• Äldre 20 May 11:19
    200609 visningar
    2371 svar
    2371
    200609

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Tråkigt men jag är inte förvånad. Poliser kommer undan med allt och det vet de ju själva om, därför kan de bete sig hur de vill. Trots de enorma ökningarna av resurser så sätter de inte dit flera eller löser fler brott för det, trots att det ofta heter "Vi har brist på resurser" . 
    Det är klart de utnyttjar sin makt, de är också människor som det heter(även om andra som missköter sig på jobbet får sparken om de gör fel). 

    Tillockmed GW tycker ju polisen i Sverige är pinsamt dåliga..  

     

  • Äldre 20 May 11:37
    #13
    LittleDarling skrev 2013-05-20 11:26:39 följande:
    Nej polisen var där i tjänst och de arbetar efter lagar som måste följas vilket inte gjordes. Det är fel att använda våld, släppa hundar och  säga rasistiska glåpord mot oskyldiga människor som barn och kvinnor. Det känns helt sjukt att detta har hänt i Sverige år 2013.
    Såhär är det, man kan inte klandra civilpersoner för polisens agerande. Det säger sig självt! 
    Att folk är jobbiga inom deras yrke är självklart, men det är ju något de själva valt. De kan inte gnälla när de själva aktivt valt att arbeta med påtända, höga, aggressiva, fulla osv osv. Det är deras jobb att ta hand om dem och de är betalda av staten för det dessutom. 

    Det är somatt jag, som jobbar som djurvårdare, skulle börja gnälla på djuren jag arbetar med dagligen. "De är så jobbiga de bajsar ju hela tiden!! Och bits! Dumma djur, de är synd om mig som får jobba med det här!" och så ska jag börja slå djuren för det, eller? 
    Eller när jag jobbade inom vården på demensboende, får jag slå tillbaka när de dementa börjar skrika och vifta omkring sig föratt de inte vill ta på sig kläderna eller gå på toa? Är det ok om jag ger dem en snyting bara föratt jag tycker de är jobbiga?

    Som dr cox i scrubs säger, "It would be a wonderful job being a doctor, if it weren't for all those sick people!"  
  • Äldre 20 May 13:30
    LittleDarling skrev 2013-05-20 11:32:50 följande:
    Ja nu visar sig de verkliga bristerna inom detta samhällsorgan. Riktigt skrämmande. Och det värsta är att jag tror att detta polisvåldet bara kommer att öka. Sverige är som bekant "lilla Amerika".
    Ja. Jag har själv flera bekanta som råkat illa ut från polisen. Riktigt fula är de. De misshandlar människor föratt de är missbrukare tex(jag känner till flera fall). Förut för att föratt höja sin statistik så tog de samma kända missbrukare som de tidigare tagit och lät dem åka in och ge drogtest pga att de vet om att de är höga jämt. Ett beteende som inte löser nån missbrukarproblematik men det ser fint ut i deras statistik. 

    När poliser gör tjänstefel så får de göra utredningarna själva och då läggs fallen ofta ner. De vittnar för varandra tex när de misshandlat någon och då går de fria efter det; de håller varandra om ryggen.
    De drar ut på utredningar och jag har hört flera fall där polisen klantat bort bevis så våldtäktsmän mm gått fria. Jag försökte söka efter artikeln på metro men när jag söker på polis så får jag så mycket träffar(främst där poliser begått tjänstefel, tex sexuella ofredningar mm) så jag hittar inte artikeln nu(skrämmande eg) men det handlar iaf om en våldtäkt där det funnits bevis i form utav sperma - som polisen skulle hämtat hos sjukhuset men det gjorde de inte så de förstördes. Hur sjukt är inte det? 

    När de sätter dit folk för narkotikamissbruk och det handlar om cannabis så tar de hela plantan, inkl jord och allting och väger och sen säger de "han hade fem kilo cannabis i lägenheten" fastän det handlar om nån liten planta och då får personen plötsligt 10 års fängelse istället för den mängden cannabis som faktiskt kan produceras utav en planta. Är det rättvist liksom? Men nää, det är ju knarkare det handlar om.. De har ju inte lika samma rättigheter som normala svenssons. Som om det vore nån lägre stående varelse det handlar om föratt man tagit droger.. 

    Här är några exempel tex på polisens agerande.. De här killarna åkte runt i en stor van och plockade upp narkomaner och alkisar och sedan åkte de ut i skogen och misshandlade dem brutalt. "Björnligan" eller liknande kallades dem. Och när de blev åtalade, tror ni de fick sparken? Svar nej. De fick jobba kvar, bara att de flyttade avdelning(vissa till samma arbetsplats).. På det så har en av snutarna fått 15 000 i skadestånd för att han blivit "kränkt" av någon dokumentär. Det säger väl en hel del om hur sjukt Sveriges polisarbete är?? Det behövs en ändring, nu med detsamma. 
    Minns för några år sedan då polisen gjorde husrannsakan hos en kille som hade en samling konstglas i hemmet. De blev beslagtagna för att de var "för dyra"(trots att de hade kvitton på dem) så polisen ansåg att det var stöldgods. Dessa skickades sedan till en firma där poliserna fick köpa svindyra konstglas till löjligt billigt pris. Bra polisarbete, eller?  
    Och för inte länge sedan så ville polisen tala med en självmordsbenägen kille. Två poliser går fram och han skriker "Om ni skjuter mina hundar så tar jag livet av mig!". Vad tror du polisen gör? Hunden gjorde utfall, och polisen skjuter hunden. Med väldigt många skott av någon anledning - med så många skott som avfyrades undrar man hur snuten tänker, kan du inte döda en hund med få skott och sikta tillräckligt bra såatt hunden avlivas direkt ska han väl inte sikta och skjuta när ägaren är några meter intill hunden!? Dessutom var hunden kopplad och = inte farlig för honom. Idioti! 
    Och ni kommer väl ihåg rånet inne i stan; polisen sköt mot rånarna och träffade ett gym istället så någon hade lika gärna kunnat dö. Men de får ju nästan aldrig något straff eller påflöljder så jag undrar om han ens fick nåt straff för det..

