• Äldre 12 May 20:42
    28094 visningar
    341 svar
    341
    28094

    Januarimammor 2014

    Tänkte att vi som har plussat nyligen och har beräknad BF i Januari 2014 kunde samlas här och dela erfarenhet..
    Fick nyligen reda på att jag plussat för första gången i mitt livSkrattande äntligen!
    Mycket tankar och känslor....dela gärna med er...
    När har ni BF? (själv har jag inte varit på MVC än, utan bara räknat ut via gravkalendern) 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-12 20:43
    Har ni några gravsymptom än glömde jag fråga...

  • Svar på tråden Januarimammor 2014
  • Äldre 14 May 16:55
    #1

    Hej!

    Plussade förra måndagen, är nu 5+2 om jag fattat detta rätt. Jätteglad men också tidvis väldigt orolig.. Första graviditeten så väldigt mycket känslor!

    BF enligt internet skiljer ganska mycket så någonstans mellan 11 och 18 januari men jag ska på inskrivning på MVC imorgon så får vi se vad barnmorskan säger. Känns ganska tidigt men de hade väldigt ont om tider och hade fått ett återbud.

    Ännu känns graviditeten ganska lugn, känner inte så mycket, ont i brösten från och till, lite illamående från och till, mer eller mindre trött och seg men annars inte mycket alls. Skönt men samtidigt lite jobbigt eftersom det ibland känns som man inbillar sig allt eller att jag kanske fått missfall. 

    Berätta mer om hur ni mår, om ni är oroliga, BF mm mm.

    //Malin 

  • Äldre 14 May 19:21
    #2

    Hej!
    Jag plussade i söndags!! Skrattande Vi har försökt ganska länge och nu tog vi en paus med ägglossningstester etc, så jag kunde knappt tro att det va sant när det dök upp ett tydligt streck bredvid det andra!! Var tvungen att ta två tester till dagen efter, då tog jag även ett digitalt och då kunde jag verkligen tro på det Glad

       Jag har väldigt oregelbunden mens så när det hade gått ca 45 dagar efter senaste mensen så tog jag ett test bara för att kolla..jag har därför inte jättebra koll på när jag har BF, men det bör vara runt den 20/1 -14.

    Jag har inte fått kontakt med MVC än pga jobb och deras dåliga telefontider, men hoppas på att få komma relativt snart då jag har mängder med frågor! Flört

    Än så länge känns det ganska lugnt, jag har ömma och spända bröst och ibland lite molvärk i magen. Ibland mår jag lite "tjuvtjockt", men inte så att jag måste spy, och är något tröttare än vad jag brukar.

    Jag är också orolig för vad man ska känna och inte känna, hade på ett vis varit skönare med riktigt tydliga symtom så man slapp fundera så mkt på om man fått missfall etc.

    Jag är också nyfiken på hur andra som nyligen plussat tänker och känner.

    Med vänlig hälsning 

         
      

  • Äldre 14 May 20:39
    #3

    jag hoppar in här också om jag fårFoten i munnen   plussade igår, men gjorde ett test redan i lördags som visade ett svagt +
     så om det håller i sig så blir min son storebror i januari runt den 20. Sonen är 2 år i augusti så han blir ca 2½ när den kommer.
     känner bara av lite ömma bröst och molvärk annars är det rätt lugnt, jo förrestän jag sover som en stock hahaTungan ute
    ska ringa barnmorskan nästa vecka, känner för att ta ett test till så jag verkligen får det bekräftat  

  • Äldre 14 May 20:57
    #4

    Hej!!
    Jag plussade imorse och har enligt FL BF 9/1 men enligt min APP så är BF 12/1 så vi får väl se. Vi hade egentligen tänkt vänta till nästa månad för att slippa en ev. december bebis, men nu blev det visst tidigare än beräknat. Jag klagar dock inte.
    Detta är min fjärde graviditet, men det blir tredej barnet eftersom jag hade ett missfall i höstas. Syskonen är födda 08 och 11.
    Än så länge mår jag bra. Bara ont i brösten. Men bara för att jag vet om det nu så känner jag efter lite extra och då mår jag nog lite illa och så är jag nog lite trött och har nog lite molvärk  ;)

