• Careng

    Ständigt missnöjd och gnällig 3 månaders..:(

    Hej! Undrar om det finns fler där ute som har missnöjda bebisar? Känner mig väldigt ensam.. Han har varit kinkig sen han föddes men tycker det har blivit värre Efter 3 mån dagen (ska det inte bli bättre då??) Han sover dåligt både dag och nattid, äter bra ibland ibland bökar Och gråter han vid bröstet (helammar) Flaska och napp tar han inte, pruttar ständigt och stånkar. Svårt att bajsa själv och får hjälpa med "windi". Jag försöker leka,sjunga,bära, mysa. Flyktiga leenden hit och dit men mest Gnäll och gråt. Blir ofta övertrött och har svårt att komma till ro.. Tips? Hjälp? Någon med liknande problem? Är så ledsen och får inte njuta av min fina pojke:(..

  • Svar på tråden Ständigt missnöjd och gnällig 3 månaders..:(
  • lövet2

    Har du prövat att äta mjölkfritt några dagar? Såvida du inte har någon last som stör hans mage (CocaCola, bruna bönor, vitlök eller liknande), så ligger alltid mjölk närmast till hands. Det är rätt vanligt att spädbarn inte tål mjölkprotein. Testa, för det blir ju knappast värre i alla fall!

  • Careng

    Ätit mjölkfritt i 2 veckor, utesluter allt som ger gaser. Ger massage, minifom, sempers droppar.. Blir galen snart, på riktigt. Hör gnäll och grin från morgon till kväll och detta stör hans sömn också så han är övertrött för det mesta..:/. Och "småsnuttar" hela tiden. Kan det ge mer ont?

  • lövet2
    Careng skrev 2013-05-22 10:47:42 följande:
    Ätit mjölkfritt i 2 veckor, utesluter allt som ger gaser. Ger massage, minifom, sempers droppar.. Blir galen snart, på riktigt. Hör gnäll och grin från morgon till kväll och detta stör hans sömn också så han är övertrött för det mesta..:/. Och "småsnuttar" hela tiden. Kan det ge mer ont?
    En av mina var så där. Enda lindringen var att bära honom, för då gnällde han inte. Han såg bara bekymrad ut i stället för ledsen. Så jag bar honom 8 timmar/dygn tills han var rätt stor. Då först hittade jag boven i dramat! Det var en medicin jag fått på recept, som absolut inte skulle gå över i mjölken. Tyvärr hade jag fått fel information, för den där medicinen skulle man inte alls äta vid amning.
    Medicinen var nödvändig, så jag slutade amma och sonen blev glad och nöjd.
  • Careng

    Bära har fungerat, liksom åka vagn och bil. Men nu fu gerar inte det heller..:/ Äter inga mediciner.. Hans mage knorrar och låter, pruttar högt och har svårt att bajsa själv som sagt. Blir han inte mätt på min mjölk? Inatt vaknade han 00.20 sen 1 gång i timmen efter det till05.30 dåhn vaknade och grät.. Han sov 6 timmar i sträck vid 1-2 månadertrots "kolik" men nu hardet blivit värre.. Han kommer aldrig till ro :(.. Vill inte sluta amma, och kan inteför han tar bara flaska ibland. Är helt slut, mitt humör är tvärdåligt, jag och sambon grät ihop i soffan igår. Kan inte varalycklig, njuter inte av min bebis och är fånge här hemma för vågar inte träffa folkeller gå på stan för han gråter och skriker. Det var inte så kul att bli mamma som jag hade trott.. :(

  • minerva123

    Usch, låter urjobbigt... Har du funderat på reflux? Kräks han mycket? Finns tyst reflux också där barnet inte kräks har jag förstått. Kanske värt att kolla upp.

  • Tjolanta

    Jag skulle testa mjölkfritt å se om det hjälper. Det gjorde det för vår tös..

  • minerva123

    Tycker du att symtomen kan stämma med reflux tycker jag du ska be att få träffa en barnläkare. BVC har inte alltid kunskap om relux tyvärr, speciellt inte om barnet går upp i vikt. Finns en refluxtråd här på FL om jag inte missminner mig, finns mycket bra info om man googlar också.

    Kan ju vara så att han är inne i en utvrcklingsfas (googla the wonder weeks) och att han därför är mer missnöjd nu. Men med tanke på att han aldrig varit riktigt nöjd så skulle jag inte nöja mig med det utan leta vidare så det inte är ett fysiskt fel som går att åtgärda.

