Forum Utredning - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ivf, ingen återföring?

  Fre 17 maj 2013 17:46 Läst 3950 gånger Totalt 5 svar
  Fre 17 maj 2013 17:46

  Jag hoppas hitta andra i samma sits som oss eller som kan komma med råd. Min man och jag ( 30 samt 33) har försökt skaffa barn i drygt 4 år utan någon resultat. Har aldrig blivit gravid och efter diverse utredningar hittade man inga fel alls på nån av oss. Jag hade ytterst lite avvikelse på min sköldkörtel, men det påverkade aldrig ÄL. Har behandlats med Levaxin ett par år och den ligger bra i värde. Nu till vårt dilemma: vi har gjort 2 IVF behandlingar. 1:a hände följande. Vi gjorde långa protokollet vilket gav 35 (!) ägg o jag var nästan överstimulerad. Av dessa blev endast 6 befruktade. Pga överstimuleringsrisken vågade läkaren inte årerföra något ägg, det sista överlevde t om Dag 3. På 2:a Ivf försöket kördes korta protokollet med låg medicinering, totalt blev det 14 ägg varav 9 var mogna och 4 st befruktades via microinjektion. Tyvärr utvecklades inga sv äggen vidare och därmed ingen återföring IGEN! Läkarna vet nu inte hur de ska gå vidare o man hittar inga fel! De vet inte ens om det är lönt att vi gör fler IVF Har någon annan råkat ut för samma? Hur gick ni vidare?

 • Fre 17 maj 2013 23:56 #1

  Det låter konstigt att läkarna inte vet hur de ska gå vidare. Nu vet man ju mer hur du reagerar på preparaten. När jag fick många ägg men inget tog sig fick jag byta preparat, från det som gav många ägg (Puregon) o blev överstimulerad, till ett som istället ger färre ägg men bättre äggkvalitet (menopur) o då blev jag gravid (båda inom korta metoden) Det låter ju som något för dig?

 • Lör 18 maj 2013 08:14 #2

  Så i ditt fall fick ni bättre kvalité vid medicinbyte? Vi fick istället byta till kort protokoll och med betydligt lägre dos av puregon. Nu säger läkaren att det kan bero antingen på att cellerna i mina ägg eller cellerna i min mans spermier är "sämre" o han vågade inte vara positiv eller negativ i vårt läge. Det kändes som ett slag i ansiktet! Vi är fullt friska o bör därför rent logiskt kunna få barn. Nu funderar vi på om man ska byta klinik då vi har haft olika läkare vid varje behandling och man får inga vettiga besked. Någon annan som råkat ut för dålig celldelning?

 • Lör 18 maj 2013 08:15 #3

  Alynda, får jag fråga vilken klinik ni gick till?

 • Mån 20 maj 2013 11:04 #4

  Ja, vi gick till IVF Sverige vid S:t Görans sjukhus i Stockholm(betalade själva). Men att Puregon resp Menopur har dessa effekter (många ägg resp färre men bättre kvalitet), är vedertaget vad jag förstår. Flera här inne på FL har dessutom fått kombinera dessa två under samma kur (blir två sprutor d ist f en då).

  Googla lite och skriv gärna ut medicinska artiklar som du hittar i ämnet som du kan ta med dig till din klinik.Jag är ju inte läkare så jag säger inte att detta är det enda rätta, men du borde kunna diskutera byte av preparat med läkare. Vissa kliniker har väldigt fasta protokoll verkar det som, men vården ska anpassas till individens förutsättningar, och detta att olika preparat har olika effekt är väl belagt. Hoppas du får gehör!  

 • Ons 15 maj 12:13 #5

  Hur har det gått?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll