• Webbredaktör Annelie

    Träningsutmaningen vecka 3 - häng med du också

    Träningsutmaning vecka för vecka fram till midsommar. Häng med du också - starkare, snyggare och gladare.

    Veckans utmaning: Kondition, 21 kilometer på en vecka, 9-16/5.
    Klarar du utmaningen på 7 dagar, peppar andra att göra det också - har du chans att vinna en bok om träning efter graviditeten skriven av Laila Bagge, ”Kom i form på 30 dagar.”
     
    Antar ni utmaningen?
     
    Utmaningen ska utföras på 7 dagar. Du väljer själv hur du vill lägga upp det.
     
    Utmaningen ska utföras på 7 dagar. Du väljer själv hur du vill lägga upp det efter egen förmåga och träningsvana. Du kan springa 2,1 mil en gång eller så tar du tre kilometer om dagen i ett svep eller uppdelat. Barnvagnspromenader, lätt jogg eller cykling är tre förslag. Du kan även omvandla lek med barnen eller dammsugning, men passa gärna på att njuta av det fina vädret och friska luften.
     
    Så utför du utmaningen
    Konditionsträning är jätteviktigt för att orka med vardagen. När du ger dig ut på en joggingtur eller en powerwalk, tänk på din hållning, sänk axlar och ha en lätt anspänning i magmusklerna. Lyft blicken, undvik gamnacken.
     
    Har du barnvagn med dig ut, tänk på hur du för vagnen framför dig. Ha vagnen nära kroppen, så att du får en upprättposition. Speciellt i uppförsbacke, så att du inte blir till en fällkniv där hakan leder.
     
    TIPS: När det gäller träning är känslan och psykologin viktig för resultatet. Så för att barnvagnspromenaden ska bli ett träningspass – BYT OM. Ha träningskläder och ordentliga skor. Du kommer att gå snabbare och känslan efter passet kommer vara triggande för fortsättningen.
     
    Lycka till!
     
    * Nyförlöst - tänk på det här!
    Har du nyligen fött barn ska du vara mycket försiktig med träningen. Löpningen får du lägga på hyllan i ungefär sex månader innan kroppen är redo för den belastningen, annars är risken stor för framfall. I början är det bättre att fokusera på barnvagnspromenader. Är du osäker så rådfråga din barnmorska.



  • Svar på tråden Träningsutmaningen vecka 3 - häng med du också
  • Lilla K

    Ja roligt med kondition!! Heja gänget nu kör vi!! Någon som har något bra tips på en app eller liknande som man kan mäta distans med?? Tänk att ha klarat över 2 mil när veckan är slut!! Helt fantastiskt ju! 

    Veckans träning:

    40 benböj per dag
    4x 45 sekunder knälyft
    3 km jogging/promenad           

  • A L T A

    Jag hänger också på. Kul med konditionsövning och så köra vidare med de styrkeövningar vi fått.

    Ny utmaning, nu kör vi!!!

  • Snölyktan

    Kul och utmanande! Har blivit mycket stillasittande på senaste. Har inte koll på några sträckor och saknar app/stegmätare.

    Borde man inte kunna ta en timmes promenad om dagen? För om man räknar lågt, med 5 km/h så blir det ändå 35 km till slut.. ?

  • Lilla K
    Snölyktan skrev 2013-05-09 11:59:17 följande:
    Kul och utmanande! Har blivit mycket stillasittande på senaste. Har inte koll på några sträckor och saknar app/stegmätare.

    Borde man inte kunna ta en timmes promenad om dagen? För om man räknar lågt, med 5 km/h så blir det ändå 35 km till slut.. ?

    Jag googlade lite Oskyldig  Fick fram att en timmes rask promenad i ett tempo där man fortfarande kan prata utan att det är alltför svårt tar en ca 6 km. Så du kan nog räkna en timmes promenad om dagen. Jag funderar också på att göra det istället för att leta upp en bra app.
  • A L T A

    Jag använder mig av runkeeper, en jättebra app.

    Har precis avverkat 6 km i rask promenad.

  • Wibban79

    Yes, detta älskar jag!!! Löpning är min passion så för att detta ska bli en utmaning gör jag som några av er andra, benböj och knälyft varje dag :) Dessutom är jag oerhört noga med mina magövningar som jag fått tips om av naprapaten för att hålla bålen stark.

    Nu kör vi!!! Heja heja!!!

Svar på tråden Träningsutmaningen vecka 3 - häng med du också