• Äldre 24 May 11:19
    200201 visningar
    2371 svar
    2371
    200201

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Enter Sandman skrev 2013-05-21 22:34:37 följande:
    Är det ingen som begriper att det här är en motreaktion på en urusel integrationspolitik.

    Vi sätter våra invandrare i enklaver med nästan bara andra invandrare och inga svenskar, i undermåliga lägenheter, sätter en nyckel i handen på dom och ett busskort i den andra handen sen går vi därifrån. Ingen berättar hur vi gör här i Sverige, hur vi beter oss mot varandra i t ex tvättstugan, hur man använder det där busskortet, och en miljon andra saker, som man skiter i att berätta. Sen får dom leva där i status que och klara sig bäst dom vill.
    "Vi" sätter ingen som helst på någon som helst plats.

    Det är fri etableringsrätt och utlänningarna väljer själva att bosätta sig med andra utlänningar. Det står dem fritt att flytta till garanterat jobb och boende i Strömsund (jodå, kommunen försökte ragga nya innevånare bland Sveriges ghetton) men de väljer Husby istället.

    Mot din teori om någon slags generell orättvisa som orsak talar dessutom det faktum att 100.000-tals andra utsatta (till och med i samma förort) INTE kastar sten på polis och brandkår och INTE eldar upp skolor och bibliotek.
  • Äldre 28 May 00:35
    annabell skrev 2013-05-27 18:50:55 följande:
    det har ju skett i bland annat Älvsjö och andra förorter i Stockholm som inte är direkt kända för sina höga invandring, så förstår inte grejen med att svenskfödda ungdomar med sitt ursprung från Sverige ska intergrera sig i "sitt nya värdland". tror även att de kan svenska, och kaos i sitt hemland är ju just det dessa personer skapar vilket du tydligen förespråkar.

    Det fionsn ett ghetto i Älvsjö med, alldeles vid centrum där det hände. Om folk därifrån var med elle rine får vara osagt, men det var i alla fall inga svenska ungdomar från Älvsjös trevliga villaområden som brännde ner biblioteket och polistationen där och krossade rutorna på Coop.

    De gripna i Älvsjö är bland annat från Linköping,  Det är mer eller mindre professionella yrkeshuliganer som reser runt och terroriserar - ibland ihop med unga kriminella från området.  
  • Äldre 28 May 00:36
    Flash Gordon skrev 2013-05-28 00:35:30 följande:

    Det fionsn ett ghetto i Älvsjö med, alldeles vid centrum där det hände. Om folk därifrån var med elle rine får vara osagt, men det var i alla fall inga svenska ungdomar från Älvsjös trevliga villaområden som brännde ner biblioteket och polistationen där och krossade rutorna på Coop.

    De gripna i Älvsjö är bland annat från Linköping,  Det är mer eller mindre professionella yrkeshuliganer som reser runt och terroriserar - ibland ihop med unga kriminella från området.  

    ... bla från Linköping, Södertälje och Danmark!
  • Äldre 28 May 00:49
    annabell skrev 2013-05-27 14:44:35 följande:
    tycker inte själva kravellerna är särskilt skrämmande utan mer "upploppet" på internet där främlingsfientliga driver fram och rasistiska kommenterar syns överallt. tror det gör mest skada i slutändan. som facebooksidan "vi stödjer 
    polisen i husby - .." som vart väldigt uppmärksammad i media. Kräks

    folk som är lite insatta vet ju att det även bor folk med svenskt ursprung i kommuner som husby och att även de är med i upploppen. och då gäller det inte vänsterextremister. även många som är svenskfödda. blir ju inte en särskilt lång resa för dessa om de ska "åka hem till sitt land". Obestämd
     

    Tror man att Husby är en kommun så vet jag inte om man ska prata om "insatt".

    I Husby bor det 12200 personer.

    AV dessa är 7400 födda utomlands och 3000 har bägge sina föräldrar födda utomlands.

    Återstår 1800 personer.

    Numer anges inte hur många som har en utländsk förälder men en gissning säger att majoritetena v återstående har en sådan.

    Återstår i så fall några hundra personer som har "svenskt ursprung" i Husby. Gissningsvis många äldre som bor kvar sedan innan och socfall som komunen placerat ut. Tveksamt om de är med i upploppen dock.  

         
  • Äldre 28 May 12:19

    I Danmark är socialdemokraterna av ett annat virke:

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/vill-straffa-inaktiva-foraldrar

    "Invandrarföräldrar i Danmark bör kunna straffas ekonomiskt om de inte bryr sig om sina söners uppfostran. Det är innebörden av nya signaler från social- och integrationsministern, socialdemokraten Karen Hækkerup.

