• W F
    Äldre 1 Jun 01:46
    4578 visningar
    24 svar
    24
    4578

    Kvinnliga Väktare/Ordningsvakter/Poliser

    Läste en liknande tråd på Flashback, som senare spårade ur. Den handlade mestadels negativa åsikter om kvinnliga Väktare/Poliser/Ordningsvakter.
    Mer är nyfiken vad ni på familjeliv tycker, är det bra, dåligt?
    Reflektera gärna.

    Själv arbetar jag som Väktare på ett av världens största bolag- Jag utgår ifrån Uppsala.
    Trivs verkligen super bra, vi är cirka 2 kvinnor av 10 män. Så mestadels är det män som arbetar inom vårat distrikt- Bra gemenskap och jag har mestadels fått bra respons från allmänheten förutom en incident, när ett gäng utländska pojkar kommenterade mig och min kollega, att vi borde sluta och börja på dagis. Vi bara skrattade åt dem och gick.

    Men som sagt, vilken åsikt har ni!?


  • Svar på tråden Kvinnliga Väktare/Ordningsvakter/Poliser
  • Äldre 1 Jun 01:59
    #1

    jag har sökt väktarjobb. hoppas verkligen jag får det! tror det hade passat mig perfekt! :)

  • Järnla­dy
    Äldre 1 Jun 03:57
    #2

    De som uppfyller kraven på personlig lämplighet, intellektuell och fysisk förmåga är de jag vill se som poliser och väktare. Om de är kvinnor eller män spelar för det mesta inte någon roll.

    Vid visitering till exempel tycker jag dock att det är att föredra om det finns en kvinnlig polis som kan visitera kvinnor och en manlig polis som kan visitera män. 

     

  • Smarti­e
    Äldre 1 Jun 07:18
    #3

    Killar och män med sexistisk kvinnosyn, kan nog finna kvinnliga väktare och ordningsvakter provocerande. Det förekommer att sådana killar vägra prata med kvinnliga poliser eller samarbeta med kvinnliga väktare, men är mer tillmötesgående mot manliga. Det är oftast samma "kategori" killar och män som skulle ha svårt för en kvinnlig chef. De tål helt enkelt inte kvinnor i maktpositioner. Därav kommentaren ni fick, antar jag. Inget att bry sig om

  • Anonym (OV)
    Äldre 1 Jun 07:37
    #4

    Jag har jobbat som stationärväktare, beväpnad skyddsvakt, civil butikskontrollant och ordningsvakt i Stockholms tunnelbana. Jag är kvinna.

    Jag gillade jobbet men blev väldigt cynisk till slut. När jag jobbade i T-banan så hanterade jag uteslutande narkomaner, alkoholister, klottrare, ordningsstörare mm och aldrig vanliga människor. Till slut så fick man nästan bilden av att alla som åkte tunnelbana var såna.

    Det var också väldigt slitigt då man i princip låg och brottades med någon varje dag, man blev spottad på och allmänheten har noll förståelse för ens jobb.

    Över lag är man ganska osynlig som vakt/väktare. En kille jag jobbar med idag träffade mig varje dag på mitt förra jobb. Där satt jag i uniform så han hade inget minne av att han träffat mig.

  • Äldre 18 Jun 18:08
    #5

    hej jag vill komma i kontakt med nån som jobba hos svensk bevaknings tjänst och min fråga lyder så här:

      jag rikserar att gå ut gymnasiet med minst 3 ig(F) men hur ser dem på det är det nått ni vet? jag ringde dem och en tant svara och jag sa som det va men hon tyckte att jag alltid ska göra en ansökan hur ser dem på det riskerar en anställning att nekas om jag har 3 IG men uppfyller dem andra kraven? nått ni vet? är det bäst att söka på våren när semestertiden kommer?
    tacksam för seriösa svar. 

  • Rakad Apa
    Äldre 18 Jun 18:20
    #6

    Det enda negativa som jag har upplevt med kvinnliga väktare och poliser är att en del ska vara så jävla övermacho, nästan som att de har komplex över att de är kvinnor i det yrket och måste hävda sig själva.

    I övrigt så är brudar i uniform sjukt sexigt!


    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Äldre 18 Jun 18:26
    #7

    Personligen ser jag inget fel i att vi har kvinnliga ordningsvakter, väktaren eller poliser. Bara de klarar av sitt arbete som de ska, det gäller ju även män med :).

    Elin i 112 poliser/plod är ju inte helt fel ;) 

  • W F
    Äldre 11 Jul 03:36
    #8

    Ja, här var det ju inte så urspårat som Flashback. Ja, håller med vissa måste hävda sig, visa lite för matcho. Men de flesta jag träffat har varit trevliga :) I vinter ska jag utbilda mig till Ordningsvakt och hoppa få god respons av tex arbetsgivare.

  • Anonym (ordni­ng)
    Äldre 17 Feb 17:51
    #9

    Hur är det med väktare finns det krav på att vara smal/tränad 
    några få gånger har jag sett överviktiga 

  • Anonym (Arret­)
    Äldre 19 Feb 07:08
    #10

    Jag jobbar som arrangör av diverse konserter och festivaler. Jag har haft både kvinnliga och manliga ordningsvakter under åren. Den överlägset bästa vaktchefen jag haft är kvinna. Lugn och strukturerad. Hon åtnjuter respekt av de andra ordningsvakterna och min personal. Hon tvekar inte vara bestämd mot slöa kollegor och är alltid korrekt mot gästerna.

Svar på tråden Kvinnliga Väktare/Ordningsvakter/Poliser