Inlägg från: Snu666 |Visa alla inlägg
  • Snu666

    Ner i vikt utan diet. hur ska jag göra då?

    Jag tycker du ska titta på vetenskapens värld på svt play, programmet om fasta. Man går ner i vikt OCH lever frisk längre. Man fastar 2 dagar i veckan, på varandra följande eller två separata dagar. Fastedag får man äta vad man vill, bara man inte överskrider 500kcal den dagen, jag brukar äta en stor burk försvarets ärtsoppa. De andra dagarna äter man vad man känner för. Dagen efter fasta känns det konstigt att äta vanligt, känns som att man äter massor! Jag har gjort två veckor nu och har inte haft några restriktioner ( vart massa lösgodis i lördags och chokladbollar igår) har ändå gått ner 1 kilo, från BMI 23,2 till 22,8! Gör detta för hälsans skull och hade inte tänkt minska mer än till BMI 20-21 max. Har också fungerat alldeles utmärkt att träna de dagar man äter, man får passa på då helt enkelt! Kan varmt rekommendera detta!

  • Snu666

    Det härmed fasta är så himla bra, man kan välja dagar som passar bra och sedan äta precis vad man vill de andra dagarna! Fastar idag, brukar köra mån tis!

  • Snu666

    Tanken är att cellerna ska bli chockade då de får lite näring, detta gör att celldelningen minskar och cellerna börjar reparera sig själva istället. Detta leder till minskad risk för cancer och man har sett att hormonet IGF-1 vilken är förknippad med ökad cancerrisk minskat vid tvådagarsfasta.

  • Snu666

    Äta 12-20 låter bäst tycker jag! Men vad tradigt, alla dagar i veckan, kan det verkligen vara bra för kroppen?

  • Snu666

    Intressant! Tror verkligen man ska köra det som passar en oc inte slaviskt dela upp målen över dagen på fem delar, det värsta jag vet är att lägga mig hungrig, är hellre hungrig hela dagen.meningen med Livsstilsförändringa är trots allt man ska få sina hälsovinster (ingen diabetes, normalt blodtryck, ingen hjärtattack etc) efter 10-15 år i flesta fall. Det är när man är lite äldre man slipper bli allvarligt sjuk så att säga. Det är viktigt att man kan hålla sina förändringar så att säga. Träffar många patienter med hjärt och kärl sjukdomar till följd av övervikt. Där vill man ju inte hamna!

Svar på tråden Ner i vikt utan diet. hur ska jag göra då?