    Nej jag har iaf 0 tilltro till svensk polis. De kan inte använda sina vapen, inte sikta, inte får några påföljder när de klantar sig, de gör tjänstefel, är otrevliga, löser inga brott, springer runt och jagar folk som använder droger när det finns riktiga brott att lösa. De är inkompetenta. Två av mina vänner har haft husrannsakan hos sig då det funnits både illegala vapen och droger i hemmet som polisen stått och kollat på(drogerna då) utan att ens inse att det är en kabbe heroin de håller i och slängt iväg den istället. Hur dum får man bli, kan man fråga sig?
     
  • Äldre 20 May 13:42
    MrsPenn skrev 2013-05-20 13:35:30 följande:
    MEN SLUTA UMGÅS MED FOLK SOM HAR HEROIN I SITT HEM!!!

    Varför försvarar du de här nötterna?
    Förstår du inte att det bara handlar om folk som har ett enda mål - att totalt destruera vår infrastruktur?
    Är man mindre värd och saknar rättigheter om man tagit heroin? Du vet att de också är människor? 

    Som jag skrev förut; De har valt det här yrket själva. Tycker de att det är jobbigt kan de sluta jobba som poliser. 
    Det är som att jag skulle börja misshandla gamlingarna på ållderdomshemmet jag jobbade på bara föratt de blev arga när vi skulle torka dem i rumpan. Det är bara att suck it upp eller byta arbete. De har inte rätt att bete sig så mot civila. 
  • Äldre 20 May 13:44

    Jag tycker det är skrämmande att polisen har sån makt och svenskarna har tilltro till dem trots att de inte förtjänar den respekten då de uppenbarligen är dåliga på sitt yrke. Att de öht kommer undan med tjänstefel är oerhört skrämmande. 
     

  • Äldre 20 May 13:50

    sv.wikipedia.org/wiki/Baseballigan 
    Hittade länken. Åh vad fina de är i Sverige, kling&klang. Duktiga starka killar som slåss för det som är rätt. Inte direkt kanske..
     

  • Äldre 20 May 13:51
    Maria 434 skrev 2013-05-20 13:49:55 följande:
    Och det är ännu mer skrämmande att det finns folk som faktiskt tror på det du skriver
    Som sagt; sv.wikipedia.org/wiki/Baseballigan 

    Vad skulle jag ha ljugit om, menar du? Det är ju bara att googla. Vad är det som gör att du tror att sveriges polis är så fin och duktig? Att de har uniform?

     
  • Äldre 20 May 13:55
    Maria 434 skrev 2013-05-20 13:55:17 följande:

    Det är 2013 nu, det där var på 80-talet.......
    Och fortfarande är polisen lika inkompetent, trots att de har mer resurser idag. 
     
  • Äldre 20 May 13:57
    Maria 434 skrev 2013-05-20 13:55:17 följande:

    Det är 2013 nu, det där var på 80-talet.......
    Tycker inte du själv det är något fel när en narkotikapolis inte känner igen heroin när de ser det? 
    Det tycker jag är ganska pinsamt.
     
  • Äldre 20 May 13:57
    Maria 434 skrev 2013-05-20 13:56:34 följande:

    Det är ju du som kommer med anklagelser, då borde ju du rimligen ha bevis för dina påståenden också
    Alltså om man bedömer polisens övriga insatser kan man ju ana att de gör fel i detta fall också. Sen är det ju bra om de inte gjort det men ja.. 
     
  • Äldre 20 May 14:02
    Maria 434 skrev 2013-05-20 13:59:38 följande:

    Konstigt att du vet så mycket om polisens inkompetens, träffat dom mycket eller?

    Jag var lite stökig som yngre men jag hade aldrig någon dålig upplevelse med polisen, men det kanske berodde på att jag behandlade dom med respekt. 
    Umgås man med kriminella så blir det ju så, ja. Sen är jag allmänt intresserad av kriminologi så jag läser ju mycket om dem. 
    Kolla på USA; de som letar narkotika där tex är f.d kriminella som den amerikanska polisen tar hjälp av(för vem vet mer om narkotika än en fd narkoman, det säger väl sig självt)?; i sverige så ser polisen tillnyktrade narkomaner som "knarkare" och de förföljer även nyktra narkomaner som får tex subutex eller metadon eftersom de antar att de säljer den vidare. Det är ganska dumt system.
     
  • Äldre 20 May 14:08
    MrsPenn skrev 2013-05-20 14:03:12 följande:
    Att du ens BRYR DIG OM en sådan detalj, är det enda pinsamma i storyn.
    Vadå "detalj"? Att en person som är betald med skattepengar för att leta droger inte känner igen den tyngsta drogen som existerar när de har den framför snoken så undrar man väl om något är fel på dem? Det är som att jag inte skulle känna igen en hund och jag är djurvårdare 
     
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby