesta vill inte dricka en liter till frukost.
  • Anonym (Kamee­lia)
    Äldre 10 May 19:21
    Delia skrev 2013-05-10 18:51:34 följande:
    Simple: För att det innehåller typ 300 kalorier och man håller sig mätt i en kvart?

    simple kanske är en kille/man.

  • Äldre 10 May 19:23

    Egentligen kan man ju äta vad som helst till frukost, det är en smaksak och ofta kulturellt. I Sverige äts det ofta mackor, fil eller gröt. Men man kan givetvis äta en sallad till frukost också, t ex en fruktsallad med olika frukter och hackade valnötter och ett glas mjölk till det. Man får väl prova sig fram och se vad man blir mätt av/tycker är gott.

    Jag brukar ibland äta fil med rivet äpple och så kanel och lite socker på eller fil med knäckebröd. Båda är billiga varianter på frukost anser jag.

    Visst är frukt och grönt dyrt, men det är även en massa bröd och framför allt kött.

  • viljaM
    Äldre 10 May 20:04

    bananpannkakor med bär och en klick lättkvarg (1 mosad banan blandas med ett ägg och steks)

    fiberhavregrynsgröt med banan/kokos/blåbär och lättmjölk 

    blanda hälften minikeso med hälften lättkvarg, lite musli på det och banan

     
    nyttigt och väldigt gott! 

  • Äldre 10 May 20:50

    (Kameelia): Din poäng?

Svar på tråden nyttig billig frukost?