  • Äldre 14 May 23:48
    #5

    Åh vad härligt med lite januarimammor! Kul! Är det erat första barn? Det är min första graviditet. Enligt uträkningar har jag BF de 20/1 Man kan inte fatta att det är sant.. Slutade med ppiller i februari, och nu äntligen:) Man oroar sig för mycket..många tankar på allt, jag googlar dygnet runt på massa frågor.. Man känner sig så hemlig också, har inte berättat för någon än min blivande man såklart :) Vill vänta..hur ska ni göra? Jag tycker det är svårt det här med att räkna veckor? Står att jag är i v 5, men enligt min uträkning är det 4 veckor sedan senaste mens, och 2 v sen ägglossning! Blir förvirrad :) Ska ringa BM i morgon! Mår lite (magkatarr illa) och har huvudvärk, annars inget så..jo känner mig ganska svullen och är kissnödig ofta. Knäpper händerna för oss alla att allt ska gå bra! Vi får hålla kontakten här!

  • Äldre 15 May 06:15
    #6

    Hej på er!
    Plussade i fredags Bf 20 januari med vårt 3:e barn, har en flicka på 4½ och en pojke på 3 sen tidigare.
    Har inte kontaktat mvc ännu och kommer nog att vänta med det ett tag till, brukar ändå inte få komma förrän nångång kring v 11-13 ungefär (om man nu inte vill ha ett sånt där hälsosamtal tidigt, men det känns lite överflödigt nu tredje gången).

    Har mått väldigt bra dom tidigare graviditeterna förutom fogarna som börjat spöka väldigt tidigt (trångt bäcken, kanske beror det på det?) och lite illamående då jag vändade pojken, så hoppas få en lika lätt graviditet nu igen. Har mått lite småilla i helgen men igår och än så länge idag har det känts bra

  • Äldre 15 May 08:43
    #7

    Det är min första graviditet, så har massor av frågor och funderingar i huvudet Flört Vi hade tänkt att berätta ungefär i v. 12, har hört att risken för missfall minskar efter det. När har ni tänkt att berätta? 

    Har en liten fundering som ni kanske kan hjälpa mig med, ska man ta gravtest igen innan man går till MVC? Eller väntar man snällt på ultraljud?

  • Äldre 15 May 10:28
    #8

    Om du är osäker på graviditeten så kan du ju ta ett till test. Men annars gällande livstecken från bebisen så är det ju att vänta på UL som gäller, eller att vänta på sparkar runt vecka 15-20. Så det är lååång tid tycker jag. Med min förra övertalade jag BM att lyssna efter hjärtslag i vecka 12, men det är osäkert om man kan höra då så hon ville egentligen göra det. Som tur var hörde vi lilla hjärtat då :)

    Det är som sagt mitt tredje barn.

  • Äldre 15 May 11:05
    #9

    Jag är egentligen inte så osäker i nuläget, känns ju att det är nått pågång i kroppen om man säger så. Men då struntar jag i det, blir säkert bara nojig över att gå och testa hela tiden med! Flört Måste varit härligt att höra hjärtljuden redan då! Glad

  • Äldre 15 May 19:08
    #10
    FrökenBlå skrev 2013-05-15 08:43:28 följande:
    Det är min första graviditet, så har massor av frågor och funderingar i huvudet Flört Vi hade tänkt att berätta ungefär i v. 12, har hört att risken för missfall minskar efter det. När har ni tänkt att berätta? 

    Har en liten fundering som ni kanske kan hjälpa mig med, ska man ta gravtest igen innan man går till MVC? Eller väntar man snällt på ultraljud?
    Jag har gjort 9 st graviditetstest sen i fredags...Flört kanske lite väääl överflödigt! Men vad gör man inte när man inte kan tro sina ögon..... Får man göra ett tidigt ultraljud runt v 10 nån gång eller hur funkar det?
    Är det nån förresten som bor i Sthlm? 
Svar på tråden Januarimammor 2014