• alynda

    Ivf, ingen återföring?

    Det låter konstigt att läkarna inte vet hur de ska gå vidare. Nu vet man ju mer hur du reagerar på preparaten. När jag fick många ägg men inget tog sig fick jag byta preparat, från det som gav många ägg (Puregon) o blev överstimulerad, till ett som istället ger färre ägg men bättre äggkvalitet (menopur) o då blev jag gravid (båda inom korta metoden) Det låter ju som något för dig?

  • alynda

    Ja, vi gick till IVF Sverige vid S:t Görans sjukhus i Stockholm(betalade själva). Men att Puregon resp Menopur har dessa effekter (många ägg resp färre men bättre kvalitet), är vedertaget vad jag förstår. Flera här inne på FL har dessutom fått kombinera dessa två under samma kur (blir två sprutor d ist f en då).

    Googla lite och skriv gärna ut medicinska artiklar som du hittar i ämnet som du kan ta med dig till din klinik.Jag är ju inte läkare så jag säger inte att detta är det enda rätta, men du borde kunna diskutera byte av preparat med läkare. Vissa kliniker har väldigt fasta protokoll verkar det som, men vården ska anpassas till individens förutsättningar, och detta att olika preparat har olika effekt är väl belagt. Hoppas du får gehör!  

Svar på tråden Ivf, ingen återföring?