  • Jenny 588

    Min lilla bebis hade också jätte ont i magen & testade alla magdroppar man fick tips om, men inget verkade hjälpa. Efter lite sökande hittade jag amningsté man kunde dricka som skulle både hjälpa bröstmjölken att rinna till mer & att hjälpa bebisen mot magknip. Och det hjälpte kan jag säga! Nu är han 2,5 månader & super nöjd (oftast såklart), började med aminingste när han var 2 månader ungefär. Men testa, det är inte så farligt dyrt & ett plus i kanten är att det är gott :)

  • Careng

    Han kräks ibland, inte våldsamt och inte mycket. Hostar dock en del efter amning.. Mjölkfritt körde jag i 3 veckor men märkte ingen skillnad. Han har ju blivit mer grinig senaste 2 veckorna som sagt och blir tokarg och gråter tom i bilen och vagnen nu..:(. Ska testa amningste, hört mycket bra om det. Han ställer sig nästan i brygga och stånkar och gråter.. Vi har alltså testat: sempers magdroppar (kör fort) Minifom (kör fort) Massage Olika amningsställningar (liggande föredrar han) Rapar alltid under och efter Mjölkar ur ett bröst och har ett "laddat" så växlar jag för att se vad han gillar Bärsele, sjunger, vaggar, går ut med vagn. Men även om han sovit i 2 tim, ätit 30 min och rapat så gråter han och gnäller.. Är helt uppgiven nu.. Sista lösningen: amningste eller så blir han inte mätt = får komplettera med ersättning Några andra med missnöjda bebisar? Behöver få höra att det går över.. Vill njuta av min fina son och ha mysiga skratt/ lestunder..

  • Brunflotjejen

    Hej!
    Har en dotter på två månader är precis så. Hon blir en helt annan bebis när man tar bort d-dropparna, har prövat flera olika sorter men det hjälper inte. Har även prövat minifom och semper med dem men märker ingen skillnad. Testa, det kan vara lika!

    Hoppas det ordnar sig för er!

  • Mya1

    Har inte läst alla inlägg men om inget fungerar av de råd du får och provat så testa Akupunktur.
    Är själv akupunktör o har behandlat kompisars bebisar för just gasiga magar. Resultaten är fantastiska. Har även gjort på min minsting när han var i den åldern o det var så bra. Vill du veta mer så hör av dig. O nålarna i fråga är väldigt tunna/fina o sitter i i 30 sekunder på 2 olika ställen.

  • lövet2
    Brunflotjejen skrev 2013-05-22 19:12:29 följande:
    Hej!
    Har en dotter på två månader är precis så. Hon blir en helt annan bebis när man tar bort d-dropparna, har prövat flera olika sorter men det hjälper inte. Har även prövat minifom och semper med dem men märker ingen skillnad. Testa, det kan vara lika!

    Hoppas det ordnar sig för er!
    D-dropparna har jag hört flera barn som inte tål. Det finns både vatten- och oljebaserad, så man kan pröva att byta till den andra sorten.
  • Meal

    Jag ville också ha tagit en koll på om han kan ha låsningar som plågar honom. Det hade min son och mycket av det du beskriver stämmer in på det. Vi fick hjälp hos denna specialist (vi bor i Norge) http://www.barnasfysioterapeut.no/ Rekommenderar dig att läsa lite om det och se om du tycker det passar in på din son. 

  • Brunflotjejen

    Har testat aco's båda samt andra märken och det är lika i alla fall.
    Jag är själv känslig mot självs d-vitaminet så det lär vara lika för dottern!

  • dorothy83

    Jag kan bara ge dig ett råd: Sök hjälp!

    Ni verkar ha provat allt som går att prova och ert barn är 3 månader! Ni ska inte behöva ha det så här! Börja med BVC och se vad de kan erbjuda för hjälp. Riktig hjälp, kanske en ordentlig undersökning för att utesluta att någonting är fel. BVC har även kurator till dig och pappan där även ni kan få stöd och hjälp för att orka. För det är inte mycket som tär på psyket och relationer som gråtande barn kan göra och det viktigaste i detta är att ni inte ger upp! Om BVC inte hjälper, tror jag att man kan vända sig direkt till barnmottagningen. Eventuellt kan man söka privat sjukvård. Men att fortsätta laborera med diverse "huskurer" tycker jag verkar lönlöst när du skriver att det inte verkar bli bättre. 

    Ja, tyvärr kan jag inte hjälpa dig mer än så fastän jag gärna skulle vilja.

    Hoppas allt ordnar sig för er tillslut! 

  • Lina542

    Hej! Vet att detta är en väldigt gammal tråd MEN det känns som detta kunde vara skrivet av mig. Hur gick det och när vände det?

  • Wilbo80
    Lina542 skrev 2018-03-18 12:15:28 följande:

    Hej! Vet att detta är en väldigt gammal tråd MEN det känns som detta kunde vara skrivet av mig. Hur gick det och när vände det?


    Vi hade det precis så! Det blev bättre och bättre ju mer han lärde sig, typ sitta krypa gå.. Det var/är som att han alltid ville mer, o därför va ständigt missnöjd.. Behövde bära runt jämt och kämpa med sövningar, ingen "gå och fika med-bebis" direkt.. Nu är han en superglad, aktiv, viljestark kille på 18 månader som sover toppen och somnar lätt! Ibland mycket gnäll ibland ingenting men nu finns ju oftast en anledning så man vet vad han vill.. Det kommer bli bättre det lovar jag :)

    Läs på om HNB (High need baby, googla) Kandke du känner igen dig? Finns en Fb grupp som heter High need babies Sverige som är toppen, där föräldrar med liknande typ av bebisar/barn samlas med samma erfarenheter.. Det är ingen diagnos, bara en benämning på lite mer krävande bebisar.. Oftast är det tuffast under bebistiden..
Svar på tråden Ständigt missnöjd och gnällig 3 månaders..:(