• Anonym (Finne­n)
    Äldre 29 May 15:26
    8703 visningar
    60 svar
    60
    8703

    Vi med acne

    Fler där ute med acne som försöker bli av med skiten? Låt oss stötta och tipsa varandra!

    Jag har haft acne sedan jag var ca 11 år. Det blev lite bättre efter puberteten, men jag har fortfarande konstant pormaskar och några finnar.

    Jag har testat en mängd produkter som inte har hjälpt. Jag har varit hos både apotek och läkare. Basiron, differin, duac och nu senast tetralysal (antibiotika). Att tvätta ansiktet med sprit underlättar pormaskarna, men annars är det verkligen nolleffekt!

    Troligen har jag hormonell acne, eftersom jag har en tendens till PCO, vilket innebär att jag producerar lite högre testosteron än normalt. Det kan finnas p-piller som möjligen skulle hjälpa, men eftersom jag vill bli gravid är det inte en möjlighet.

    Just nu provar jag Clearly Gone (vitamin B5), första dagen idag. Det var dyrt att köpa, men å andra sidan - det var tetralysal också! Och vad kostar inte alla dessa jävla krämer som marginellt minskar symptomen men inte gör ett skit för att förebygga eländet.

    Vad är era historier och vad fungerade för er?

  • Svar på tråden Vi med acne
  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 15:36
    #2
    Anonym (40 år) skrev 2013-05-29 15:33:03 följande:
    För mig kom acnen relativt sent i livet, den påverkas tydligt av hormoner och är ärftligt betingad. Blev gravid med sonen och huden blev mycket bättre ett tag. Graviditeten med dottern gjorde acnen flera resor värre. Nu är jag snart 40 år fyllda och huden är fin igen, äntligen, så det kan jag rekommendera Glad
    Haha, rekommendera vad... föda söner eller fylla 40? Kram!
  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 15:51
    #5

    Jag blev milt sagt förvånad när jag såg hur många piller man skulle ta av clearly gone ( 7 st 2 gånger om dagen = 14 st), men ska man göra något ska man väl göra det ordentligt. Jag är dessutom bra på att äta kapslar, sväljer två-tre stycken åt gången. =)

  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 16:00
    #8
    Flisan79 skrev 2013-05-29 16:00:00 följande:
    (finnen) när jag köpte kapslar har jag för mig att det var 30 om dagen a la 10x3. 14 känns ändå mer överkommligt.
    Ja, de har tydligen lyckats klämma in lite mer i  varje kapsel nu, så man inte behöver ta lika många. =)
  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 16:22
    #13

    Nu kom jag på... jag köpte Mentholatum mot Acne när jag var i Asien. Det är faktiskt det enda jag har provat som har haft någon verklig effekt! Men det säljs såklart inte i Sverige. =(

    Jag ska till Bangkok senare i sommar, ska passa på att fylla väskorna. =)

  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 16:27
    #14

    Fler som tycker att det faktiskt hjälper att klämma? Vet att många säger att man inte ska det, men jag tycker att jag klämmer finnen och sedan är den liksom borta... om jag låter den vara så tar det mycket längre tid innan den försvinner. Jag verkar inte få så mycket ärr....

  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 17:06
    #18
    Lattjo skrev 2013-05-29 17:05:07 följande:
    Jag har haft acne sen tonåren. Först nu som 36-åring tog jag tag i det. Min husläkare trodde jag skulle bli avvisad från hudläkaren utan hjälp för jag hade ju så lite finnar. Jag gick till hudläkaren som tappade hakan när jag berättade det. Han förstod inte att jag väntat så länge eftersom jag visst har mycket finnar och han kunde inte förstå hur jag har stått ut så länge.

    Nu går jag på en tremånaderskur med tetralysal och smörjer med differin varje dag. Jag har tagit halva kuren nu, jag ser ingen jätteskillnad men folk omkring mig ser lite skillnad. Det står att det kan ta 8-12 veckor innan det verkar helt så jag hoppas att det blir ännu bättre men jag är tveksam. Vågar inte tro att jag ska bli av med dom äntligen...
    Jag har testat både tetralysal och differin, och det enda jag blev av med var pengar... =( Men jag hoppas att det går bättre för dig!
  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 17:18
    #20
    Lattjo skrev 2013-05-29 17:09:10 följande:
    Försvann dom inte med det skulle jag återkmma så fick han ordna något annat men jag hoppas jag slipper det. Jag har provat varenda kur jag kan hitta. Torkat ut ansiktet, smörjt med olivolja osv osv. Jag har tröttnat, jag vill bara ha bort skiten, det är inte kul att snart vara 37 och ha finnar :(
    Jag vet inte varför jag skulle vilja gå tillbaka till läkaren som skrev ut tetralysal... han hade ingen aning om acne och fick fråga en kollega vad han skulle skriva ut när jag sade att differin och duac inte fungerade för mig. Så jag pratade med en läkare som gick och frågade sin kollega, så den som ville att jag skulle äta tetralysal såg mig inte ens, pratade inte ens med mig. Jag fick intrycket till 100% att de bara följer en manual med samma mediciner för alla med acne i samma ordning och inte ens tittar på patienten. Då förstår jag inte varför jag ska betala för att få den "rådgivningen", när läkaren sitter och läser innantill om mediciner som rekommenderats av någon som inte ens har sett mig. =(((

    Jag förlorade tron på läkare där. Om jag ska tillbaka till en läkare av annat skäl kan jag kanske fråga igen om aknen, eller möjligen gå till en hudläkare.
  • Anonym (Finne­n) Trådstartaren
    Äldre 29 May 22:10
    #26
    Anonym (m&m) skrev 2013-05-29 21:30:21 följande:
    Har ni provat huderapeut? Själv använder jag mene&moy produkter. Visserligen har jag aldrig haft problem med finnar, men pormaskar och kvisslor. Har sedan jag börja använda det inte haft en finne och är mycket nöjd med min hud.
    Du har aldrig haft problem med finnar, men sedan du började använda preparatet har du inte haft en finne? Okej.

    Jag har varit hos husterapeut, som sålde mig en svindyr creme som var lite grön till färgen. Den var ganska trevlig att använda, men gjorde absolut ingenting för min akne.
Svar på tråden Vi med acne