• Äldre 20 May 21:00
    2130 visningar
    21 svar
    21
    2130

    Ner i vikt utan diet. hur ska jag göra då?

    1. Byt ut din vanliga tallrik mot assieter att äta på.


    2. Ät inte tills du är mätt utan till ca 75% av att vara mätt.


    3. Ät långsamt.


    3. Drick mycket vatten.


    4. Se upp med frukt, en del har mycket fruktsocker, kolhydrater, kalorier..


    5. Drick grönt te och kaffe.


     

  • Äldre 20 May 21:17
    #6

    Jag tyckte att fastan där man äter vanligt fem dagar och fastar två dagar är jättejobbigt.


    Kolla upp 16/8 timmars fasta..du äter alltså under 8 h per dygn. Och fastar de resterande 16, tycker iaf jag är lättare, MEN glöm inte att du ändå ska tänka på vad du äter under dessa timmar.


    För mig är det lätt att fasta i 16h eftersom jag inte är en frukostmänninska, jag äter mitt första mål efter att jag varit vaken och aktiv i ca 4-5timmar, testa dig fram för att se vad som passar dig.

  • Äldre 20 May 21:21
    #9
    Snu666 skrev 2013-05-20 21:20:48 följande:
    Hur många dagar i veckan ska man köra 16/8 fasta?
    Alla dagar!
  • Äldre 20 May 21:31
    #13
    Snu666 skrev 2013-05-20 21:27:03 följande:
    Äta 12-20 låter bäst tycker jag! Men vad tradigt, alla dagar i veckan, kan det verkligen vara bra för kroppen?

    Beror väl på,,jag gillar ju inte att äta frukost som sagt då blir ju mitt första mål sent.. 


    sen är det många "bantare" som inte äter efter klockan sex på kvällen, det är ju också en slags fasta.


    Sen naturligtvis slarvar väl även jag, jag menar är det att man kanske ska gå ut och äta en sen middag med vin eller annan alkohol är det klart att jag bryter fastan, men då tänker jag mig för rent kalorimässigt under hela dagen istället..

  • Äldre 20 May 21:37
    #15
    Snu666 skrev 2013-05-20 21:33:35 följande:
    Har du gått ner mycket i vikt på det här sättet? Nyfiken, jag vet!!!

    Ha ha, kul med diskutioner tycker jag!!


    Jag har gått ner tio kilo av att räkna kalorier och att träna mycket. Däremot har jag inte kört periodisk fasta jättelänge men tycker att jag känner mig betydligt piggare av att låta det gå så pass många timmar innan jag äter.


    I mina yngre dagar åt jag aldrig frukost och var smal, nu är jag idag närmare 40 och har fött två barn, kilona sitter liksom lite hårdare nuFlört, jag kan inte bara mosa i mig som jag gjorde tidigare. Så under en period försökter jag dela upp med frukost (jag tvingade i mig den), lunch, mellanmål, middag och kvällsmat, så som de flesta förespråkar. Jag blev slö av det. Nu skippar jag frukosten, och kör fram till elva, och är jättemycket piggare. Mellan mål äter jag inte heller direkt, och inga kolhydrater efter klockan 17, om jag inte har tränat tungt..

  • Äldre 20 May 22:12
    #17
    Snu666 skrev 2013-05-20 22:00:54 följande:
    Intressant! Tror verkligen man ska köra det som passar en oc inte slaviskt dela upp målen över dagen på fem delar, det värsta jag vet är att lägga mig hungrig, är hellre hungrig hela dagen.meningen med Livsstilsförändringa är trots allt man ska få sina hälsovinster (ingen diabetes, normalt blodtryck, ingen hjärtattack etc) efter 10-15 år i flesta fall. Det är när man är lite äldre man slipper bli allvarligt sjuk så att säga. Det är viktigt att man kan hålla sina förändringar så att säga. Träffar många patienter med hjärt och kärl sjukdomar till följd av övervikt. Där vill man ju inte hamna!

    Ja det är väl egentligen det som är det bästa, mitt största driv är att inte bli som min mamma, pappa, syskon,..alltså gammal och överviktig, sjuk, skylla på allt förutom kanske det som ofta är boven i dramat:VIKTEN!


    Att hitta det som passar en individ kan vara svårt om man inte är realistisk, jag ser måååånga (framförallt) kvinnor som sliter på gymmet och tränar flera ggr i veckan, men samtidigt äter monsterstora mål varje dag och unnar sig både det ena och det andra, sen undrar de varför de inte går ner i vikt..

Svar på tråden Ner i vikt utan diet. hur ska jag göra då?