• Anonym (ts)

    nyttig billig frukost?

    Jag har börjat räkna kalorier för att få stopp på vikten men det är svårt att hitta bra frukost tycker jag. Vad ska man äta som man håller sig mätt på, som är lågt i kalorier och som inte kostar skjortan? Jag är ganska petig i maten och äter inte gröt tyvärr, jag har provat flera gånger för jag vet ju att det är en perfekt frukost men jag får kväljningar av detRynkar på näsan Mannagrynsgröt är gott men med socker och kanel kan jag inte tänka mig att det blir speciellt kalorisnålt... Kan inte äta kokt ägg heller (för ägg ska också vara bra har jag hört) , äggröra går bra men det känns också onyttigt... och vad är ett rimligt kaloriintag till frukost? Jag borde enligt en uträkning på internet äta strax under 1800 kcal för att hålla vikten och därmed ca 1300 kcal för att tappa vikt (per dag alltså!). Jag tycker det är jättesvårt att hitta mat som håller sig inom den begränsningen!

    Så frukost tips för en fattig, kräsen, stillasittande student skulle uppskattas Solig

  • Svar på tråden nyttig billig frukost?
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Wittra skrev 2013-05-09 13:20:14 följande:
    Håller med, lightprodukter innehåller ofta sötningsmedel vilket jag finner konstigare och inte bättre än vanliga sockret så att säga... 
    Tror inte någon har rekommenderat några lightprodukter alls i tråden. Lättprodukter däremot, men de är bara fettreducerade, det är inget tillsatt sötningsmedel i dem.
  • Karinso

    Tja, t.ex. gurka, tomat och grönsallad. Äter de första grönsaker utom majs. Läste nu att TS inte ville ha LCHF-tips. Det var tråkigt. LCHF har räddat mitt liv men det kanske inte funkar på alla, vad vet jag...

  • Pudel

    Själv har jag svårt att äta frukost överhuvudtaget. Det tog väldigt lång tid för mig att inse att det inte är själva morgonmålet som är svårt för mig, utan de typiska saker som människor äter på morgonen. 

    Om jag får äta mer vanlig mat på morgonen och inte äta yoghurt, fil, mackor mm så kan jag mycket väl äta. Har så svårt för alla mejeriprodukter utom mjölk. Gröt går dock bra för mig, det är varmt och mer likt vanlig mat. 

    Så mitt råd till dig är att äta annan mat om det är enklare för dig, häng inte upp dig på att det ska vara frukostmat.  

  • prinsessanadia

    Jag räknar också kalorier och är student. Äter lite olika frukost men i morse åt jag 120 gram turkisk youghurt, frysta jordgubbar (brukar vara billigt med just jordgubbar), en wasa sport knäcke med lite bregott samt kalkon. Detta gick på ca 300 kalorier och jag håller mig mätt till lunch. Om du mot förmodan inte skulle bli helt mätt så kan du ju lägga lite keso på mackan också och toppa med örtsalt. Mättar bra men ökar inte kalorimängden så mycket. 

    Annan frukost (om du inte äter kokt ägg) är två wasa sportknäcke utan smör med två stekta ägg. Väldigt mättande, billigt och kalorisnålt. (ca 290 kalorier)

    Annars brukar jag äta 100 gram turkisk youghurt, skiva en banan över, till det äter jag två finn crisp med lite smör och kalkon. (ca 360 kalorier) Vill du hålla nere på kalorierna ännu mer så skippa smöret så går den här frukosten på ca 310 kalorier. 

    Ett till tips: Två wasa sportknäcke, kalkon, mini keso, tomat eller annan grönsak och toppa med örtsalt. + ett stekt ägg. Ca 300 kalorier.

    Smootie på 100 gram turkisk youghurt (byt ut mot kvarg om du vill ha mindre kalorier, dock dyrare) en banan, ca 100 gram frysta jordgubbar och 1 dl mellanmjölk. Ca 320 kalorier 

  • Stephanie 682

    Jag hatade också gröt innan. Gjorde den alltid med vatten och hade sylt till. Kunde knappt svälja det då. Men så gav min bästa kompis mig ett jätte bra recept:) det är så värt att testa för det smakar helt fantastiskt och du håller dig på det:)
    1 dl havregryn
    2 dl lättmjölk
    2 msk krossade linfrön.
    Koka upp detta tills du får en fin jämn smet. Koka på mellanvärme.
    När det är färdigt lägger du i 2 msk solrosfrön och rör runt.
    Sen lägger du upp det i en skål och har på ett helt äpple som du ge skurit upp i bitar, kanel och 1 dl lättmjölk.
    Jag kan inte lova att du kommer gilla detta, men gröten blir så otroooligt mycket godare och solrosfröna och äpplebitarna ger det mer konsistens.
    Om du testar får du gärna skriva om du gillar det:)

    Annars till frukost när jag körde mindre carbs va det äggröra med skinka, avokado, tomater och turkisk yoghurt med salt och peppar och ibland såna grova små knäcke som innehåller ca 4 g carbs per skiva:)

  • gertie

    Att äta gröt är en vanesak, ägg också. Köp gyllenhammars fiberhavregryn, så mycket godare än vanligt havregryn. Gillar du inte kokt ägg så stek dem istället. 

    Viktigt att du får i dig protein till frukosten, ägg är perfekt proteinkälla.  

  • Anonym (LFRV)

    Bananer (alltså fler än än) eller ananas är ganska billigt och supernyttigt. Om du äter ett gäng bananer (lägg märke till plural) så kommer du att känna dig otroligt energifylld och redo att börja dagen! Vilken frukt som helst går bra, men banan är en klar favorit. Se bara till att de är mogna (gula med svarta prickar), annars är de svåra att smälta.

  • Anonym (Tips)

    Börja dagen med en promenad och ät inte en timme efteråt, en kopp kaffe går bra. Då kanske klockan har hunnit bli 10-11. Då kan du äta sallad med vinäger + två bananer och en burk kikärtor. Blir som en brunch!
    Plus att förbränningen är igång ordentligt iom din prommis. Lättare att ge andra råd än att genomföra dem själv bara :/.
    Sen omelette till lunch. Lovar att det kommer smaka fantastiskt efter brunchen!

Svar på tråden nyttig billig frukost?