Inlägg från: Anonym (hopplöst...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hopplöst...)

    Vi med acne

    Har haft krångel sedan tonåren och inte blir det bättre med åldern som alla sa.. börjar närma mig 30 nu och har väl hittat lite strategier för att få det bättre iaf, även om det är långt ifrån en felfri hy. Det som stör mig mest (och är svårast att behandla) är aknen på bröst/rygg och överarmar... Speciellt när jag egentligen är nöjd med min kropp och vill kunna vara lättklädd på sommaren.

    Jag har PCOS, är normalviktig och har tidigare tränat väldigt mycket. När jag bytt ut styrketräningen mot att bara köra kondition så har det blivit lite bättre.

    Epiduo varje kväll är ett måste! Men det tog tid innan det gav effekt, ett par månader iaf.

    Tvättar bara med vatten eller Grummes diskmedel (knäppt men funkar), använder Niveas cleansing strips varannan vecka, smörjer med Garniers BB cream på morgonen och Eucerins solskydd som heter Sun Fluid eller något sådant, bra för aknehud. Undviker solen så mycket som möjligt; gör det bara värre.

    Egentligen så "borde" jag sluta träna helt, då blir det mycket bättre. Men då mår jag ju sämre i kroppen istället. Plus att jag behöver röra på mig för att gå ner i vikt.

    Lägre vikt (mot nedre delen av BMI) hjälper också, ger mig mycket bättre hy.

    Ren mat med så lite kolhydrater som möjligt, lite mer fett i maten och extra d-vitamin hjälper också. B5 förvärrar min hud. 

    Iaf skönt att veta att man inte är ensam. 

  • Anonym (hopplöst...)
    Anonym (Nattljusolja) skrev 2013-05-31 13:09:33 följande:
    menar du att träning är dåligt för finnarna? Du kanske kan basta efter träningen, det borde vara bra för hyn.
    Ja, träning är dåligt.

    Jag har PCOS, dvs jag får för mycket testosteron i kroppen vilket förvärrar aknen. När jag tränar frisätter jag mer testosteron än när jag inte tränar = mer problem. Oavsett om jag tvättar, bastar osv. Det är alltså helt hormonellt.

    Nu tränar jag två-tre gånger i veckan och är mer muskulös än de flesta kvinnor som tränar betydligt mycket mer. Jag bygger muskler jättelätt, och får snabba träningsresultat vilket var en fördel när jag elitsatsade på idrott, men nu är det bara en nackdel.
  • Anonym (hopplöst...)
    Flisan79 skrev 2013-05-31 15:57:25 följande:
    ClearlyGone (b5) fungerar faktiskt. Bieffekten av att överdosera vitamin b5 är att talgproduktionen minskar. Dvs i stort sett samma som roaccutan men utan dess bieffekter.
    Enda negativa är att det är dyrt och jobbigt att få i sig.
    Det beror ju dock på varför du har akne. För mig med PCOS så förvärras det av B5.

    Och det är ju inte alls samma som Roaccutan som är ett a-vitaminderivat. Det är däremot Epiduo, men då den bara används utvärtes får man inte samma negativa effekter. 
  • Anonym (hopplöst...)
    Nillan97 skrev 2013-08-09 21:13:55 följande:
    Jag har haft acne sedan jag var 14 år är idag 34. Har tagit två roaccutan kurer, det var var det bästa jag gjort. Inte en finne eller pormask på flera år, Gjorde dock misstaget att sätta in en hormon spiral som förstörde hela effekten. Tog därför Tetralysal i 6 mån för ca 2 år sedan.  Har hemma så jag kan ta vid behov om jag får ett skov, men detta har inte behövts. Har använt proactiv under vintern och använder nu cliniques blemish serie. Funkar bra, får något litet ibland men inte mer än jag står ut med.
    Mitt enda tips är att söka hudläkare och få medicinskhjälp.
    Håller med. Om ingen huskur funkar så är läkare det bästa.

    Min lösning hette Epiduo. Blev helt besvärsfri efter ett par månader och behövde sedan bara underhållssmörja någon gång i veckan. Dock får man inte använda den om man är gravid, och då vi försöker just nu så måste jag sluta med den. Och det har blossat upp igen. Jag inser att det är bättre än förut, men ändå, jag hade glömt att det känns så här jobbigt! 
Svar på tråden Vi med acne