    [...]

    Med tydlig adress till danska  invandrarföräldrar säger Hækkerup till tidningens Berlingske Tidende att  hon vill aktivera föräldrar som sitter bakom "nedrullade gardiner" med  "tända paraboler".

    [...]

    –  Vi har redan etniska proletariat på sina håll. Det handlar inte bara om  att de är fattiga, det handlar om att det är en grupp människor som  inte delar samma normer eller har samma möjligheter som vi andra."


    Danska SOCIALdemokraterna, alltså. Inte SVERIGEdemokraterna.

  • Äldre 28 May 14:36
    Lilje skrev 2013-05-28 14:04:12 följande:
    Hittade äntligen.  En pdf på 274 sidor är tyvärr inget jag hinner läsa på lunchen, men sammanfatta gärna med relevanta avsnitt hur ingen i förorten kan hitta sig ett jobb eller få en utbildning om dom försöker.  Finns det okände regler som hindrar 1 eller 2 generations invandrare från att fullföra skolan, söka studiemedel och studera vidare om dom vill?  Finns det lärare som nekar invandrarungdom tillträde till klassrummet, eller slutbetyg, så länge dom uppför sig och gör sina läxor?  Måste man vara etnisk svensk om man ska starta eget företag och skapa egna jobb?

    Relevant utbildning och vårdat språk öppnar många dörrar oavsett vad man heter.  Och jobben finns, även om det inte är lika många just nu.  Som du själv la upp finns det många tusen lediga jobb just nu, även fler som inte ligger öppet i statistiken.  Inget som hindrar någon som verkligen vill, att flytta dit jobbet är eller ta den utbildning som krävs för att lättare få en anställning. 

    En snabb koll ger att det finns ingen sammanfatting och egentligen heller inga exakta resultat att påvisa. Det är mer av en diskussionsrapport och ett filosoferande. I stort sett kan man nog sammanfatta hela rapporten med följande stycke, taget ur den:

    "I följande avsnitt behandlas några teoribildningar som kan ge ledtrådar till varför vissa tonårspojkar och yngre män går över till stenkastning men inte andra. Samtliga teorier inkluderar relationsbaserade känsloupplevelser knutna till skam och erkännande."

    Föga förvånande är det alltså samhällets fel (och då med tyngdpunkt på den vite, medelålders mannen, förstås). Hade bara inte vi (vita, medelålder män) talat så illa om deras älskade Rosengård så hade inte de behövt kompensera den skam som uppstår genom att kasta sten på brandkåren.

    "Relationsbaserade känsloupplevelser", var det visst ... 
  • Äldre 28 May 17:53
    annabell skrev 2013-05-28 17:27:58 följande:
    lika lite som det bara var invandrare som var där och ställde till det alltså..
    Det finns säkert någon svensk elit-kravallare med där också, ja. Alla identiteter är inte ute än. Ett antal är dock bekräftat utlänningar.

    Däremot är du helt galet ute när du antydde att det var svenskar från Älvsjös fina villaområden som ställde till det.
    annabell skrev 2013-05-28 17:32:14 följande:
    dina gissningar är inte så jätterelevanta..

    Jo, det är de eftersom de bygger på en hyfsad erfarenhet båda av den aktuella statistiken och det faktiska området.

    I stort sett är det enbart utlänningar det handlar om + ev utifrånkommande från stenkastarvänstern. 
  • Äldre 31 May 12:16
    Mariana 580 skrev 2013-05-31 08:21:42 följande:
    Den bilden är fortfarande fejk...

    Att bl.a texten är det enda som är i skärpa och att namnet ej går att finna på FB - får en medelintelligent människa att förstå att den inte är sann - utan skapad för att uppvigla folk till ilska.



    Det aktuella fejsbook kontot har funnis men har avslutats nyligen.

    Finns att hitta på google cache.

    Vem som ligger bakom kontot är okänt men att det finns utlänningar som tycker och beter sig så är givetvis inget okänt. 
  • Äldre 2 Jun 06:13

    Alla dessa stackars ungdomar, utan resurser och i utanförskap. Klart de skall protestera. Gärna med brandbomber:

    "Vi har ju ingen lokal juuuu!" 

    http://www.direktpress.se/tidningenliljeholmenalvsjo/Nyheter/Bocker-slangs-efter-branden-i-Alvsjo/

    Sådärja, då var hela Älvsjö bibliotek förstört då. Inget mer gå-till-biblioteket och låna Mamma Mu för barnen på dagis i Älvsjö. Inte på ett tag i alla fall.

    Så, vad hade de dagisungarna någonsin gjort er, ni som tände på? 

  • Äldre 3 Jun 11:35
    annabell skrev 2013-06-02 13:10:03 följande:
    Hm men norrland är ju just glesbygd så att det läggs ner där är väl inte relevant. 
    Du är inte den första på din sida staketet som inte kan ge ett vetigt svar på den frågan.

    Arbetslösheten bland ungdomar 18-24 år var ca 7% i Rinkeby-Kista stadsdelsområde oktober 2011 enligt Stockholm stads statistik. 

    I andra delar av landet:

    Vännäs 26,4%  

    Boxholm 21,8%

    Bromölla 30,1%  

    osv

    Siffrorna avser år 2012. 

    Samma mönster återkommer gång på gång. Socialbidrag, arbetslöshet, avhopp från skolor, kronfogdeärenden. Det är visserligen höga tal i Husby med omnejd men det finns alltod andra orter i Sverige med liknande siffror.

    Så ...   

    Varför brinner inga bilar i Bromölla?   
        

        
  • Äldre 3 Jun 17:45
    annabell skrev 2013-06-03 16:38:25 följande:
    Fast nu pratade vi ju om glesbygd och inte om arbetslösheten. Det brinner väl inga bilar i Bromölla för att det antagligen finns för lite bilar att bränna upp pga brist av invånare. Finns väl inge folk till att bränna bilarna heller.. Ingen som skulle lägga märke till om en bil brinner mitt ute i ingenstans så har väl ingen funktion.

    Jävla trams från din sida nu. och det vet du

    Du är lika svarslös som alla andra appologeter. 
  • Äldre 3 Jun 18:37
    annabell skrev 2013-06-03 18:33:18 följande:
    inte mer trams än vad som kommer från din sida och andras.. 
    Svara på frågan istället. På riktigt. Det skulle vara kul att få din förklaring.

    Varför brinner inga bilar i Bromölla? 

    Bromölla ligger för övrigt i Skåne och har nästan på pricken lika många innevånare som Husby. Ca 12000 st. 
  • Äldre 4 Jun 11:39
    annabell skrev 2013-06-03 23:24:46 följande:
    Här gjorde jag en bred sökning på "Nils" i Bromölla på hitta.se så du kanske kan ringa honom och fråga

    www.hitta.se/karta?ref=start#var=brom%C3%B6lla&from=1&pageCount=20&sm=2¢er =6216218:1417729&type=map&zl=5&bounds=6207349:1401 724,6225074:1433724&vad=nils 


    Jag är intresserad av DIN (seriösa) förklaring.

    Kan du ge någon? 

  • Äldre 4 Jun 11:44
    EnAnonumius skrev 2013-06-03 21:49:13 följande:
    Och det som är ännu märkligare är att det har inte skett kravall liknande verksamhet i Rosengård heller.



    Den har du fått svar på av andra så jag behöver itne länka.

    Det sker i Husby och det sker i Rosengård men det sker inte i Bromölla (och Vännäs).

    Någon som kan ge en förklaring på varför det skiljer?
  • Äldre 7 Jun 05:07
    annabell skrev 2013-06-06 22:29:05 följande:
    fråga EnAnonumius, hen verkar ha sån bra koll på saker Drömmer
    Jag frågar dig.
  • Äldre 14 Jun 11:28

    Tack Megafonen.

    Tack Pantrarna.

    Tack alla förortskriminella Tony Montana-wannabes.

    Tack alla ni som ursäktar dem med era kvasi-teorier om utsatthet och utanförskap. 

    Ni lyckades verkligen ge er på de svagaste i samhället. Småbarnen. Inget mer Mamma Mu och Alfons Åberg åt dagisbarnen.

     http://www.direktpress.se/tidningenliljeholmenalvsjo/Nyheter/Efter-elden-nu-ska-Alvjos-blibliotek-rojas-/

        
       

  • Äldre 1 Aug 10:19
    Pinot noir skrev 2013-06-29 09:57:43 följande:
    Nu borde väl utredningen vara klar, så vad säger TS och ni andra på hennes sida. Var polisen våldsbenägna monster och ungdomarna oskyldiga lamm eller?

    Utredningarna pågår fortfarande. Tre dömda än så länge.

    Merparten av anmälningarna nedlagda.

    http://www.svd.se/nyheter/stockholm/fa-domda-for-stockholmsupplopp_8381592.svd
     
  • Äldre 1 Aug 12:12
    Niklas2k skrev 2013-08-01 12:03:12 följande:
    Men inga poliser?
    Nä, varför skulle några poliser bli dömda?

    Har inte ens hört om några pågående utredningar mot poliser, men jag har å andra sidan inte följt efterspelet särskilt noga. 
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby